Šta je novo?

Sunnyville Višnjička Banja [stambeni kompleks]

Što se tiče gradilišta firme Sunnyville koje je pored Energoprojektovog gradilišta, posetila sam ga sa suprugom jer tražimo mali stan po pristupačnoj ceni, i ovo što smo videli na njihovom gradilišti izgleda kao zaista odlična ponuda u odnosu na cenu. Keramika i podovi su jako kvalitetni, organizacija odlična u odnosu na kvadraturu, dnevna soba sva u staklu, stvano se vidi se da ljudi nisu štedeli, zaista nešto što ne možete naći svugde u Beogradu.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=454775#p454775:2bjyv5ku je napisao(la):
direktor » Uto Maj 30, 2017 1:27 pm[/url]":2bjyv5ku]Jesu napravili to izlozbeni ogledni stan


U zgradi su napravili dva cela uzorna stana. Bila sam u njihovom prodajnom salonu u 27.marta, pa su mi oni organizovali prevoz do gradilišta.
 
Ovo je van svakog dostojanstva ako zgrade budu ovako jedna blizu druge. Ovo sigurno ne ispunjava urbanističke i protivpožarne propise a nepostojanje parkova i javnih površina je priča za sebe. Samo preko puta se nalazi jedno od najhumanijih naselja Višnjička Banja pa ko hoće neka se prošeta i neka pogleda spratnost i razmeštaj objekata, gabarite i opremljenst javnih površina i ustanove koje treba jedno naselje da sadrži.
 
I ja moram izraziti čuđenje kakva je ovo suluda organizacija prostora. Ne znam zašto nisu i spojili zgrade, pa da bude kao pentagon, zatvoreno sa svih strana.
 
Imajući u vidu da ova tema nije baš dovoljno razvijena (do sada pasivni pratilac na forumu), moram da doprinesem informacijama koje posedujem o budućem Sunnyville naselju :)

Razmatrali smo Energoprojektove stanove (www.energoprojektsunnyville.rs), ali i stanove što gradi Sunnyville d.o.o. što se reklamiraju na bilbordima po celom gradu (www.sunnyville.rs).

Odlučili smo se da uđemo u proceduru kupovine stana u Energoprojektovom delu Sunnyville-a.
Detaljno smo se raspitali i o samoj gradnji i planovima za ovaj deo grada pre nego što smo se odlučili za ovaj korak.

Kvalitet izgradnje je zaista veoma dobar, stanovi lepo organizovani i bez nepotrebnog gubitka na kvadraturi (bar za strukture koje smo mi gledali - 2.5 i 3.0), a sam kompleks je uglavnom osvetljen i sa velikom većinom stanova sa kojih može bar da se baci pogled na Dunav.

Pristup kompleksu je iz ulice koja se za sada zove 7. Nova i koja treba da krene da se radi do 1.7. i treba da bude gotova za maksimum 45-60 dana.

Najveći problem po nama predstavlja sam Slanački put i slabija autobuska veza sa gradom.
Slanački put je u planu za rekonstrukciju (sa 1+1 na 2+2) već tri godine i za to su odvojena sredstva koja se dve godine prenose u budžet za narednu. Razlog je što sporo teče eksproprijacija zemljišta. U planu je da se krene u realizaciju naredne godine (izgradnja mosta preko Ade Huje će samo da ubrza ovaj proces). Da napomenem da je rekonstrukcija Slanačkog puta neformalan uslov izgradnje ostalih blokova u Sunnyville-u. Pomalo je nerealno pretpostaviti da bi se novih 2000 stanova (koliko se predviđa u celom kompleksu), moglo uopšte i prodati (a kamoli da stanovnici vode pristojan život) ukoliko se ne uradi rekonstrukcija i proširenje iste.
Takođe, zbog velikog nagiba terena, u sve ovo se uključuje i održavanje iste ulice u zimskim mesecima.

Što se tiče gradskog prevoza, autobus 35 (interval 10min) i autobus 202 (interval 30 min) su jedina veza sa gradom.
Na ovom problemu će takođe morati da se radi kako se bude radilo na naselju.
Za sada se preporučuje da budući vlasnici stanova budu i vlasnici automobila :)

Mi smo se odlučili za ovaj izbor jer su nam ključne tačke u blizini, centar grada je na 15 minuta vožnje kolima, a pogled i vazduh na ovoj lokaciji su zaista malo drugačiji nego u drugim delovima.
 
