Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

daca":37u4kaq3 je napisao(la):
zzolja":37u4kaq3 je napisao(la):
Abaxial":37u4kaq3 je napisao(la):
Pa, jel zvao neko elektrane?

Ja sam zvala i elektrane, oni kazu da je zgrada u garanciji i da se obratimo izvodjacu... :bash:

Ja sam videla u petak radnike elektrana kako se setaju po nasem naselju. Kada su mi montirali termoglave, rekli su mi da u ponedeljak elektrane pune sistem, da budemo kuci i pratimo ispravnost instalacije.
Opet nas neko z......

Ovo je ozbiljna informacija, ako je tacna! Valjalo bi onda uzeti slobodan dan jer id*** su vec u vise stanova napravili poplavu sto je prouzrokovalo podizanje parketa. Neverovatno, preuzeli smo stanove, a nakon 2,5 meseca i dalje docekujemo izvodjace da zavrse svoje radove tako sto odlazemo svoje obaveze vikendima ili uzimamo slobodne dane. Ama, dokle vise?

Grejanje počelo jutros u zgradi 48 (Graditelj Beograd). Tek malo, smlačeno u sobama, a cevi hodnika, u kupatilu i kuhinji ništa (barem do 8h) - izgleda da je to bila proba.

Izmenjen je član Zakona o PDV koji se odnosi na povraćaj za neprofitne stanove i zaista se čeka Uputstvo, potvrđeno - informacija od danas iz Poreske uprave.

Abaxial":18xqqwky je napisao(la):
daca":18xqqwky je napisao(la):
Ja sam videla u petak radnike elektrana kako se setaju po nasem naselju. Kada su mi montirali termoglave, rekli su mi da u ponedeljak elektrane pune sistem, da budemo kuci i pratimo ispravnost instalacije.
Opet nas neko z......

Ovo je ozbiljna informacija, ako je tacna! Valjalo bi onda uzeti slobodan dan jer id*** su vec u vise stanova napravili poplavu sto je prouzrokovalo podizanje parketa. Neverovatno, preuzeli smo stanove, a nakon 2,5 meseca i dalje docekujemo izvodjace da zavrse svoje radove tako sto odlazemo svoje obaveze vikendima ili uzimamo slobodne dane. Ama, dokle vise?

Izvodjaci jos uvek zavrsavaju stanove koji su useljeni 29.12.2011.god u Vojvodjanskoj ulici... :?

Nisam siguran da li je pusteno grejanje ja sam zatvorio ventile jer trenutno nema potrebe. Provericu

Šta bi sa liftovima? Da li su pušteni u još nekoj zgradi (osim u onoj u čijem liftu se jedna žena zaglavila)?
Iz Agencije su videli da nam je najvažnije bilo da dobijemo termo glave, pa niko nije tražio lift. Da li imate neke informacije, kada će biti pušteni u rad?

Лифт у улазу бр.30 још није пуштен у рад,кажу да лифт нема мотор иако смо га платили..речено је да ће се "потрудити" да до краја године оспособе лифт!!! срамота

Do kraja godine!? Užas! To sam, negde, i očekivala. A tako su nas požurivali da formiramo skupštinu stanara kako bi nam, izmedju ostalog, predali i liftove. Imam utisak da će stanari prvog reda zgrada, koje je radio Interkop, poslednji dobiti liftove. O, za ime Boga, pa moramo li u svemu biti poslednji ?

