Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

Postovane komsije iz ul. Mileve Maric Ajnstajn , danas sam bio u Gradskoj upravi ul. 27 MARTA 43-45 na prvom spratu soba 105 a , licno kod Gorana Blagojevica da proverim sve o promeni racuna . Blagojevic mi je rekao da je ziro racun promenjen i on glasi 840-30023845-77 , na ovaj broj ziro racuna uplacujemo rate kredita za stan , pocev od 01.01.2013 godine . Stari ziro racun je vazio do 31.12.2012 . Takodje je Blagojevic rekao da pripremaju obavestenja o promeni ziro racuna , koja cemo ovih dana dobijati na kucne adrese . Ko je uplatio ratu kredita za stan sada u januaru na stari ziro racun , morace prebaciti sredstva na novi ziro racun . Ja sam prigovorio zasto nismo na vreme obavesteni kada su ovako vazne promene u pitanju , na sto mi je on odgovororio da nije bilo moguce pre da nas obaveste pismeno zbog Novogodisnjih i Bozicnih praznika . :roll:
 
Da li je neko imao iskustvo ca curenjem vode iz stana iznad? Pre dva meseca kod komsije je pukla cev od kanalizacije u kupatilu i tada se kod nas pojavila fleka. Sada se pojavila fleka na plafonu u kuhinji gde cevi od grejanja idu gore!!!!
 
Rečeno je da su pisma o promeni računa u pripremi za slanje na kućne adrese.

Kakav smo narod, takva nam je i država i svi njeni delovi.
Ura!
 
Neznam kako je urađen građevinski deo ali ako su to slike iz naselja Ivan Ribar onda je velika prevara u pitanju.Naime nemoguće je izmeriti količinu utrošene energije jer nisu stavljeni kalorimetri za svaki stan,Sistem je po starom"komunističkom "načinu izgradnje iide po vertikali svaka posebno iz stana u stan.Ako misle da stavljaju na svakom radijatoru merač koji se lepi to je onda način za još veću pljačku jer nemoguće je ikad utvrditi koliko je potrošeno
Kupio sam stan u B3 a inače sam u penziju otišao sa rukovodećeg mesta u toplani i poznata mi je kompletna problematika u vezi grejanja.Mada mislim da je nemoguće da su tako uradili jer to je krivično delo prevare.
 
Molim komšiju "direktor "što je postavio slike da mi kaže koje su to zgrade što su na slikama
 
Ja sam 04.01.2013. uplatila ratu za stan na stari račun i danas (11.01.2013.) sam pozvala Upravu za trezor, Odsek evidencije otplate stanova na telefon 3236-583 i ljubazna gospođa mi je rekla da je, zaista, promenjen račun i on je 840-30023845-77 (poziv na broj ostaje isti) i oni će nas pisanim putem o tome obavestiti. Inače, pare koje sam uplatila 04.01.2013. su "legle" na njihov račun iako sam uplatila tu ratu na stari broj.
 
Ljudi, o kakvom "direktoru" pričate i o kakvim slikama? Ja to nigde ne mogu da nadjem?
 
milivojee, pojasnite mi ovo
"Neznam kako je urađen građevinski deo ali ako su to slike iz naselja Ivan Ribar onda je velika prevara u pitanju.Naime nemoguće je izmeriti količinu utrošene energije jer nisu stavljeni kalorimetri za svaki stan,Sistem je po starom"komunističkom "načinu izgradnje iide po vertikali svaka posebno iz stana u stan.Ako misle da stavljaju na svakom radijatoru merač koji se lepi to je onda način za još veću pljačku jer nemoguće je ikad utvrditi koliko je potrošeno
Kupio sam stan u B3 a inače sam u penziju otišao sa rukovodećeg mesta u toplani i poznata mi je kompletna problematika u vezi grejanja.Mada mislim da je nemoguće da su tako uradili jer to je krivično delo prevare."[*]
 
