Šta je novo?

Sunnyville Višnjička Banja [stambeni kompleks]

Svetska Putnica":1mff0yur je napisao(la):
Ne znam zaista kakav je status papira kod njih.
Ali kod nas je 100% tako :)
Ja od papira sam video i imam u el formi, gradj. Dozvolu i energetski pasoš. Ne znam da li je bilo.tog tehničkog prijema..

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
 
Tehničkog prijema nije bilo, zbog ulice. A upotrebna dozvola ne može da se dobije bez tehničkog prijema. Tako da ne verujem da EP ima upotrebnu dozvolu.
 
EP nema upotrebnu dozvolu još uvek. BTW, video sam da je sunnyville tražio gradjevisnku dozvolu za početak gradnje 1. od 3 faze na parceli iza one zgrade u kojoj je maxi, a pre prve EP zgrade. Između te parcele i prve EP zgrade je još jedna ili 2 parcele.
 
aleksm":20m83ikb je napisao(la):
EP nema upotrebnu dozvolu još uvek. BTW, video sam da je sunnyville tražio gradjevisnku dozvolu za početak gradnje 1. od 3 faze na parceli iza one zgrade u kojoj je maxi, a pre prve EP zgrade. Između te parcele i prve EP zgrade je još jedna ili 2 parcele.

To je tačno. Mislim da ima par meseci kako su zatražili dozvolu za gradnju ispred prve EP zgrade.
 
E to je super stvar zaista, da se uredi ona zarasla livada :)
I ovo mogu skroz da razumem da će nići zgrade isped naših zgrada jer je u osnovi svega profit.

Ne mogu da razumem da obećavaju dečija igrališta, a da to ne ispunjavaju, jer em što bi podiglo kvalitet življenja, podiglo bi i potencijalim kupcima percepciju samog kompleksa a mozda i cenu kvadrata koja je već poprilicno visoka za ovu lokaciju. A ulaganje gotovo simbolično.
Ovako je osecaj kao da zivimo u strogom centru grada koliko je betona, a deca nam sede po haustorima...
 
Dali je neko misljenja da je greska kupiti stan kada je ovako upisano kod Notara ?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=583272#p583272:1wy1ahwg je napisao(la):
aleksm » Čet Nov 22, 2018 2:03 pm[/url]":1wy1ahwg]EP nema upotrebnu dozvolu još uvek. BTW, video sam da je sunnyville tražio gradjevisnku dozvolu za početak gradnje 1. od 3 faze na parceli iza one zgrade u kojoj je maxi, a pre prve EP zgrade. Između te parcele i prve EP zgrade je još jedna ili 2 parcele.

Ko tu kupi stan, njemu ostaje pogled-nije bitno sta ce biti tamo negde ispod, jer prosto, tom objektu nece smetati.
 
Notar je samo sebe ogradio ako ne bude upotrebne dozvole ...
 
Cuo sam se sa investitorom vezano za upotrebnu dozvolu.

Tehnicki pregled slanackog puta (dakle bas Slanackog, ne ove nove ulice gde se nalaze zgrade) je uradjen i poslao mi je izvestaj sa pregleda. Na slanackom putu je radjena kanalizacija pa je i tu trebalo da se uradi tehnicki prijem i dobije upotrebna dozvola za taj deo kanalizacione mreze. Za par dana salju zahtev za upotrebnu dozvolu.

Sto se tice nove ulice gde se nalaze zgrade (Nova 7), sledece nedelje ocekuju zapisnik sa tehnickog prijema/pregleda i nakon toga direkcija predaje zahtev za upotrebnu dozvolu.

Nakon svega toga Investitor moze da preda zahtev za upotrebnu dozvolu za zgradu.

Sto se tice toga da u katastru pise da je objekat izgradjen bez gradj. dozvole to nemam pojma. Pitacu ga kad ga sretnem.

