Šta je novo?

Sunnyville Višnjička Banja [stambeni kompleks]

mekbejn

Advanced
Učlanjen(a)
13.07.2010.
Poruke
4.349
Pohvaljen
1.491
Lokacija
44.835749,20.411082
http://beobuild.rs/energoprojekt-gradi- ... p2596.html
Energoprojekt gradi stanove u Višnjici
05-02-2016

U prvoj polovini januara odobrena je građevinska dozvola za još jedan stambeni projekat, Energoprojektov “Sunnyville” - Blok 8 u Višnjici. Lokacija budućeg stambenog bloka nalazi se u okviru planiranog naselja Višnjičko polje, na neizgrađenoj padini prema Dunavu, s desne strane Slanačkog puta. Možda najvažniji adut ovog naselja jeste izuzetna pozicija sa otvorenim vizurama na Dunav. Na parceli od 0,9ha nići će tri objekta sa po dve stambene lamele i 24.601 kvadrata bruto prostora, uključujući 215 stanova, 9 lokala i 233 parking mesta u odvojenim podzemnim garažama. U parteru će biti dodatna parking mesta za goste.

Projekat je zamišljen u blokovskom konceptu, sa komforom niže spratnosti i pratećih sadžaja planiranih u prizemlju objekata. Pristup kompleksu i podzemnim garažama biće obezbeđen sa novoizgrađene saobraćajnice Nova 7, koja predstavlja i vezu sa Slanačkim putem. Objekti su trospratni sa potkrovljem i komercijalnim sadžajem u delu prizemlja; stambene jedinice u prizemlju imaće privatne bašte. Na podzemnim etažama su garaže celom površinom ispod objekata, dok je u delu osnove predviđena druga podzemna etaža u kojoj su smeštene stanarske ostave. Posebna pažnja je data ekskluzivnim jedinicama sa direktnim pogledom na Dunav.

Stanovi su raznovrsne strukture, dominiraju dvosobni od oko 50m2, a kao karakteristike objekta se ističu velike prozorske površine, pokrivene terase, visok standard energetske efikasnosti i karakteristika primenjenih materijala (fasadni senvič zidovi); mogućnost zimskog grejanja pešačkih i kolskih pristupa itd.

Investicija se procenjuje na 15 miliona evra, izvođač je Energoprojekt Visokogradnja. Radovi bi trebalo da počnu ovog meseca, a rok za završetak celog kompleksa je 16 meseci.

Renderi:
Sunnyville-01.jpg


Sunnyville-02.jpg


Lokacija:
epsv3.jpg
 
Inače zvao sam Energoprojekt, kažu da će okvirna cena biti oko 1200 EUR/kvm (ne znam da li sa garažom ili ne).
Očekuju kataloge u roku od desetak dana pa će biti i struktura stanova itd.
 
Ovaj projekat ima gresku u imenu.
Treba da se zove Sunnyvale :)
 
Jel cela parcela na slici, i sve ovako načičkano ili će nešto biti i za parkiće i slobodan prostor oko zgrada? Ipak je to periferija glupo bi bilo da nema...
 
Ja sam gore u komsiluku..i mogu reci da dobro napreduju...mada i rok im je 16 meseci
 
Da ne dodje do zabune, pored Energoprojekta, na susednom placu, se gradi (izasli su iz zemlje) neki privatnici, ne znam ko je investitor, a izvodjac je neka M enterijer firma.
 
Гага":2z95szy8 je napisao(la):
А што на енглеском ??????
Saopstenje za berzu, da strani investitori odmah znaju i kupe akcije :)
 
Prolazio sam u petak pored pa okinuh dve slicice, solidno napreduju, radi se na tri lamele uporedo, s'tim da su druge dve lamele dosle do drugog, odnosno prvog sprata.
Pored ovog gradilista rade i neki privatnici, (vidi se njihova zgrada na slici).
Jedan komsija koji je takodje zagledao gradiliste, promrmlja da su privatnici otisli sprat ili dva vise.
Cena kvadrata kod privatnika, takodje 1200e/m2, iako cenim da je kvalitet neuporediv.
Bice simpaticne zgradice.



