Šta je novo?

Stari savski most - Most Miladina Zarica

Gde sa Starim savskim mostom?

• Povezati Blok 70 sa Adom Ciganlijom

Glasovi: 193 35,4%
  • Povezati Veliko ratno ostrvo sa Zemunom

Glasovi: 72 13,2%
  • Neka druga gradska lokacija

Glasovi: 33 6,1%
  • Pokloniti most drugoj opštini u Srbiji u skladu sa potrebama

Glasovi: 173 31,7%
  • Most treba da ide u staro gvožđe

Glasovi: 49 9,0%
  • Ne znam

Glasovi: 25 4,6%

• Ukupno glasača
    545
Svakog dana u svakom pogledu napredujemo po broju potpisanih memoranduma o razumevanju. Kako je krenulo, na kraju ima da potpišemo memorandum o razumevanju svih do sada potpisanih memoranduma o razumevanju.​

Prvo, nisu tri ista posta, već samo dva. Postavio sam ih na tri teme jer govore o tunelu, novom i starom mostu.

A, spamovanje je u predhodnom postu, jer on nema veze sa ovom temom, već sa mojim pisanjem na forumu.

Шта мислите постоји ли могућност да се Кинезима свиди идеја о мосту у продужетку булевара Зорана Ђинђића ? Или можда чак и градоначелнику Шапићу, који сада гледа да тера контру Весићу и његовим пројектима.

Nisu Kinezi nadležni za urbanističke planove, a pozicija novog mosta je odredjena i oni će tamo graditi novi most.

Шта мислите постоји ли могућност да се Кинезима свиди идеја о мосту у продужетку булевара Зорана Ђинђића ? Или можда чак и градоначелнику Шапићу, који сада гледа да тера контру Весићу и његовим пројектима.
Dobra ti je ideja, a ja lično mislim da ako naložimo dovoljno pravih ljudi (neki od njih su i sad na ovoj temi) možda to i postane ozbiljan predlog za razmatranje u vlasti. :D

Al ozbiljno, odličan ti je predlog. 👍

Пре неких месец дана сам тај предлог послао на мејл кабинета градоначелника, али нисам (још) добио одговор.

A, spamovanje je u predhodnom postu, jer on nema veze sa ovom temom, već sa mojim pisanjem na forumu.
Ti si prvi čovek za koga znam da mu promocija od strane drugih ljudi smeta. ;)

Zavisi od toga da li će predsednik da im kaže da im se sviđa ideja. :D

Свака част :gobb: Надам се да ће прихватити предлог.
Kad bude neko naseg brata sapketa pitao za ovaj predlog, bice u fazonu - "Pa znate tu treba mnogo porodica raseliti, to je jako komplikovano, uzurpiracemo projekat BnV, nije to tako planirano, ljudi su vec zavrsili setaliste, tu mnogo porodica sa decom seta..."

Баш насупрот, верујем да ће он из визуре бившег председника општине НБГ имати пуно разумевање за све те проблеме - расељавање дела блока 18, сами токови саобраћаја на Новом Београду где је Стари Савски мост највећи промашај у БГ урбанизму, а са друге стране верујем да има потајно жељу да тера контру свим Весићевим плановима. Сам нови мост неће угрозити ни БнВ ни шеталиште ништа мање ни више него замена старог моста, шта више Београд на води би само имао корист, као и шетачи и бициклисти. БнВ би постао доступнији. Могао би да се направи мост са адекватним пешачким и бициклистичким рампама које би ишле од нивоа шеталишта на НБГ страни до нивоа шеталишта на БнВ страни, оно што нам фали у спуштању града на реку. Алтернатива томе су пентрања на преостала три моста преко Саве са тротоаром где не знаш које је компликованије за пешаке.

Нека га где јесте какав јесте, кад се уради нови узводни мост, може да буде само трамвајски мост и за аутобусе 83 и 78.

Нека га где јесте какав јесте, кад се уради нови узводни мост, може да буде само трамвајски мост и за аутобусе 83 и 78.
Za tramvaje eventualno buseve i moze da se dorade biciklisticko-pesacke staze sa strane i odlicno resenje.

Најважније је оних 39000 звона које треба да њише ветар, тако да будка никуд неће отићи, а у време кошаве биће просто лудило.

Али добро, осим тог детаља (који сам по себи и није лош, али не за улицу) ово и није лоше. у ствари, мири две фракције.

Vrh