Pozdrav svima,

Zaintesesovan sam za kupovinu stana na ovoj lokaciji, pa kao i svako ko kupuje stan, zainteresovan sam za kvalitet gradnje.
@Novice - Jel tolika razlika u kvalitetu da ste prevagnuli na Energoprojektove zgrade? I jel uopšte neko ima neku informaciju ili može približno da proceni da li su ostale (ne Energoprojektove) zgrade dobro ili loše napravljene? Pitam teška pitanja, znam. :)

Što se tiče infrastrukture i ja sam dobio iste informacije, mada mi se cela ta priča ne sviđa upravo zbog odlaganja proširenja puta i lošije povezanosti autobusima.
Čini se da će se, kako bude napredovalo naselje, stvarati velike gužve (kako u autobusima, tako i u saobraćaju), pa time i pritisak na okolne saobraćajnice, čak i kad prošire put. Grad planira izgradnju škole, vrtića i ambulante, ali ne verujem da će to skoro da se započne. Pričali su da će grad povezati naselje sa mirijevskim bulevarom, ali kad prodavac stana kaže da je to na dugom štapu, onda ne očekujem to povezivanje uopšte. :)
 
@Milajde

Kvalitet gradnje na drugim objektima je zaista ok, čak je unutra malo bolja opremljenost (pre svega keramike).
Treba napomenuti da je kod Energoprojekta fiksna cena po kvadratu za svaki od stanova dok se kod privatnika razlikuje i ide u rasponu 1100-1400.
Za ovo što smo mi želeli, bolja solucija je Energoprojekt.

Za povezivanje sa Mirijevski bulevarom nisam dobio nikakve informacije, gde god sam se raspitivao.
Što se tiče ustanova, mišljenja sam takođe, da će se to morati užurbanije razvijati ukoliko žele da rasprodaju ovoliko naselje.
 
Pozdrav svima,

Ja sam kupio stan u zgradama pored energoprojektovih, od sunnyville d.o.o.

Što se tiče budućih planova na polju infrastrukture imam iste informacije kao @gospodarvremena ali od investitora sunnyville-a. Ne može tu niko ništa da garantuje. Ali ako se sve ostvari biće ovo top lokacija u gradu. A ako ne, biće pristojna lokacija.

Zgrade pored energoprojektovih su odličnog kvaliteta. Nisu bolje od energoprojektovih, ali nisu ni lošije. Jedino što energoprojektove možda izgledaju lepše i imaju sendvič zid spoljni.

Zasto sam izabrao zgradu od sunnyvilla a ne od energorpojekta:
1. Cena je znatno niža, a kvalitet gradnje i opreme u stanu je približan.
2. Nema lokala u zgradi
3. Blok 12 (4 zgrade sunyvilla pored energorpojektovih) će imati rampu na ulazu sa portirom, ćerku firmu koja će održavati zgrade i čitav prostor oko njih. cena toga će biti 0,3 centi po metru kvadratnom. Dakle za stan koji sam kupio od 44kvadrata, plaćaću oko 1600 dinara.
4. Optički kablovi su ušli u zgrade! (štreber sam i loži me internet od 1 Gigabita/sekundi :)). Ne znam da li je i u energorpojetkove.
5. Zgrade su potpuno legalne, građevinska dozvola i ostalo., angažovao sam advokata da isproverava papire, što je i učinjeno. Ovo je slučaj i sa Energorpojektovim naravno.

Mane čitavog naselja:

1. Biće gradilište još 5-7 godina minimum.
2. Škola i vrtić su u planu (proverio sam DUP za naseje Višnjičo polje), ali to ko zna kad će.
3. Slanački put se širi godinama i verovatno će se širiti još godinama (eventualno ako investitori negde ne poguraju u gradu što me ne bi čudilo)
4. Zgrade su blizu jedna drugoj, mada kad šetam bilo kojim delom grada, razdaljine medju zgradama su još manje (na Dorcolu, Vracaru na primer..)
5. Ne treba se primati na pogled na dunav, jer iako investitori garantuju da neće zakloniti isti sa novim zgradama, ja im ne verujem :).

