Šta je novo?

Sunnyville Višnjička Banja [stambeni kompleks]

Veliki pozdrav za sve buduće komšije🥰
Mi smo kupili veci stan u Sunnyvill premium kompleksu i mnogo nas zanima ako mozete da podelite iskustvo oko klime posto pise da je dozvoljena samo 1 klima zbog toga da se ne bi narusavao izgled zgrade, da li je ta jedna dovoljna u trosobnom stanu od 70kvm? Mislim da nije ali ako iko moze podeliti iskustvo, hvala!
 
I jos jedno pitanje, posto nam he stan u zavrsnoj fazi, u pokaznom stanu su stavljeni prekidaci na senzor , da li je to tako ili ipak stave samo obicne prekidace za struju?
 
Ja nisam kupac u Sanivilu, ali sam živeo u stanu te veličine u starogradnji, i rešio sam lako - kupio sam drugu klimu :)
 
Ne dozvoljava se narusavanje izgleda zgrade,zgrade su autorsko delo investitora i nema menjanja niti ugrozavanja spoljnog izgleda.Osim onoga po projektu ,Molim da se javi neko ko je kupio stan , i zivi u istom ,hvala.
 
Premijum je samo reklamni trik. Nema ni p od premijuma. Par smart prekidaca i modul za najjeftiniji bojler koji ne radi ili bolje reci brljavi pa ga svi bacaju nije premijum. Cak su i liftovi osnovni model. Ulazna vrata su osnovna,a sobna usrafljena sa 15mm sraficima. Treba biti realan, ako ste kupovali misleci da je premijum, pogresili ste. U pitanju je ekonomik gradnja, pa ako vam odgovara cena onda je dobar posao. Premijum nije ni po bilo kojoj osnovi .Klima je najjednostavnija midea i bice dovoljna za dnevnu ali nema sanse da hladi spavacu i decju. Za to nije ni predvidjena.Zima je bila blaga i izgleda da izolacija nije losa mada se toplota penje gore pa dok sam radio namestaj bilo je dovoljno da radi samo susac u kupatilu. Jos par sitnica,ventilacija je jedna cev pa se zna sta ko kuva,aspirator u kupatilu je najlosiji moguc, zvucna izolacija je losa i moleraj je los. Treba biti iskren,ko je radio uradjeno je dobro. U zgradama iznad premijuma nema smart prekidaca ali to kupite za cca 5000 din. Aklima se resava ugradnjom nove sa dve unutrasnje jedinice na podu terase. Ili mideu bacite a ugradite onu koja ide na tri unutrasnje. A to nije jeftino. Ili mobilna unutrasnja koje sumnivo rade pa je vodate po sobama🤔
 
🫣Ako treba namestaj,tehnika,prepravka ili dorada tu sam uvek za malo para.
20240304_150420.jpg
 
Poslednja izmena:
I jos jedna napomena za oni koji stavljaju garnisle iznad vrata u dnevnoj, iznad je gips ploca pa ne kupujte teske zavese ili srafite na plafon
 
Hvala puno, tako smo i mislili resiti gledali smo da je to oko 190.000 dinara tako da znamo da nije jeftino a zelimo to uraditi pre kupovine namestaja zbog dodatne prasine. Mozete mi opisati sta je sa tim bojlerom i koja je marka?
 
Hvala puno, tako smo i mislili resiti gledali smo da je to oko 190.000 dinara tako da znamo da nije jeftino a zelimo to uraditi pre kupovine namestaja zbog dodatne prasine. Mozete mi opisati sta je sa tim bojlerom i koja je marka?
Ukoliko nije toplotna pumpa nemojte ni uzimati, multisplit klime su poznate po losijoj efikasnosti, a ovi slepci od investitora ako zabranjuju ljudima da kace klime trebali su sami da ih ugrade. Meni je ovaj kompleks olicenje investitorske distopije, katastrofa. Zao mi je svih kupaca.
 
Marka je " Krs zivi" radice 2 god. i onda baci. Tolko je i bio skup u nabavci. Smart modul je u dozni i poludi pa je najbolje skinuti ga sto su uglavnom svi uradili.
 
