Da li je bilo predatih zahteva za tehnicki prijem i upotrebnu dozvolu, pa su odbijeni iz nekog razloga ili se to ceka, kao i ostalo?[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=816564#p816564:2mkrptsk je napisao(la):jocke » Pon Jan 25, 2021 12:03 am[/url]":2mkrptsk][url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=816529#p816529:2mkrptsk je napisao(la):Vesnik » Ned Jan 24, 2021 10:40 pm[/url]":2mkrptsk][url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=816511#p816511:2mkrptsk je napisao(la):jocke » Нед Јан 24, 2021 9:56 pm[/url]":2mkrptsk]Ne bih da vam kvarim euforiju, ali dodajte svi po 6 meseci do godinu dana za useljenje na te rokove koje su vam dali u ugovoru. Kad stave zgradu pod fasadu krece jedno dugacko zatisje... Svi mi iz gornjih zgrada smo to prosli s njima, sva obecanja, slatke lazi itd itd.... će bude, će se uselite....
Za Miabg78.... obavezno stavite penale za kasnjenje u ugovor....Znaci ako Vam kazu da je rok za useljenje kraj avgusta ove godine, stavite penali da idu mesecno od septembra po ceni po kojoj biste iznajmljivali stan, a sami procenite koliko bi bilo dovoljno. Konsultujte advokata.... Tako cete se obezbediti u slucaju da kasne i da budete morali da placate iznajmljivanje negde. A kasnice sigurno....
Slazem se. Penale obavezno uvrstiti u ugovor (zbog svega što ste napomenuli u više navrata). Ugovor zaista valja resiti sa advokatom.
Ipak, mi smo računali da je projekat osiguran, legalni papiri, lokacija odlicna, okolina je ok, mirno je... Vredi malo čekati.
Nego, kada se fasada zavrsi, sta je jos preostalo da se uradi pre predaje ključeva? Koliko je to realno posla?
Kad se fasada zavrsi ulaze keramicari i rade kupatila, zidaju se tus kabine, postavljaju sanitarije. U isto vreme bi trebali da odlucite koje cete plocice podne da stavite u kuhinji, dok zidne mozete i sami da stavljate a mogu i oni. Mi smo zidne sami kupili, a oni su nam postavili. Posle keramiraca ide krecenje stanova, dve ruke, ako ste te srece sve ce da odradi ista ekipa majstora. Ako se desi da im nesto ne plate posle prve ruke moze da se desi da ce da odu pa ce da se ceka nova ekipa majstora.... SAVET: gledajte pre krecenja da napravite raspored za utikace, da sprovedete struju do onih mesta gde ste mislili da vam ide rasveta, jer oni to posle krecenja nece da rade pa da gletuju i krece ponovo, sto je i logicno. Al mnogi zaborave na uticnice, ne razmisljaju ljudi. Pogotovo vidite u kuhinji da napravite dobar raspored. Posle krecenja treba da udju parketari. Samo sto treba da znate da izmedju svake ekipe majstora se desi da prodje po mesec, dva, tri kad sve stoji i nista se ne desava niti radi u zgradi. Vec se ceka. Sto puta cete doci u stan da obidjete radove i svaki put videti da se nije pomaklo od recimo dva meseca pre toga. Onda dalje, posle parketara idu mislim ovi sto postavljaju sobna vrata, pa onda ekipa koja postavlja radijatore i regulise grejanje. Onda su mislim bili ljudi da postavljaju stakla od tus kabina. I to je u principu to. Za sve to vreme ulaz je skroz u sivoj fazi, tek se onda stavljaju plocice u ulazu, pa se kreci ulaz, pa se postavljaju gelenderi, radi rasveta, montiraju sanducici, pa interfon....Sve to traje nedeljama. I montiraju se vrata od liftova na svakom spratu. Dok je unutra prazno skroz, nema masine. E onda se vi useljavate polako jedan po jedan i mesecima stepenicama se penjete, nosite namestaj. I tek kad useli 70-80% stanara dolazi ekipa da postavlja lift... Tako je otprilike neki raspored radova bio kod nas... To je sve za ozbiljne firme mesec do dva posla, a kod ovih 6 meseci do godinu....u najboljem slucaju. O tehnickom prijemu i uknjizbi i ne zamarajte mozak. Evo mi zivimo duze od godinu dana u zgradi koja jos nije prosla tehnicki prijem, a kad ce....ne zna se....