Pozdrav
 
Pozdrav @AndUp,

Slažem se sa Vama u svim činjenicama što ste naveli :)

Što se tiče obezbeđenja objekta, isti firmu će ponuditi i kupcima Energoprojekta kada se formiraju skupštine stanara koji će da odluče da li žele tu uslugu.

Optički kablovi su ušli i u Energoprojektove zgrade.

Što se tiče PDR Višnjičko Polje, privatni investitor ga je već prekršio jer je po njemu planirano da zgrade koje sada gradi budu Pr+3+Pk, dok su podignute zgrade Pr+4+Pk, dakle sprat više. Tako da me uopšte ne bi čudilo da ga krši i u buduće.

Takođe, stvar koja mi je lično zasmetala je ta što na svom sajtu i društvenim mrežama, već objavljuju da su izgradili igrališta, parkiće, škole i vrtić, a većina toga neće biti gotovo u narednih nekoliko godina. Dakle pokušaj marketinga - i to lošeg (sve bi bilo korektno da su rekli da je u planu).

Tako da ima tu poneka sitnica koja zasmeta :)
 
Pozdrav @gospodarvremena,

Sad pogledah ponovo službeni list 26-2011 i piše da postoje zone gde je predviđeno da se grade zgrade Pr+4+Pk (recimo podzona A0, ima ih još). Ne znam gde se zone i podzone tačno nalaze u predviđenom prostoru, nisam našao grafičku dokumentaciju. Možda su stvarno ove zgrade nalaze u zoni gde je predviđeno Pr+3+Pk.
Imam uvid u građevinsku dozvolu investitora i tamo piše Su+P+3+Pk.. Ne znam sad kako oni to računaju, ali tačno je da zgrada ima pet spratova.
 
Evo u prilogu izvod iz grafičkog prikaza bloka.

Ali po tome što navodite iz građevinske dozvole, uveli su suteren (koji je realno nisko prizemlje), tako da je pravno sve čisto.
Moralno i situacijski ne baš :)
 
@gospodarvremena

Hvala puno na dokumentaciji!
Gde mogu da je nadjem i za ostale parcele i celo Visnjicko polje?

A kako se vode garaze koje su takodje izgradjene? Da se one ne vode kao suteren?
 
Želeo bih da skrenem pažnju budućim kupcima stanova od Energoprojekta da obrate pažnju prilikom sklapanja Predugovora.
Prvobitni predlog sadrži nekoliko sitnih "rupa" koje nikako ne idu u prilog kupcu i mogu napraviti problem u budućnosti.
 
@AndUp

Nadam se, ukoliko prodje korekcija ugovora.
Ako ne, mozda budemo i u istoj zgradi :)

U kom objektu ste Vi uzeli stan?
Kada je Vama rok za zavrsetak i primopredaju?
 
Uzeo sam stan u prvom objektu do energoprojektovih. Rok je 1.9. Mene brine to sto su digli jedan sprat mimo gradjevinske dozvole. Hoce li moći dobiti upotrebnu doZvolu.. :/
 
@AndUp

Da li ste se posavetovali sa advokatom pre kupovine?

Kakve su Vaše informacije po pitanju izgradnje pristupne saobraćajnice Nova 7?
 
@gospodarvremena
Da jesam, gledao je advokat gradjevinsku dozvolu i proverio je, ali nije izlazio na teren. Ja sam takođe video građevinsku u napred, ali nekako mi je promaklo u moru drugih stvari nakoje sam morao da pazim (kao što je ugovor itd..). Nije mi bilo na pameti da proveravam broj spratova.
Zvao sam juče advokata i drugaricu koja je arhitekta i oboje su me uveravali da to neće biti problem. Ici cu u sunnyville ovih dana pa cu ih pitati.

Sto se tice ulice Nova 7, direktor sunnyvilla mi je rekao da čeka dozvolu i da će krenuti sa ulicom u narednih 10 dana. Sve je spremno kaže. Oni su preuzeli obavezu od grada da urade ulicu i priključke jer su ovi iz grada spori. Valjda će im smanjiti neki porez za vrednost tih radova. Tako su mi rekli.

Pozdrav
 
@AndUp

Što se tiče dozvole, verujem da će se nekako srediti. Pišite kada ispitate situaciju.

Što se tile Nove 7, imam slične informacije ali iz drugog izvora.

Pozdrav
 
Симпатичне зградице.
 
Vrh