Pozdrav,
Arrhiva, 2008ma god...
Pre nego što vas zatrpam fotografijama stanice za koji sam skoro 100% siguran da ovde nikada nije pomenuta, moram se malo vratiti u prošlost, nekih 20ak godina...
Početkom 2000ih bilo je
JAKO, JAKO, JAKOOOOOOO teško i vrlo rizično snimati infru, vozove i sve ostalo na Železnicama Srbije, izdejstvovati samu dozvolu za tako nešto bilo je...pa---baš zaje*******ato...Tih godina okupila se ekipa vozoljubitelja /my self included/ koja je špartala srpskim prugama, što operativnim, što ukinutim...snimali smo stanične zgrade /razlog zašto smo to tada radili je tek za posebnu priču kojoj, možda, posvetim poneki redak u neko skorije vreme/, koloseke, vagone, tunele, mostove, sve...i u 95% slučajeva bili smo sačekivani maltene sa uperenim vilama, dvocevkama pa čak i sa AK...'vi ste špijuni', 'radite za NATO, bagro', 'vi hoćete da rasprodate ovo malo železnice što radi!' /!!!????/ i slično...i džaba mi pokazivali dozvole, pozivali se na tog-i-tog iz infre, jok - bilo je i privođenja, davanja izjava po policijskim stanicama...klinci mi ne veruju da 'si zbog par fotografija teretnog voza na xy stanici gulio mardelj??' 'da, deco, jesam', 'nije ni čudo, ti si od onih što su odrasli na Spectrumu'..ovo sve pišem da biste pokušali steći sliku kakve smo muke imali zbog svoje naklonosti /najblaže rečeno/ ka železnicama...danas je lako - digneš drona i sve okk, podigneš telefon i škljocneš Transmontanu 20x u sekundi....long story short - znajući sve navdeno, sledeća stanica morala je biti snimljena brzo...jakoooo brzo...
/samo ću naređati fotografije, ionako je sve bez texta, mučno i kao iz Zone sumraka.../
Ovo je pogled sa nadvožnjaka, u smeru ka Požarevcu...svaki saobraćaj je zamro 2003će godine, do tada su klackali šinobusi, išao je lokal Požarevac-Kostolac-TE, a onda ništa. Sve je sada zaraslo, mada...nešto ima da i dalje kotrlja
pozdrav,
Petar