Šta je novo?

Stari mlin

Par jutarnjh fotki:
fotografija1394.jpg

fotografija1397.jpg

fotografija1398.jpg

fotografija1399.jpg

Preuzeto sa FCB stranice hotela
The support for the team arrives! Welcome, Marija Bjelic!
138354459905773352312911.jpg

Da li neko zna sta se dešava sa krovom starog mlina,nikako da ga završe

Oce li u konacnoj realizovanoj verziji biti ikakve arhitektonske veze 'starog' i novog dela objekta?
Sve mi se nesto to cini manje izvesnim

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

Interesuje me kako li ce biti u sobama na nižim spratovima hotela koje gledaju na stari mlin,da li će uopše imati prirodnog svetla ?

milos.tro":2a8zomsd je napisao(la):
Interesuje me kako li ce biti u sobama na nižim spratovima hotela koje gledaju na stari mlin,da li će uopše imati prirodnog svetla ?

На једној од слика изгледа као да је већи део хотела у хладу, бар током дела дана. Биће да је на тој страни која гледа у млин још горе. Да бар имају неки атријум..

bice mnogo dobar prizor kada zavrse stari mlin i srede bigz.

Kad se završi Stari mlin, zapuštenost i oronulost jadnog Bigza će tek doći do izražaja...

Ko je uopste vlasnik zgrade?Koliko znam izdavacka kuca "Bigz" vise ne postoji ili je u stecaju nisam siguran...

Vlasnik Grafičkog preduzeća BIGZ je Petar Matić (vlasnik kompanije MPC properties, tj. tržnog centra Ušće - http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/106/BI ... asnik-Usca). MPC je pre krize najavljivao da će u rekonstrukciju BIGZ-a uložiti 30 miliona evra, i pretovoriti zgradu u poslovno-hotelski kompleks (http://www.beobuild.rs/read.php/103.html).

Međutim, dve stvari koje su se dogodile od tada su uticale na to da se ta investicija odloži do daljeg:

- promenom Zakona o planiranju i izgradnji 2009. godine je uvedena napalata konverzije. Budući da je MPC kupio preduzeće BIGZ, a ne nekretninu, morali bi da plate konverziju.

- drugi, i ja mislim presudan faktor je to što je kriza samlela MPC. Sa Tri lista duvana i Kalemegdan park apartmani, postali su sinonim za napuštena gradilišta. Autokomandu su vratili gradu, Ušće II ne pominju ni u šali, a o regionalnoj ekspanziji danas mogu samo da sanjaju.

Sa FCB stranice hotela
Clouds cannot stop the construction !
101571086053760795579613.jpg

Jel ovo neki vrhunski marketinski potez za izazivanje paznje na fb a koji ja ne razumem? :)

Iskren da budem ne razumem ni ja, postavio sam fotku jer me je baš zaintrigirala.
Trebalo bi protumačiti "šta se krija iza oblaka" , dobro bi došao insajder :idea:

Ah taj domaci advertajzing...Zapanjuje nas jos od reklame za "Probavitu"...

Slikano danas,uočio sam nekoliko radnika koji su radili su na krovu starog mlina:
fotografija1675.jpg

fotografija1676.jpg

fotografija1678.jpg

fotografija1679.jpg

fotografija1684.jpg

fotografija1685.jpg

fotografija1686.jpg

fotografija1690.jpg

Svaki dan je veliki broj preduzetnika koji rade instalacije, opremanje i druge zahvate u objektu i zauzimaju kolima i kombijima okolne prostore i parkiraju uz šine i okolo gde stignu. Reklo bi se da radovi teku intenzivno mada su prestali na krovu da rade baš pred kišu.

Radovi na krovu starog mlina mi nešto sporo napreduju evo fotografije koje je Urke postavio 11.2
stmlinzps9139bcf1.jpg

i moje od 13.4. (evo šta je uradjeno za 2 meseca)
fotografija1679.jpg

autenticnost starog mlina je zauvek izgubljena, steta.

Jel mislis na autenticnost ovoga

100410-SMLIN-04.jpg

Steta sto je jedan deo starog mlina sad sakriven iza ove nove kule, razumem Drakche-ov komentar.

Vrh