Pozdrav
 
Pozdrav svima! Što se tiče registra RGZ-a: U online registru piše IZGRAĐENO BEZ DOZVOLE ZA GRADNJU, investitor je dao obrazloženje da ne može da se upisuje jedan predmet pre nego što se završi prethodni predmet u RGZ-u. Zbog upisa raznih dozvola, hipoteka itd. Nekoliko ljudi (advokati, iz banke, notar, kao i investitor) insistiraju na tome da je sve regularno, da je građevinska dozvola u redu i da nema razloga za brigu. Direktor RGZ-a kaže da informacija na sajtu može da bude iz mnogo razloga, i potvrđuje da jedan od tih razloga može da bude to da ne može jedan predmet preko drugog. Iskreno se nadam da je to obrazloženje. Molim komšije da mi odgovore na sledećih par pitanja, ko želi i zna :) Kada i da li vam je data brisovna dozvola za hipoteku od Jubmes banke i da li je investitor sam završio brisanje ili vam je samo dao dozvolu? U ugovoru se navodi da će u roku od 30 dana od isplate celokupnog iznosa to biti završeno. Kada ste dobili fiskalni i konačni račun? Investitor kaže po primopredaji, a meni je logično po isplati novca da se daje fisklani i konačni. Kada se prijavljuje porez na imovinu, info stan, struja itd.? Da li po primopredaji stana odlazimo da prijavimo adresu u policijsku upravu, pa prijavimo porez na imovinu, pa predajemo za povraćaj PDV-a? Ili je drugi redosled i procedura? Ko je kačio kuhinju, kako ste to odradili? Zidovi su od simprolita, pa bi vajda trebalo šrafiti u stubiće betonske koji se nalaze na pojedinim mestima u zidovima. I naravno ako je neko bio skoro, kao i komšije iz D, podelite informaciju kako napreduje C? :) Veliki pozdrav!
 
@AustinRae hvala na informacijama koje sve nas interesuju!

Ono što sam ja danas saznao od Investitora je sledeće:
Tehnicki prijem za ulicu Nova 7 je prosao i zakljucak je pozitivan (imam na mejlu izvestaj). Ono sto sledi je da Direkcija preda zahtev za upotrebnu dozvolu, na sta Sunnyville nema uticaj, i kada se dobije upotrebna dozvola onda Sunnyvile knjizi stanove, zgrade sta god i mi isto onda knjizimo.
Dakle sad direkciju da pritiskamo :)

@AustinRae odgovori na tvoja pitanja:

1. Brisovnicu sam dobio ubrzo nakon isplate stana, ne znam tacan period ali recimo da je bilo u tih 30 dana iz ugovora. Brisanje moras sam da uradis tako sto predas brisovnicu u katastar i platis 3800 dinara sto sam ja saznao godinu dana nakon sto sam dobio brisovnicu i upravo sam to uradio pre dve tri nedelje. Valjda je sad to to.

2. Ne znam sta je konacni racun, ali fiskalni racun sam dobio tek nakon primopredaje. Nesto sto lici na racun ( mozda je to konacni) sam dobio kad sam prikupljao dokumenta za povrat PDV-a, to je bilo par meseci od uplate ali daleko pre primopredaje.

3. Porez na imovinu se prijavljuje nakon primopredaje stana. Zapisnik sa primopredaje nosis kao potreban dokument.

4. Prijavu na infostan i struju mi je uradio Sunnyville jos pre useljenja, cak i bez mog zahteva, platili su sve racune do primopredaje, i sad je sve super.

5. Redosled kojim sam ja isao je: Povrat PDV-a koji mozes da radis cim isplatis celu sumu. Prijava na adresu cim adresa postoji (ne znam da li adresa postoji ca C zgradu). A porez na imovinu kao sto sam napisao tek po primopredaji stana.

6. Kuhinju mi je kacila Ikea i rekli su da nisu odavno videli bolji zid (sto je neuobicajeno, majstori uglavnom pljuju sve druge majstore, tj. njihov rad). Cak nisu ni koristili neke specijalne nosace za raspodelu sile, koje sam neznajuci kupio. Ja sam se isto brinuo zbog simprolita, ali izgleda je sve to ok. Kacio sam i tv, i slike i ormare, ok je sve.

7. Oko zgrade C se sad stavlja ivicnjak i valjda ce uskoro da asfaltiraju. Ponegde se vidi da je stavljen parket u stan i tako..

