[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=901963#p901963:10gl9u4q je napisao(la):Markos03 » Čet Nov 25, 2021 9:22 am[/url]":10gl9u4q]Pozdrav postovane komsije. Prvi put pisem ovde, ali dosta pratim sta se desava, pa rekoh da proverim u vezi ovih clanova koji me malo "bune". Znam da se pisalo malo o ovome, ali rekoh da vidim kakva su bila iskustva kod ostalih. Ovo je iz ugovora. Ovih dana idem na overu, pa da vidim da li je sve ovo uopste ok?! Zar mi kao buduca skupstina stanara sami ne odlucujemo sta cemo sa zajednickim prostorijama, operaterima za internet i tako tim stvarima? Cini mi se da bi voleli da imaju kontrolu nad time. Je l' to ok ili samo ja tripujem? I izvinjavam se na duzoj poruci. Zelim nam brzo useljenje. Pozdrav.
Ovo ovako navedeno u kupopordajnom ugovoru nikako nije u redu niti normalno. To sam tek u poslednje vreme počeo da viđam, i predstavlja bezobrazan pokušaj invoestitora da zadrži neka prava na nečemu što mu ne pripada. Dakle, skoro sve ovo što je preneto iz ugovora je protivzakonito, u smislu da možete to da potpišete (nećete u zatvor), ali vrlo je upitno da li postoji sud (čak i u ovakvoj državi) koji bi stao na stranu investitora u slučaju spora za kupcima povodom onoga što je navedeno ovde.
Zakoni ove države jasno propisuju ko je vlasnik zajedničkih prostorija, ko je vlanik zemljišta (u toku gradnje i nakon što se završi gradnja) i kako se time raspolaže. Ovde se čak pokušava kroz ugovor napraviti neko punomoćje investitoru da on u vaše ime o tome odlučuje (što znači da su svesni da je sve što su pre toga napisali glupost). Ako imate problema da promenite ove odredbe, a nećete da odustanete od kupovine, potpišite, i posle pošaljite investitoru obaveštenje da povlačite saglasnost i ovlašćenja koja ste mu da dali u ugovoru Eto, besplatni pravni savet za sve forumaše