Moja neuspela saradnja sa Sanivilom:
U aprilu 2022 sam pokušao da kupim stan u Premijum 2.
-Posle 15 dana pokušavanja da stupimo u kontakt, zakazali su nam sastanak. Imali su u ponudi 2 stana koji nam odgovaraju.
-Tražili smo da kupimo dve garaže ili dva parking mesta. Garaže su bile rasprodate a parking mesto može samo jedno. Ne mogu se kupiti dva mesta jer svakom stanu pripada pravo da ima mogućnost da kupi. Prihvatili smo takvu ponudu za jedan od stanova.
-Već sutra opet nam se niko nije javljao na telefon, tako 4-5 dana da bi na kraju dobili informaciju da je taj stan prodat.
-Zatim su nas zvali ponovo da ga opet ponude jer nisu shvatili "da smo ozbiljni".
-Unajmili smo advokata, došli na lokaciju i doneli nešto novca za učešće. Stigao je predugovor, razmatramo detalje sa agentom oko plaćanja i slučajno kroz priču saznam da su sva parking mesta prodata, pa i to "koje bi pripalo nama". Niko nam to nije naglasio pre dolaska niti pokušao da popriča o drugoj ponudi. Agentica skoro pa ljutito konstatuje da oma još agenata i da ne prodaje samo ona taj stan. Konstatacija od prvog sastanka, da svaki stan ima pravo na jedno mesto više ne važi, mi nismo dobro shvatili, ukupan broj stanova jednak je sa garažama, parkingom ali i ostalim slobodnim mestima koja nisu na prodaju. Advokat je tražio uvid u dokumentaciju objekta da bi utvrdio da li zaista ima dovoljno parking mesta po stanu ili je došlo do kršenja pravila, ali smo odbijeni jer "zalazimo u privatnost kompanije". Odustali smo od kupovine, prvenstveno zbog neozbiljnosti i pristupa prema nama kao klijentima.
-Ispraćeni smo uz žaljenje ali da jedna porodica isto želi taj stan i samo čeka da mi izađemo. (u fazonu ima ko oće)
Par dana kasnije nalazim stanove sa 3 parking mesta kod preprodavaca na oglasima.