...to posalji onim 30tak ljudi koji su blokirali demontazu mosta.Znači najzad možemo da zaključimo dugačku i često ponavljajuću raspravu na Beobuildu od pre deset godina pa nadalje. Ja sam još tada sumnjao da su drveni šipovi verovatno truli, a više različitih ljudi mi je tvrdilo da se hrastovina dobro održava potopljena u vodu, da je Venecija na drvenim šipovima, pa su onda tu bile priče oko stanja stubova i podloge oko šipova, itd. Sad znamo istinu. Šipovi su truli, a stubovi šuplji. Mali izbor početnih poruka na tu temu. Posle ih je bilo još puno.
![]()
Savski amfiteatar (Beograd na vodi)
Ovo samo znači da nadležno ministarstvo nije izdalo saglasnosti za dunđersko nadziđivanje obaloutvrde sa nasipanjem terena za pola metra, pogotovo ne na osnovu dokumentacije koju pas sa maslom ne bi pojeo. Valjda je celoj vladajućoj garnituri jasno da bi takva intervencija bila epohalna bruka i...forum.beobuild.rs
![]()
Ovo samo znači da nadležno ministarstvo nije izdalo saglasnosti za dunđersko nadziđivanje obaloutvrde sa nasipanjem terena za pola metra, pogotovo ne na osnovu dokumentacije koju pas sa maslom ne bi pojeo. Valjda je celoj vladajućoj garnituri jasno da bi takva intervencija bila epohalna bruka i...forum.beobuild.rs
![]()
RioBL, Ja ne pretpostavljam da je to tako, ja kažem da je moguće da je tako, i da se to ne može znati dok neko ne uradi ispitivanje kome je cilj da utvrdi: a) u kakvom su DANAS stanju temelji mosta b) mogu li izdržati dva nova mosta dodata na iste temelje, ili čak na metalnu konstrukciju OBE...forum.beobuild.rs
Sa transparentima da se sacuva most (Hitlerov most!) i da je on "bas kako treba".