Šta je novo?

Sunnyville Višnjička Banja [stambeni kompleks]

derikoza":3k0zdulk je napisao(la):
Da li je neko isao do naselja? Kavo je stanje u zgradi? Grejanje? Struja? itd.

Bio sam ja juče. Isprobao sam asfalt i parking i zadovoljava kriterijume. Privode se kraju radovi i prema rečima investitora, koji je juče bio u zgradi, planira se da sve bude gotovo do 20.02. Ja ću za tada zakazati unošenje stvari.

Nemam za sta da gledam u kalendar bollje bilo da naplatite penale

direktor":35bzauig je napisao(la):

Što se tiče naplate penala, već sam pisao nekoliko puta da ja tu problema nemam i da mi redovno refundiraju dogovoreni iznos. Iskreno, meni više znači da što pre udjem u svoj stan, nego da živim kao podstanar, bez obzira što mi investitor plaća kiriju. A ni njima se ne isplati da plaćaju kaznu za kašnjenje, tako da mislim da će ovog puta stvarno sve biti završeno i useljivo u februaru. Moj stan je 99,9% gotov, stvari su već poručene. Za oko 7 dana počeće i trotoare da rade, grejanje se pušta ove nedelje. U hodnicima su postavljeni uredjaji za očitavanje potrošnje grejanja. Mislim da je to to. Ostaje šminkanje i doterivanje sitnijih stvari.

Ulicni basketas":3q7ytaoh je napisao(la):
direktor":3q7ytaoh je napisao(la):

Što se tiče naplate penala, već sam pisao nekoliko puta da ja tu problema nemam i da mi redovno refundiraju dogovoreni iznos. Iskreno, meni više znači da što pre udjem u svoj stan, nego da živim kao podstanar, bez obzira što mi investitor plaća kiriju. A ni njima se ne isplati da plaćaju kaznu za kašnjenje, tako da mislim da će ovog puta stvarno sve biti završeno i useljivo u februaru. Moj stan je 99,9% gotov, stvari su već poručene. Za oko 7 dana počeće i trotoare da rade, grejanje se pušta ove nedelje. U hodnicima su postavljeni uredjaji za očitavanje potrošnje grejanja. Mislim da je to to. Ostaje šminkanje i doterivanje sitnijih stvari.

Jesu li pusteni struja i voda? Montaza sanitarija?

Sent from my iPhone using Tapatalk

derikoza":3kr7l5pn je napisao(la):
Ulicni basketas":3kr7l5pn je napisao(la):
direktor":3kr7l5pn je napisao(la):

Jesu li pusteni struja i voda? Montaza sanitarija?

Kod mene su sanitarije odavno postavljene. Samo bojler još nije. Iskreno, nisam ni pitao za struju i vodu, bilo mi je važnije grejanje, jer mislim da je kašnjenje najviše zbog grejanja. Struja i voda su već dovedeni i verovatno je to manji problem da se pusti. Čim proradi grejanje, mislim da će pustiti useljenje.

Hvala na updejtu. Da li si primetio da li su instalirani satovi za struju? A zar ne treba komisija da izadje na teren i obidje sve stanove pre podele kljuceva?

derikoza":jylijeaz je napisao(la):
Hvala na updejtu. Da li si primetio da li su instalirani satovi za struju? A zar ne treba komisija da izadje na teren i obidje sve stanove pre podele kljuceva?

Da, kad kažem useljenje, pod tim mislim da se unose stvari i sredjuje stan. Što se tiče zvaničnog useljenja - ključ u ruke, to ćemo dogovoriti sa investitorom, da bude sve po proceduri.

Ulicni basketas":3vmkpisy je napisao(la):
derikoza":3vmkpisy je napisao(la):

Da, kad kažem useljenje, pod tim mislim da se unose stvari i sredjuje stan. Što se tiče zvaničnog useljenja - ključ u ruke, to ćemo dogovoriti sa investitorom, da bude sve po proceduri.

To onda znaci da idu penali do zvanicnog kljuca u ruke?

derikoza":1se6ogiu je napisao(la):
Ulicni basketas":1se6ogiu je napisao(la):
derikoza":1se6ogiu je napisao(la):

Ne znam, to već treba proveriti. Ja idem ponovo do stana sledeće subote i tada bi trebalo nešto više da se zna.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=513878#p513878:3fby73j6 je napisao(la):
Гага » Пон Феб 05, 2018 3:17 am[/url]":3fby73j6]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=513739#p513739:3fby73j6 je napisao(la):
derikoza » 04 Феб 2018 05:18 pm[/url]":3fby73j6]Hvala na updejtu.

А шта је то "упдејту" ? :(

Pitaj Google, kad imas toliko vremena :D :sesir:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=513768#p513768:mzedsrct je napisao(la):
derikoza » Ned Feb 04, 2018 7:31 pm[/url]":mzedsrct]
Ulicni basketas":mzedsrct je napisao(la):
derikoza":mzedsrct je napisao(la):

Šta znači penali od zvaničnog ključeva u ruke? Zar kupcima od privatnog investitora isti ne isplaćuje penale od prvog Januara kao što se jedan od kupaca hvali da dobija redovno stanarinu?
Da li je neko od kupaca od privatnika tj. Sunniville d.o.o. dobio neku informaciju o isplati penala ili je to samo stavka u ugovoru još uvek nerealizovana?