Sve primedbe na račun izvođača koje sam pročitao na Forumu stoje, ali što vrede primedbe kad se samo pojedinačno žalimo jedni drugima. Vidim da poneki upućuju primedbe nadležnim, ali ne vidim da ima nekog većeg pomaka.
Ako to već nisu uradili stanari po pojedinim ulazima preko Skupštine stanara, predlažem da na svakom ulazu stanari naprave spisak primedbi (može i zajednički po broju stana) i da predaju predsedniku Skupštine stanara. Tako predsednici između sebe ili njih nekoliko predaju spisak primedbi nadležnim. Možda bi tako bilo bolje, a i javnost bi se upoznala sa stanjem u kojem se nalaze useljene zgrade (spisak poslati medijima). I ja sam nezadovoljan, ali da pravo kažem ne znam ni kome da se obratim jer sam se već obraćao, ali kakav odgovor dobijam da se čovek zapita ko je ovde normalan a ko lul. Kaže za naprsnuće zida (spolnji zid sa unutrašnje strane , jednostavno se rascepio) to je od sleganja zgrade (zgrada se sleže?, znate što to znači da se zgrada sleže- kao to je normalno-čudno što je u ovoj državi sve normalno). Zamislite zgrada se sleže, zatim dilatacija kao da se mi ne razumemo što je dilatacija. Valjda se sve to predviđa u građevinarstvu. Pozdrav svima!

Поштовани Миле, за све недостатке се треба обраћати директно продавцу стана (по купопродајном уговору). То је Град Београд, тј. његов заступник - градоначелник Драган Ђилас. Наравно, писмено, са овереном копијом у писарници или поштанским документом о препорученој пошиљци. Нас не треба да занима ко је, поводом неког пропуста, био извођач, подизвођач или замена за бакрот-фирму. Пошто је извесно да ће ови, али и други облици оштећивања нас као купаца бити решавани на суду, мериторна је само релација продавац - купац, са јасним доказима пропуста и наших покушаја да се исти исправе ''мирним'' путем.

У највећем броју случајева важећи прописи су на нашој страни. Ако је зграда пукла, или је почело прокишњавање, закон је предвидео десетогодишњу гаранцију за такве случајеве. За ''обичније'' недостатке - две године, без обзира да ли смо то уочили и навели у записнику о примопредаји стана.

mile dopudj":11b1n5xi je napisao(la):
Sve primedbe na račun izvođača koje sam pročitao na Forumu stoje, ali što vrede primedbe kad se samo pojedinačno žalimo jedni drugima. Vidim da poneki upućuju primedbe nadležnim, ali ne vidim da ima nekog većeg pomaka.
Ako to već nisu uradili stanari po pojedinim ulazima preko Skupštine stanara, predlažem da na svakom ulazu stanari naprave spisak primedbi (može i zajednički po broju stana) i da predaju predsedniku Skupštine stanara. Tako predsednici između sebe ili njih nekoliko predaju spisak primedbi nadležnim. Možda bi tako bilo bolje, a i javnost bi se upoznala sa stanjem u kojem se nalaze useljene zgrade (spisak poslati medijima). I ja sam nezadovoljan, ali da pravo kažem ne znam ni kome da se obratim jer sam se već obraćao, ali kakav odgovor dobijam da se čovek zapita ko je ovde normalan a ko lul. Kaže za naprsnuće zida (spolnji zid sa unutrašnje strane , jednostavno se rascepio) to je od sleganja zgrade (zgrada se sleže?, znate što to znači da se zgrada sleže- kao to je normalno-čudno što je u ovoj državi sve normalno). Zamislite zgrada se sleže, zatim dilatacija kao da se mi ne razumemo što je dilatacija. Valjda se sve to predviđa u građevinarstvu. Pozdrav svima!

Tu nebuloznu priču o sleganju zgrade sam i ja čula od komšija. Verovatno im je neko od izvođača to ispričao kao obrazloženje za svoj fušeraj. Kakvo crno sleganje zgrade. Od čega se slegla? Da nije možda od unošenja nameštaja i što nam deca trčkaraju po velikim stanovima? Šta će onda biti u slučaju zemljotresa? Ovakve i slične nebuloze ne treba slušati, već tražiti da isprave fušeraj. Svuda je gletovano i malterisano na brzaka, slojevi se nisu sušili, malterisanje je rađeno mašinski, bez popravke na mestima gde je to trebalo ručno odraditi (pored vrata ili tamo gde su rađene instalacije po drugi put, na pr.). Uglavnom je pucanje zidova koje se javlja u svim stanovima u stvari pucanje slojeva glet mase, maltera i farbe koji su neadekvatnom dinamikom i tehnikom nanešeni na blokove. Ako postoji pucanje samih zidova (mislim na y-tong blokove ili beton), to je već veoma ozbiljna stvar koja se mora i izvođačima i investitoru hitno prijaviti i dokumentovati fotografijama.
Što se tiče prijava na radove u stanovima i zgradama, mi smo preko skupštine stanara poslali zajednički spisak primedbi na radove u zgradi i posebno za sve stanove. Odgovora još uvek nema.