Pozdrav
 
@AndUp Hvala najlepše na detaljnim odgovorima! Nadam se da se C uskoro pridružuje komšiluku :)
 
Да ли неко зна када ће почети усељавање у Ц зграду? Колико знам још само један стан није продат. Како теку радови? Да ли су постављени лифтови и уређени улази?
 
Molila bih komšije iz privatnikovih zgrada, da podele sa nama iz ep zgrada, kakvo je grejanje kod njih.
Kod nas u stanovima je izuzetno hladno cim malo zahladi napolju. Temperatura u stanu je 19 ili maksimalno 20 stepeni iako su radijatori odvijeni na maksimalno (a oni mlaki). Kod komšinice u prizemlju 17-18. Komsije sto su ugradile klime stalno dogrevaju. Molili smo upravnika koji je inače nepouzdan čovek i sa kojim imamo mnogo problema da reši taj problem sa elektranama tako što će pojačati grejanje, ali nismo uspeli da se "izborimo".
 
:shok: Комшинице,код нас у приватниковој згради грејање је добро. Многи људи не знају,да имају сензори за топлоту,који регулишу температуру и кад је постигну они се гасе и обрнуто. Мени су сви радијатори(има их четри-највећи у пријемној соби са кухињом,мањи у спаваћој,мали у предсобљу и средњи у купатилу) укључени на тројку,што гарантује 20 степени.Најудаљенији део стана од радијатора је угао кухиње ,где су свуда плочице и мањи прозор и ту је 20 ст. али у свим осталим деловима где се седи је 22 ст. После подужег луфтирања,које спроводим 3-4 пута дневно, сви радијатори (које иначе не дирам и не повећавам температуру-увек су на тројци) се буквално усијају,док не постигну жељену температуру,а после се полако смањује топлота радијатора и онај у ходнику и купатилу постају скроз млаки-хладни,док ови уз прозоре цело време као топли,не врући ,одржавајуувек температуру.Пробао сам да повећавам привремено на четворку,да видим дали ће боље да греју и одмах је грејање било јаче,али сам онда све вратио на тројку,јер ми је циљ да видим колико ћу да платим грејање,кад је само на тројци,како и они препоручују због уштеде(добили смо неке проспекте) иначе ће рачуни бити папрени. Ја сам се уселио први у целом насељу и користио сам већ грејање у току прошле зиме,али је то било пробно,па ме интересује сад колико ће да изађе нормално грејање,међутим данас смо добили уплатницу од инфостана,где је обрачунато само грејање од 15 окт.(поч.греј. сезоне) до краја Октобра,тако да још не могу да знам,јер то није меродавно.Тек кад стигне за цео Новембар знаћу и не знам што и то нису послали.Код вас у ЕП зградама ипак нешто није у реду са грејањем.Долазили су и рекли да је све у реду и да је то до топлане.Може бити али како онда код нас није тако а на истој смо линији и из исте топлане добијамо грејање.Чуо сам се са једним комшијом из ваше треће зграде,прве до нас,који има стан у приземљу и гарсоњеру горе и он ми је рекао да су му сви радијатори одврнути до краја на шестицу и да је срећом донео и ТА пећ,коју ноћу пуни и тако догрева просторије . Ја сам га збленуто гледао и мислио у себи,Боже ала је ово зимљив човек,али има нас свакаквих,не знајући да код вас ипак постоји проблем. Дали је код вас увек иста топлота ,без разлике на ком је броју или није ? То би требало видети и регилисати. Мене сте можда и видели. Крупнији сед човек са брковима,често шетам пса око зграда. Поздрав. :shok:
 
Комшинице,сад се сетих,да ми је неко рекао,да је код вас изгледа проблем у томе што ваше зграде нису скроз попуњене са станарима-полу празне су и ту вероватно има нека цака у вези грејања и зато вам не пуштају боље грејање.
 
Pozdrav svima,

zena i ja planiramo da uzmemo stan u Sunnyville kompleksu. Interesuje nas stan u EP zgrada ali vidim da ima problema sa grejanjem :)
Moze li jos neko od stanara iz tih zgrada da se javi i da podeli sa nama iskustvo sto se tice grejanja? koja je cena grejanja tokom leta (pausalac sto se placa)? Kolika je cena grejanja bila za Novembar mesec?

