[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=442148#p442148:ap7wbjs9 je napisao(la):
Marcus Lupus » Pet Mar 24, 2017 11:56 am[/url]":ap7wbjs9]Blizu sam odluke da kupim stan u ovim zgradicama.
Dobio sam insajderske informacije da je gradnja ok i da se što se toga tiče može uzeti bez straha.
Trenutno daju popust 4%, a sinoć videh da na uglu Zakovske i Džordža Vašingtona otvaraju prodajni salon. Ne znam da li tek kreću u ozbiljnu prodaju ili su već videli da im baš i ne ide.
Bojim se da je cena od 1200 evra ipak previsoka bez obzira na značajno bolji kvalitet gradnje nego u okolnim zgradama, te da će kasnije prodavati stanove i mnogo jeftinije. Ta lokacija ipak ne liči ni na šta što se može nazvati gradom...
Ima li neko ko se razume u trgovinu da iznese svoje mišljenje?
Gesendet von meinem SM-G850F mit Tapatalk
Prijavih se na sajt samo da bih odgovorio na ovo., iste dileme. I ja sam gledao Sunnyville, iako mi prvobitna ideja nije bila da idem na tu stranu. Ipak sam odlucio da uzmem tu stancic, pa sta bude, a razlozi su sledeci:
1. Energoprojekt : svuda drzi kvalitet i drzi cenu. Vec vise od godinu dana trazim stan, gledao sam stare, nove ovakve onakve..i svuda su Energoprojektovi stanovi drzali visu cenu od okolnih zgrada, a relativno je tesko doci do njih jer se retko prodaju (ljudi zadovljni kvalitetom)
2. Insajderske informacije da je gradnja kvalitetna (neuporedivo bolja od zgradica u blizini, sto prate i cenom)
3. Lepe strukture stanova, tako da dobijam sobu vise za manje kvadrata.
4. Sa popustom kvadrat izadje malo preko 1100 e, sto je trenutno u BG najnize sto nadjoh za gradnju istog kvaliteta.
5. Iako lokacija izgleda kao da je Bogu iza nogu, do Trga ima tacno 6 km, a u planu je gradnja mosta preko Ade Huje (plan je da se pocne krajem ove ili pocetkom sledece godine, cim se rese sva imovinsko pravna pitanja), sto ce biti deo SMTa, i kruznog puta koji povezuje most na adi, pupinov most itd.. petlja bi trebalo da bude kod rospri cuprije. Ada Huja u tom delu je planirana da se sredi ko bombona, sa terenima, setalistem, i komercijalnim sadrzajima (tako kaze gradski arhitekta na televizoru, juce), a Slanacki put biu trebalo da se prosiri. U planu je takodje gradnja skole tacno preko puta kompleksa.
Tako da, ako se sve to realizuje, cena kvadrata nece da pada. A Energoprojekt, iz mog iskustva lova na stanove, kao i vojne zgrade, uvek drzi visu cenu u odnosu na okolne zgrade.
Razmisljao sma ovako|
Novi Beograd, koji sam prvobitno gledao, je pre 30 godina bio mocvara a Bezanija selo. Blok 70 je bio 3 dana jahanja od autobuske stanice, i islo se kroz neko siprazje bez igde ikoga/ icega do zgrada. Bezanisjka kosa je pocela sa gradnjom tek pocetkom 90ih a bila je poznata samo po groblju.
Sunnyville je deo planiranog naselja, nije fora da su srusili neku staru kucu i uglavili tu zgrade kao sto neki rade u Zemunu... i prodaju za 1600-1800 kvadrat. Sve je to na dugom stapu , i jeste rizik, ali da nije na dugom stapu ja verujem da bi tu kvadrat ipak isao za vise para, s obzirom na potencijal lokacije i kvalitet gradnje.