Milivoje ne zeli da pojasni, jer i sam zna da nije tacno. Neka bar napise koliki mu je racun za novembar. Jedino sto je tacno je cinjenica da je nemoguce tacno izmeriti koliko je ko potrosio. Upravo zbog toga se 20% ukupne potrosnje zgrade placa po kvadraturi, a ostatak prema stanju ocitanom na deliteljima. Da budem konkretniji, moj stan je 80 m2. Fiksni iznos, koji se placa svakog meseca u godini, je 2900din, a potrosnja za novembar je malo vise od 1500din. Dakle, 4400 dinara za mesec dana. Korektivni faktor za zgradu je 0.83. U decembru ce verovatno biti veci, ali ocekujem da nema sanse da mesecni racun za grejanje ikada bude veci od 7000 dinara. Kada bismo grejanje placali po kvadratu,a to iznosi 108 dinara, mesecni racun za grejanje bi bio 8600 dinara. Godisnje bi to iznosilo oko 100 000 dinara.
Prema tome, stvarno bih molio gospodina Milivoja da nam objasni o kakvoj prevari govori. Da li je prevara sto sada mora da zavrne i odvrne ventil na radijatoru ponekad?
Ako mislite da je ovo neka prevara onda lepo zavrnite ventile i kupite 10 metara neiscepanih drva i jednu dobru sekiru, pa cete imati cime da se zanimate celu zimu, a i zdravo je
 
Samo treba biti oprezan sa Novembarskim računomza grejanje!
Nama grejanje nije starovalo kada i ostalim delovima grada. Grad Beograd je naime probe grejanja uplatio toplani prvih 15 dana (rečeno priliko tih proba) i to bi trebalo biti isključeno iz ovog novembarskog računa zar ne. Naravno nemamo kompletne informacije ali se treba raspitati.
Svakako će nam decembarski račun, koji ćemo dobiti u Februaru, prikazati malo realniju sliku potrošnje.
Dali je neko rastumačio ono obaveštenje sa cenom instalisane snage koje nam je stiglo uz račun? Jedno piše u obaveštenju a drugo na zadnjoj strani računa infostana.
Nije dobra kvadatura u računima, treba se žaliti. Treba da je bez terase a nekima je veća nego što je u ugovoru :bash:

Stanovi u potkrovlju definitivno imaju problem sa grejanjem. Kod mene su svi držali na maksimumu ventile i dobili veće račune. Takođe i severo istočna strana je bila u tom problemu.

Dali je nekom stiglo rešenje o povratu PDV? Za porez su expeditivni čim si redao uvalili su ti rešenje i uplatnicu.
Kod povrata ide malo sporije :violina:
 
cyberserb":g3b98dtg je napisao(la):
Upravo zbog toga se 20% ukupne potrosnje zgrade placa po kvadraturi, a ostatak prema stanju ocitanom na deliteljima.

Zbog ovakvog obračuna imamo komšije koji se nisu uselili pa im je obračun sa 0 (nula) impulsa jer su zavili radijatore, a došlo im je nekih 350din po osnovu tih 20% nemerljive potrošnje. Realno grejale su im cevi do radijatora i registri u kupatili, u hodniku. Naravno u ovih 20% su i svi gubici od glavnog kalorimetra.

Nažalost bio je slučaj da komšija nije useljn a ostavio je na max termo glavu pa je stigao dobar račun.

Imam utisak da treba malo povesti računa sa ovakvim sistemom naplate.
 
Imam utisak da treba malo povesti računa sa ovakvim sistemom naplate.

Svakako da treba povesti računa to i jeste poenta ovakvog obračuna za grejanje.
Tačno je da u potkrovlju u nekim stanovima ne može da se dostigne optimalna temperatura (kod mene max 20 celzijusa) tako da se malo gubi smisao termostatskih ventla jer su stalno uključeni. Zbog toga sam ugradio klimu i grejem se jeftinije, a praktično radijatori mi služe za dogrevanje. Inače, pošto su mi radijatori skoro uvek zatvoreni a klimu ukjlučujem samo kad smo kući, mogu konstatovati da je izolacija stanova odlična jer posle nedelju dana odsustva za NG i Božić u stanu smo zatekli 17 celzijusa.
I još da dodam da kada je sunčan dan ne treba nikakvo grejanje (imamo ogromne prozore i okrenuti smo ka jugu), naravno sve ovo se odnosi na umeremu hladnoću. Pozdrav svima i puno zdravlja u ovoj i narednim godinama! :)
 
Da li je neko dobio rešenje o povratku PDV-a, ne mogu da verujem čujem nekakve priče da sada poreska uprava nešto zateže , ljudi moji pa da li je to moguće !
 
