effesolori
Beginner
- Učlanjen(a)
- 13.03.2024.
- Pohvaljen
- 8
Mi smo super zadovoljni,i za sada sve ovo oko zgrade i zabrane menjanja izgleda mi je potpuno normalno i pozitivno
@Medekobrada kada je realno očekivati završetak kompleksa 4? Definisano je kraj aprila +4 meseca tolerancije što je kraj avgusta. Da li je rok realan u smislu primopredaje stana u tom periodu?
Što se tiče kvaliteta gradnje, ako ćemo se skoncentrisati na to kakvi su prekidači, klima ili bojler ugrađeni.. To na kraju i ne definiše posao kao "dobar" "fer" ili "loš", suštinski gradnja je korektna, lokacija takođe, ostale stvari kao što su odnos prodajnog tima, rokovi, poštovanje odredbi ugovora su znak pitanja???
Deo oko narušavanja celine ugradnjom dodatnih klima je potpuno normalna stvar i kod drugih investitora, taj član ugovora je definisan tako da ne zabranjuje, već zabranjuje bez saglasnosti investitora (ukoliko hoćete da napravite vašar od vasade i treba da zabrane, ako je u skladu sa projektom nema šanse da vas odbiju).
Pozdrav
ne kod njih, drugi investitor u Ul. Kraljice Natalije - novogradnja- centar Bgd jedina nova zgrada. Malo sam nejasno napisala.Izvinjavam se ali u kojoj ste to zgradi kupili stan u Sunnyvilu a da nije kasnila? Zivo me zanima.
Mi smo kes kupci te je stan placen,otkazivanje stana ne postoji kao opcija, drugo stvarno u ovoj fazi ne verujem i ne mislim da ce se kasniti 6 meseci. Vi, mozda imate takvo iskustvo i zao mi je zbog toga. Ali najvaznije je da ste Vi zakljucili kako ste Vi punoooo vise iskusni. simpaticno.
Zaista ništa zlonamerno nisam mislio. Dosta ljudi se opeklo na rokove i imali su problem. Ako Vama ne znači moj komentar, možda će nekom drugom značiti. Pratim izgradnju naselja od početka, 5+ godina. Ne postoji nijedna zgrada koja nije kasnila i nije imala problem. Vrlo česta je pojava da se stigne na 80-90%, pa stoji 6 meseci. U Premiumu 2 postoje gomila primera gde se ništa nije radilo 6+ meseci. Ni milimetar. Nije njima cilj da zarobe novac ili da odlažu useljenje, jednostavno nema radne snage, admninistracija je spora, a sve što nije do investitora traje u nedogled. To što vam je investitor rekao je isto rekao i nama za Premium 1, skoro od reči do reči. Opet se ograđujem, možda ste kupili stan kasnije, ovde već postoji ulica, lepo je vreme, sve to može da pogura radove. Zaista želim da se što pre uselite, jer će onda ranije krenuti nove zgrade, pa ćemo kraće živeti u prašini.Tako je, u ugovoru stoji 30.04. Posto sam imala priliku razgovarati sa investitorom, ispricao mi je da su imali velika kasnjenja i da to ne moze niko da predvidi ali da su pouċeni prethodnim iskustvom i stanjem sada bolje organizovani i da ne ocekuju kasnjenja.
Prosto mi je van pameti da zgrade koje su u ovim radovima se grade jos 6 meseci,ili 2 godine????
Ko bi uistinu nekom zarobio novac na 2 godine??? Mislim ne znam kako je to sa kreditnim kupcima ali mi smo sve platili kao i garazu. Kupili smo do sada 4 stana ( jedan od njih novogradnja) dakle ovo je 5 i nikad nisu bili nikakvi problemi , cak sta vise vise je problema u starim zgradama gde sve odlazi i sve moras sam jer ljudi nisu slozni, ali ovakve najave kasnjenja koje se ovde pisu nikada nisam cula.
Isto tako ovde neki ljudi koji niti nisu kupili stanove pisu o nekom kvalitetu?????
Za cenu koja je placena , smatram da je sve vrlo dobro, i to gledajuci iz ugla iskustva sa stanovima nove i stare gradnje.
I na kraju moram da pohvalim i ceo tim Sunnyvilla...svi su nas maksimalno ispostovali, bili ljubazni,i za ovaj kompleks imam samo reci hvale!
One gore 4 najstarije zgrade su imale problem sa protivpožarnom zaštitom. Odbijali su ih mnogo puta, pa su valjda to ispravljali. I dalje ništa. Investitor ima želju da uknjiži, ali za sada ne uspeva (bar koliko ja znam, ljudi su prestali da pišu na temi). Za Premium 1 i 2 kažu da su rađeni po svežijim propisima i da neće biti problema. Ali im ja lićno ništa ne verujem. Krivili su istinu mnogo puta, pa nam samo ostaje da vidimo da li će ovo ispoštovati i uknjižiti zgrade. Ako se ne uknjiži za vreme trajanje građevinske dozvole, onda mora kroz postupak legalizacije (neka me neko ispravi ako nisam u pravu).Zbog čega uknjižba deluje neizvesno? Razlog neuknjižbe je investitor ili administracija (Grad Beograd)? Mene te stvari interesuju.
Moje iskustvo: apropo investitora i zaposlenih u Sanivil d.o.o. i pre i nakon potpisivanja korektna komunikacija, nije ni neki gornji nivo, a nije ni loše.
Pozdrav,