Handyman":2pxwnu0m je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=513768#p513768 je napisao(la):
derikoza » Ned Feb 04, 2018 7:31 pm[/url]":2pxwnu0m]
Ulicni basketas":2pxwnu0m je napisao(la):
derikoza":2pxwnu0m je napisao(la):

Šta znači penali od zvaničnog ključeva u ruke? Zar kupcima od privatnog investitora isti ne isplaćuje penale od prvog Januara kao što se jedan od kupaca hvali da dobija redovno stanarinu?
Da li je neko od kupaca od privatnika tj. Sunniville d.o.o. dobio neku informaciju o isplati penala ili je to samo stavka u ugovoru još uvek nerealizovana?
Ja dobijam redovno novac od prvog januara...

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

@handyman Ko je ubacio u stavku o naplati penala u slucaju kasnjenja radova u ugovoru, tom privatnik placa kako su se dogovorili prilikom potpisivanju ugovora. A ko to nije definisao ugovorom, nista.

Handyman":bga3785p je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=513768#p513768 je napisao(la):
derikoza » Ned Feb 04, 2018 7:31 pm[/url]":bga3785p]
Ulicni basketas":bga3785p je napisao(la):
derikoza":bga3785p je napisao(la):

Kada smo potpisivali ugovor, rok za useljenje je bio 31.10. Meni je banka pustila novac 21.09. što znači da sam 21.10. već počeo da otplaćujem kredit, a živim kao podstanar. Dakle, od novembra bih imao dvostruki trošak. Shodno tome, bez problema smo dogovorili da naplata penala ide od 01.11. Zato i kažem da su prema meni bili izuzetno korektni i izašli u susret svakom zahtevu. Visina penala je stvar dogovora, a kod mene je i rata kredita i kirija ista. Elem, i meni i njima više odgovara da se što pre sve završi. To što Energoprojekt u ugovorima nije predvideo stavku naplate penala, ne bih da komentarišem ponovo, jer sam prethodni put dobio "komplimente", a i nije moj problem, jer sam stan kupio od firme Sunnyville.

Mislim da samo u stanovima koji nisu prodati nema parketa. Za sanitarije je receno da ce ih montirati pred samu podelu kljuceva, jer su imali problema sa radnicima koji su vrsili nuzdu, a nije bilo vode da se povuce. U tim stanovima (D1) je stvarno bio haos uci u wc i doziveti taj ustajali smrad. Mislim da ce kraj biti blizu kada kablovi od struje budu montirani u satove. Poslednji put kad sam bio vec su postavljali podne lajsne u trecoj lameli. Za montiranje belih sanitarija ne treba vise od 2 sata po stanu. Ali u svakom slucaju delim frustraciju.

Pozdrav,

Pročitao ovu temu od početne strane, planiram kupovinu stana i baš smo se zagrejali za ovo naselje. Pratiću temu i dalje i u junu-julu definitivno odlučiti.
Zemun kapije ili ovo naselje? Dilema koja me muči.
8PizR.md.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=514913#p514913:2oidpibf je napisao(la):
Nsboom » Čet Feb 08, 2018 9:50 pm[/url]":2oidpibf]Pozdrav,

Pročitao ovu temu od početne strane, planiram kupovinu stana i baš smo se zagrejali za ovo naselje. Pratiću temu i dalje i u junu-julu definitivno odlučiti.
Zemun kapije ili ovo naselje? Dilema koja me muči.
8PizR.md.jpg
Pa dobrodosao :) Imamo veceras nove clanove :D
Zavisi sta zelis i koji deo grada te vise interesuje. Investiror koji gradi Z.kapije radi kvalitetno, ali da ne pisemo to na ovom forumu.
O ovom naselju si mogao dosta ovde da procitas, a do juna cemo se, nadam se, useliti, pa ces videti kakvo je naslje za zivljenje i lako ces se odluciti :sesir:

Rečeno mi je da je useljenje za prvu zgradu kod privatnika kraj februara, druga sredinom 2018.
Planiram da upecam tu drugu zgradu, ili eventualno od prve nesto ako ostane.
Smatram da ako stvarno investitor isplaćuje penale kupcima sasvim korektno, to sve ozbiljne firme rade. A sto se tiče kašnjenja ko zna do čega je a i mene kao kupca to ne zanima. Uglavnim se baš ti rokovi i ne ispoštuju. Bitno je da i za to postoji rešenje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=515161#p515161:3ff6g3hi je napisao(la):
Nsboom » Pet Feb 09, 2018 4:29 pm[/url]":3ff6g3hi]Rečeno mi je da je useljenje za prvu zgradu kod privatnika kraj februara, druga sredinom 2018.
Planiram da upecam tu drugu zgradu, ili eventualno od prve nesto ako ostane.
Smatram da ako stvarno investitor isplaćuje penale kupcima sasvim korektno, to sve ozbiljne firme rade. A sto se tiče kašnjenja ko zna do čega je a i mene kao kupca to ne zanima. Uglavnim se baš ti rokovi i ne ispoštuju. Bitno je da i za to postoji rešenje.
Ne razumem kako te ne interesuje kao kupca ako ne ispostuju ni jedan jedini rok! A koga treba da interesuje? Neko ko nije kupio tu stan? :?
Kraj februara je za 10ak dana, a mi nemamo struju, grejanje, vodu, trotoare , sanitarije itd, itd. Tako da, zivi bili, pa videli da li cemo se useliti tada :grand:

Vrh