Poreska uprava je u obavezi da nas u roku od 15 dana obavesti ako dokumentacija nije potpuna a u roku od 30 dana da izda rešenje. Ali, da li onih 30 dana 'kaleme' na ovih prvih 15 dana ?

Pri predaji dokumentacije za povraćaj poreza, nisu naveli taksativno sva primljena dokumenta, već samo jedan pečat (broj, datum) i ćao, zdravo...pa ti posle dokaži da si predao sve navedeno za povraćaj poreza...ludnica ;(
 
Ja sam predao dokumentaciju za povracaj PDV 30.11.2012, znaci pre 50 dana. Gospodja iz 103 pregledala detaljno i kazala da je sve ok. Iako su probijeni svi zakonski rokovi, od resenja ni traga ni glasa a kamoli od para. U Kontakt centru PU mi rekli: ako resenje nije dospelo u zakonskom roku, smatra se da je zahtev odbijen i da mogu da se zalim ili da tuzim ali da ce sve to samo prolongirati refundaciju i da je bolje "da se strpim jos malo". Zvao sam i 103 al' bolje da ne komentarisem.

I sta sad?
 
Ja sam predala u oktobru za pdv i jos cekam. Nego, jeste li imali neke reklamacije u vezi sa zgradom, mi u Vojvodjanskoj imamo problem sa krovom. Lose je uradjen pa voda natapa zidove i kaplje cak u podrumu. Ovi iz grada nam samo govore da ce resiti i nista.. Pokvarena su i ulazna vrata pa nikako da ih poprave. Kao propao je Interkop. Pa nismo mi kupili stanove od Interkopa nego od grada. Sve mi se cini da odugovlace dok ne istekne garancija, pa da nas skinu s vrata. Stepenisno svetlo ne radi itd..Nevidjen fuseraj.
 
Da li neko ima problem sa vlagom? Nama je krenula budj da se hvata duz terasnih vrata citavom visinom. Ne znam da li to ima veze sa onim curenjem vode kad se otapao onaj led iz oluka.
 
@Dazi: Baš tako, uz terasna vrata, ka plafonu. Verovatno je zbog izolacije, vlage i kondenzacije, ali bez obzira, ni prva zima nije prošla, a već treba prekrečiti ili čak lečiti zidove. Garancija tu neće mnogo pomoći ako je loše odrađeno... :bash: :dil:
 
astir":amqaynei je napisao(la):
Rečeno je da su pisma o promeni računa u pripremi za slanje na kućne adrese.

Kakav smo narod, takva nam je i država i svi njeni delovi.
Ura!

Jel možda neko dobio ovo pismo o promeni računa? Meni još nije ništa stiglo. :?
 
Ja sam pre par dana dobio obavestenje o promeni racuna , racun je isti kao sto je napisan na vrhu ove stranice foruma . To je to nista posebno . Verovatno ce svima poslati .
 
Stele":ixxfmkee je napisao(la):
astir":ixxfmkee je napisao(la):
Rečeno je da su pisma o promeni računa u pripremi za slanje na kućne adrese.

Kakav smo narod, takva nam je i država i svi njeni delovi.
Ura!

Jel možda neko dobio ovo pismo o promeni računa? Meni još nije ništa stiglo. :?

Stigla su obaveštenja. Račun za uplatu već imate ali nije loše da to obaveštenje stoji uz ugovor jer je samim tim postalo sastavni deo cele priče tj ugovora. To je napokon i zvaničan razlog što ne uplaćujete na račun iz ugovora.
Predlog da pozovete Agenciju i recimo gosn Blagojevića i vidite u čemu je problem (pošta).
 
"Prvim kupcima socijalno neprofitnih stanova vraćen PDV", Zoran Kostić izjavio u Vestima Studija B, večeras u 19 h!
 
Juce su me zvali iz poreske uprave da treaze dopunu dokumentacije (kopija uplatnice nije overena i nisam dostavila fk kartice tekuceg). Predala sam sredinom decembra, znaci nesto je pocelo da se desava!
 
Vrh