Par novih informacija vezanih za naše naselje.

Kontaktirao sam Agencija za Investicije i Stanovanje Grad Beograd vezano za grejanje.
Kažu da rade na rešavanju problema i da danas u toku pre podneva 24.10. (kada većina nas nije kući) rade tople probe za naše naselje. Ostaje nam samo da preko deljitelja proverima dali su se cifre veće od 000000.
Navodno podeljeni su nedostajući delovi sistema, termo glave, tako da grejanje može da počne.

Primeto sam jutros da majstori rade novu nivelaciju ivičnjaka za prilaze za invalide.
Ivičnjaci su posle asvaltiranja ostali malo višlji.
Dali je sve ovo ušlo u cenu našeg kvadrata?

ODGOVOR TATICI
Sva pisma koja šaljemo/te Gradonačelniku i žalimo se na izvedene radove i ugradjenu opremu po stanovima, BEZ UPOZNAVANJA GRADONAČELNIKA sa problemima, ODMAH SE DOSTAVLJAJU ONOME NA KOGA SE ŽALITE!!!! Kabinet Gradonačelnika služi da "razvrsta pritužbe gradjana i PROSLEDI ih onima na koje se žalimo", a isti su u obavezi da kabinet Gradonačelnika PISMENIM PUTEM obaveste šta su uradili na osnovu pritužbe gradjana i onda Vam iz kabineta Gradonačelnika prepišu ogovor i pošalju Vam ga!

Zamoljavam Taticu, ako može da mi pošalje primerak prijave prodavcu (Gradonačelniku) na moj E-mail, kako bih se mogao orjentisati što da napišem. Hvala i pozdrav! E/mail: mdopudj@hotmail.com

Komšije,
Dali je kod vas bilo bojažljivog grejanja danas?
KOd nas su pojedine vertikale imale mlakušne cevi jedno kratko vreme.
Radijatori nisu stigli ni da se ugreju.
Merni uređaji-delitelji nisu zabeležili nikakvu preomenu i pun krug i polukrug su sa nulama.
Videćemo kako će se pokazati ujutro, ako je ovo danas samo proba, možda ujutro krene grejanje.

mile dopudj":q6tnwgyb je napisao(la):
Evo jedan primer od nedostataka.
http://www.dodaj.rs/f/m/hd/4WvYVVpb/slika001.jpg
Žao mi je što video ne mogu postaviti, mada sam ovu sliku postavio već ranije.

Nije ti neki nedostatak, kad sam usao da vidim neki stan u Stepi u zgradi su bili moleri, svi stanovi su imali bar po 10 takvih linija. NIsam mogao da verujem kad sam video onolika struganja, a stanovi pripremljeni za primopredaju. Ja ne znam da li danasnji majstori rade zmureci, ili su ti danasnji materijali toliko losi. Jednostavno mi nije jasno sta je u pitanju, ali tako je isto i u Stepi.

Svi dopisi ili odgovori koje mi pisemo na ovom forumu ili prema npr. gradonacelniku ili oni nama su u PISANOJ formi, a samo neki su PISMENI.

Abaxial":29xlcs4x je napisao(la):
Svi dopisi ili odgovori koje mi pisemo na ovom forumu ili prema npr. gradonacelniku ili oni nama su u PISANOJ formi, a samo neki su PISMENI.

Ne treba da nam da ocenu iz srpskog već da reše probleme.

astir":kzt0x370 je napisao(la):
Abaxial":kzt0x370 je napisao(la):

Ne treba da nam da ocenu iz srpskog već da reše probleme.