 
Samo ne kupujte stanove orijentisane ka jugu i istoku. Šifra Lešće.
 
Pa to su stanovi sa pogledom na budućnost.

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока
 
Lokacija je jos uvek totalni off po pitanju mnogih elemenata. Infrastrukturno, Slanacki put sve teze prihvata nagomilani saobracaj zbog groblja Lesce, narocito subotom. Radnim danima takodje.
Visnjicko polje je velika enigma po pitanju seizmologije. Ova lokacija je u redu. Parcele ispod I ka Mirjevu su sigurno problematicne. Otuda ce razvijanje kompleksa I infrastrukture biti sve skuplje I teze. Mnogo toga je u kondicionalu I u buducnosti, sa zestokim marketingom.."masta moze zvasta". Investitor naravno ima pravo na to.
Gradnja koju Energoprojekt promovise je tek normalna I standardna zato sto je vecina privatnih preduzeca toliko snizila standard da je normano postalo lux!

Pozdravljam projekat svakako.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=407683#p407683:xw8yoskl je napisao(la):
MilisaV » 26 Sep 2016 06:17 pm[/url]":xw8yoskl]Pa to su stanovi sa pogledom na budućnost.

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока
Imam drugara koji zivi preko puta Novog groblja. Kaže, budi se vikendom i gleda kroz prozor kako pokopavaju nekog nesretnika. Krajnje elitna lokacija.
 
Na novom groblju se ne sahranjuje sirotinja. Prema tome pogled na elitno groblje može se smatrati kao elitna lokacija.

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока
 
Stanari vizuelno nemaju nikakav kontakt sa Lescem.
Svaki stan ima terasu sa pogledom na Dunav.
Bice interesantno videti kako ce se odvijati prodaja, posto i Energoprojekt i privatnici do njih traze 1200e/m2.

Ja verujem u projekat i jedino jesam skeptican prema prilaznim saobracajnicama jer je slanacki put tesan za toliko naselje.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=408925#p408925:1q87nf0d je napisao(la):
Tintoreto » Uto Okt 04, 2016 11:10 am[/url]":1q87nf0d]Stanari vizuelno nemaju nikakav kontakt sa Lescem.
Svaki stan ima terasu sa pogledom na Dunav.
Bice interesantno videti kako ce se odvijati prodaja, posto i Energoprojekt i privatnici do njih traze 1200e/m2.

Ja verujem u projekat i jedino jesam skeptican prema prilaznim saobracajnicama jer je slanacki put tesan za toliko naselje.
Na ivici vizuelnog kontakta sa grobljem Lesce. Zapadna ograda groblja ja ne nekoliko desetina metara od objekata, tik na nekoliko metara u visem nivou. To I nije preveliki minus za kompleks. Ima mnogo vecih pre ovog.
Cena od 1200 eur/m2 je zelja I Energoprojekta I privatnika. U zgradama iznad ima jos 25-30% neprodatih stanova solidnog kvaliteta, sa CG, liftom I drugim kvalitetnim materijalima I cena je poslednji 8h meseci vec na 800-850 eur/m2.
 
14572283_1856994751246684_6424945754048045694_n.jpg


Višnjica u daljini.
Izvor fotografije FB.
 
Blizu sam odluke da kupim stan u ovim zgradicama.
Dobio sam insajderske informacije da je gradnja ok i da se što se toga tiče može uzeti bez straha.
Trenutno daju popust 4%, a sinoć videh da na uglu Zakovske i Džordža Vašingtona otvaraju prodajni salon. Ne znam da li tek kreću u ozbiljnu prodaju ili su već videli da im baš i ne ide.

Bojim se da je cena od 1200 evra ipak previsoka bez obzira na značajno bolji kvalitet gradnje nego u okolnim zgradama, te da će kasnije prodavati stanove i mnogo jeftinije. Ta lokacija ipak ne liči ni na šta što se može nazvati gradom...
Ima li neko ko se razume u trgovinu da iznese svoje mišljenje?

Gesendet von meinem SM-G850F mit Tapatalk
 
Koliko je ovaj kompleks udaljen od prve linije metroa?
 
Vrh