Medakobrada....moze jos koja dotka radimo kuhinju i nove plocice. Mi smo jako zadovoljni sa svime.Sitnica uvek postoji ne moze sve biti idealno. Za sada smo super srecni😊.
Klime cemo koristiti samo za hladjenje a za grejanje su valjda tu radijatori😁
 
Za sada imam 10tak uradjenih stanova u kompleksu i poprilicni broj resenja koja sam inkorporirao a sada ih svi kopiraju ili traze da im preradim ono sto im drugi radio. Posto imate majstora ili dizajnera onda je valjda red da vam oni daju fotke i predloge🤷‍♂️
 
Za sada imam 10tak uradjenih stanova u kompleksu i poprilicni broj resenja koja sam inkorporirao a sada ih svi kopiraju ili traze da im preradim ono sto im drugi radio. Posto imate majstora ili dizajnera onda je valjda red da vam oni daju fotke i predloge🤷‍♂️
Nemamo majstora, zato i pitamo samo da vidimo kakav imate rad. I vrlo je tesko naci majstora. A i dobili sko vas broj od investitora pa vas molim jos dve slikice pa da zakazemo termn😊
 
Cena je 20% od izabranog materjala( moje ruke). 25% ako radim po zahtevu dizajnera ili komad po komad. " KUHINJICA" moze biti 100.000 a moze i 500.000. Ali da ne razglabamo ovde gde nije tema imas moj kontakt. Srecno useljenje
 
Hvala puno svima na odgovorima, mi smo u zgradama koje su u zavrsnoj fazi 🥰 i bilo bi super da mi kazete koja je marka bojlera, ako je i kod nas taj stavljen da ga promenimo odmah.
Smart prekidaci,imamo iskustva sa njima u drugom stanu i drago mi je ako ce ih staviti u Premiumu ja ih obozavam!
Klimu cemo resiti na nacin kako su ovde ljudi i sami predlozili nista drugo nije dobro ni efikasno.

Taj bojler samo informacije koja marka i sta se sa njim dogadja. Hvala puno!
 
@Medekobrada kada je realno očekivati završetak kompleksa 4? Definisano je kraj aprila +4 meseca tolerancije što je kraj avgusta. Da li je rok realan u smislu primopredaje stana u tom periodu?

Što se tiče kvaliteta gradnje, ako ćemo se skoncentrisati na to kakvi su prekidači, klima ili bojler ugrađeni.. To na kraju i ne definiše posao kao "dobar" "fer" ili "loš", suštinski gradnja je korektna, lokacija takođe, ostale stvari kao što su odnos prodajnog tima, rokovi, poštovanje odredbi ugovora su znak pitanja???

Deo oko narušavanja celine ugradnjom dodatnih klima je potpuno normalna stvar i kod drugih investitora, taj član ugovora je definisan tako da ne zabranjuje, već zabranjuje bez saglasnosti investitora (ukoliko hoćete da napravite vašar od vasade i treba da zabrane, ako je u skladu sa projektom nema šanse da vas odbiju).

Pozdrav
 
Ovo su sve pitanja za investitora. Nekad rade vise a nekad razvlace. Valjda imaju prioritet pa balansiraju sa raspolozivom radnom snagom. Moje misljenje je nevazno jer nisam ni kupac ni prodavac.Samo sam komentarisao rec Premijum. Da bi nesto bilo premijum treba ispuniti x stvari a i sitnica.
 
Tačno, i to je u redu. Meni niko kompleks nije prezentovao kao Premium, a tek pogotovo ga lično nisam tako doživeo :) Premium može biti deo kovanice za naziv, a sama gradnja za cenu i lokaciju koja se nudi u iznosu reda veličine 1800-2300 EUR ne može čistom logikom da se dobije. Dodatno, ne bih se složio da je gradnja čisti ekonomik, kažem nije sjajno, nije loše, neka sredina tj. korektno je, uz dodatak uslova i lokacije po mom mišljenju može biti "dobar posao". Kažem, po mom mišljenju, i dosadašnjem stečenom iskustvu. Treba biti realan pa proširiti vidike na celu sliku.

Mene svakako interesuje ukoliko ima još pojedinosti koje možete izneti u odnosu na stanove koje ste do sada videli, garažu, hodnike, lift.. A što se tiče roka kada se pogleda golim okom šta je do sad urađeno deluje realno čak i kraj aprila, ali ne znam kako koriste radnike i koliko guraju svakodnevno, zato sam i pitao. Hvala na odgovoru.

Pozdrav
 
Vrh