Potpuno se slazem. Nije vazan stil pisanja, oni dobro razumeju sta im mi pisemo. A i bez nas znaju sta je ostalo nezavrseno.
Inace, grejanje je pocelo, ali je jako mlakusno. Cak se ne prigreju svi radijatori, neke vertikale jos nisu u funkciji. Nadam se da nam ovo nece naplatiti, trebalo bi da je to probno grejanje. Mada moram da priznam da je i sa tako mlakusnim cevima i ponekim rebarcetom, u stanu prijatno. Nadam se da to znaci da nisu isfuserisali izolaciju.
Pozivam komsije, a posebno Predsednike skupstina stanara da ne odustaju od primedbi i poziva investitoru. Ne zaboravite da nam jos uvek nisu predali liftove, nisu zavrsili sve radove u zgradama, nisu otklonili sve primedbe. Takodje, nemamo nikakvu informaciju hoce li neko sredjivati onaj korov i trnje oko zgrada, ili cemo sami cupati i saditi travu i drvece. Zelenilo Beograd je na moje pitanje odgovorilo da njima Grad Beograd nije nalozio sredjivanje ovih zelenih povrsina, i da je to u nadleznosti investitora godinu dana od useljenja. Kog Investitora???? Zar oni nisu investitor???

Danas sam išao u Agenciju za investicije.
Za sutra je zakazano u našoj zgradi, koju je DenezaM, radila puštanje grejanja.
Majstori iz toplane i predstavnik Deneze i Agencije će biti prisutni.
Tako će biti proverene sve vertikale i žalbe vlasnika.
Iz Agencije se vade na Interkop kao on je kriv za sve.
Naša posla onog koga više nema taj je sve upropastio...

Kod nas je pušten lift. Meni deluje ok, radi. Iz firme koja je ugradila lift kažu da im nisu isplatili celu vrednost ugovora
ali to sa nama nema nikakve veze.
Neko je pitao od kada počinje garancija za lift a adgovor je od primopredaje skupštini zgrade mada je po zakonu od
dobijanja atesta tj sertifikata a eto Thyssenkrupp će nam izaći u susret po tom pitanju.

I nama je izvođać pokušao da ospori primedbe ali tražićemo da ssve uđe u zapisnik mada vidim da
su neke od stvari koje bi prijavili sami počeli da popravljau kao ulazna vrata, vrata za pomoćnu prostoriju iza lifta itd.

Juce sam zvala naseg investitora, sektor za energetiku, tel. 011/715-72-76. Jedna gospodja mi je rekla da ce danas izaci sluzba da proveri sta se desava sa grejanjem. U beogradskoj elektrani su mi rekli da mi jos nismo prikljuceni na sistem.

Te pukotine jesu od sleganja zgrade(ne, nisu to deca napravila, a ni unosenje stvari), tacnije od sleganja zemljista i to moze potrajati do 3 godine(znaci, prve tri godine vam se ne isplati nista posebno da sanirate, jer ce ubrzo opet da pukne). Naravno, niko ne moze da garantuje da i posle tog perioda nece da "pusti crtu".

Grejanje, u petak na subotu, NIKAKVO! Smrzla sam se u stanu. Blago onima koji imaju klimu! Jutros , opet NIŠTA. U jednom stanu, na I spratu, je trećina radijatora bilo mlako. Iskreno se nadam da će, kada ispuste vazduh iz cevi, "krenuti" maaaaaaaaaaalo bolje grejanje!

Bili su danas majstori nažalost danas nije bilo grejanja iz toplane??!! Kao toplo.
Navodno majstori su rekli da su uradili sve šta su mogli, ispustili vazduh, dopunili sistem i tako dalje.
Rekli su da, dok ne proradi sistem kako treba, dižimo ventile na radijatorima na maksimumu kao bi sigurno prošla voda kroz njih jer ovako na recimo '2.' ventil je zatvoren jer je toplije u sobi.
Posle možemo vršiti podešavanja kako nam odgovara

Novi "sastanak" sa majstorima je u Ponedeljak oko 15h...

Inače majstori su iz one firme koja je izvršila ugradnju sistema.

Novi izveštaj u ponedeljak

Vrh