Hvala unapred,
pozz
 
Ćao svima,
par pitanja, ako bi neko bio voljan da podeli znanje. Kupujemo stan od EP, dobili smo Predugovor, zanima nas da je iko imao primedbe i izmene sto se tice Predugovora i Ugovora i koliko ste uspeli da dodjete do kompromisa? Takodje, ako postoje znanja o upotrebnoj dozvoli nakon svega, hoce li je biti i da li se grejanje poboljsalo?
Pozdrav i hvala unapred na pomoci :)
 
Pozdrav svima

Zanima me sa kim su kupci iz sunnyvile doo komunicirali tokom kupovine? I da li su imali i svog advokata ili je sve islo preko advokata investitora? Hvala
 
Ćao svima, nov sam član ovde I iskreno registrovao sam se isključivo zbog ove teme. Naime, planiram kupovinu stana u ovom naselju od privatnika pa bih voleo da dobijem par informacija od potencijalnih budućih komšija @AndUp @BobLat I svi ostali koji ste se već uselili ili planirate uskoro, molim vas da mi odgovorite na par pitanja. Pre svega, kako ste zadovoljni stanovima, toplotnom I zvučnom izolacijom, grejanjem, samim mesto I ostalim stvarima, verujem da ćete vi bolje znati da mi odgovorite na sve što je potrebno da znam, nego što ću ja postaviti prava pitanja skoro sam bio na lokaciji I promuvao se pored zgrada, deluje mi lepo naselje sa potencijalom da se razvija I dalje. Pročitao sam skoro celu temu tako da sam donekle upoznat sa promenama planova u toku izgradnje, odlaganje proširenja puta itd.. ovih dana, verovatno u petak ili subotu, bih trebao da idem u obilazak stana, pa ko zna, možda budemo bili I komšije

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=593905#p593905:1wqdrz8n je napisao(la):
dazdi » Uto Jan 08, 2019 10:06 pm[/url]":1wqdrz8n]Ćao svima, nov sam član ovde I iskreno registrovao sam se isključivo zbog ove teme. Naime, planiram kupovinu stana u ovom naselju od privatnika pa bih voleo da dobijem par informacija od potencijalnih budućih komšija @AndUp @BobLat I svi ostali koji ste se već uselili ili planirate uskoro, molim vas da mi odgovorite na par pitanja. Pre svega, kako ste zadovoljni stanovima, toplotnom I zvučnom izolacijom, grejanjem, samim mesto I ostalim stvarima, verujem da ćete vi bolje znati da mi odgovorite na sve što je potrebno da znam, nego što ću ja postaviti prava pitanja skoro sam bio na lokaciji I promuvao se pored zgrada, deluje mi lepo naselje sa potencijalom da se razvija I dalje. Pročitao sam skoro celu temu tako da sam donekle upoznat sa promenama planova u toku izgradnje, odlaganje proširenja puta itd.. ovih dana, verovatno u petak ili subotu, bih trebao da idem u obilazak stana, pa ko zna, možda budemo bili I komšije

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Cao, buduci komsijO :) Pa grejanje je tu i tamo, solidno je. Danas je celog dana na maksimumu ukljuceno grejanje i radijator je vruckast, nije vreo. Sto meni nije zadovoljavajuce (ja licno volim kad je toplije u stanu). Ali to je moje misljenje samo. :)
U sustini smo zadovoljni stanovima, odnos cena-kvalitet, terase imaju super pogled. Jedina mana sto sve ide sporo, sto si verovatno i procitao u prethodnim komentarima, pa i mi cekamo da vidimo kako ce dalje napredovati izgradnja kompleksa.
Mislim da se neces pokajati ako kupis ovde stan, bice ovo lepo naselje.
 
Pozdrav svim potencijalnim budućim komšijama:) Želimo da kupimo stan ali se dvoumimo između EP i privatnika. Kakva su vasa iskustva što se tiče procene kvaliteta? Hvala puno, pozdrav.
 
Vrh