Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

Komsije, da li je neko od Vas u maloj ,,zelenoj zgradi? Imala bih nekoliko pitanja i zanimljivih predloga. Pozdrav.
 
Moram reći da Zlatibor nije radio unutrašnje malterisanje, nego je površine zidova prešao sa špric- malterom čija debljina ne perlazi ni 1mm. Zidanje je urađeno jako loše, zidovi su krivi a na njima ima lako primetnih neravnina. Sve skupa izgleda mnogo traljavoi i jadno. Plakara nema, samo sudopera usamljena, podseća da je taj prostor namenjen za kuhinju. Kalorimetri verovatno pripadaju nekom budućem tehnolški unapređenom vremenu a u ovom sadašnjem možemo da ih sanjamo. Alavost prisutna na svakom kvadratu stana. Šta reći.
 
@vsima @nacacaca

To je cena samo za izvršene radove za te objekte. Tu ne ulazi projekat, radovi oko zgrada, materija, g. zemljište, prenamena zemljišta, bankarske garancije i kredit, ležarina za uloženi novac i ko zna šta još...
Tako da to nije ni izbliza građevinska cena kvadrata. Naravno da će imati i zaradu...

Zanimljivo po ovim podacima da InterKop nije isto naplatio sve objekte
  • B1.1,B1.2 =39.254,67 din/m2
  • B3 A1-3 =29.479,94 din/m2
  • B3 A4 =31.167,25 din/m2
 
Raspitao sam se u Telekom Srbija (tehnički sektor) za naše naselje. Nema nikakvog uslovljavanja sa kablovskim, oni nisu odradili ni telefoniju sve još visi u vazduhu. Sve ostalo izgleda posle useljenja.
Dobići sutra detaljne info možda prijatelj nema tačnu info ali nije ni čuo za naselje?!

Za Stepu ipak zna.
Tamo ide optika do svakog stana ali u je rasprodali kako običan IP TV, adsl i telefon :bash: To je bruka od onoga što tehnički može da se odradi.

To znači da skupštine stanara biraju Kabloskog operatera. Ako izaberemo nekog koji ima i telefoniji nemoramo kod Telekoma ni da se pojavimo za telefon.
 
astir":1v1i9e1q je napisao(la):
oni nisu odradili ni telefoniju sve još visi u vazduhu.

Tako nesto mi ni u snovima ne bi palo na pamet da vec od useljenja nemate fiknu telefoniju jer stanove gradi drzava. U Stepi su mnogi razocarani sto ce biti samo Telekom, nisam ni ja za njega, danas je stiglo pismo od SBB-a koje ceka dozvolu da udje u Stepu. Dobro pogledajte ponudu i jednih i drugih, SBB je svima bolja, pa mozete da ih kontaktirate. I SBB uskoro pocinje sa fiksnom telefonijom tako da Telekomov necu ni uzimati ako bude moglo.

sbb.jpg
 
Postovane komsinice BILJANAB I NACACACA ,u mojoj maloj zelenoj zgradi,namontirani su plakari celom duzinom zida na terasici(kako je ja zovem) a neko je zove ostavom. planiram da jedan demontiram i postavim ga u sobu koju cu pregraditi i napraviti spavacu. Radi se o stanu od 40m2,samim tim dobijam vise prostora na tzv. terasici. U kuhinji je sudopera. Meni je skroz o.k. Ostatak kuhinj.elemenata i plakara cu takodje radditi kod njih,tj.firme koja je sve te elemente ugradjivala u nasoj zgradi.
Firma je:merxcommerce@gmail.com Vlado Planincic.
 
salinka inter kopa koji ste postavili evo i nekog datuma za ulice tj niskogradnju

Grad Beograd, Agencija za investicije Izvođenje dela radova na partrnom uređenju prostora sa infrastrukturom i saobraćajnicama u okviru kompleksa zapadno od ulica Dr Ivana Ribara, Novi Beograd Sa “Ratkom Mitrovićem” 12.07.2012. 208,369,466,49
 
Nikola instalacija postoji. To smo videli svi koji smo bili u stanovima.
Priljatelj mi kaže da veza celog naselja i njih kao telekoma više nije problem kao nekada što je to bio slučaj. Jedan mali deo hardvera (kako Desk Top PC) rešava brojeve za celo naše naselje i još pride sa ADSL-lom koji može da gura 70/30 mega po priključku (teorecki) a to neće biti u ponudi još godinama. Zato su tako i ležerni. Ali nije optika za svaki stan.

Sutra ćemo znati nešto više.

Bitna info je da nije ekskluziva kao u stepi.
 
nikola011":3swibuio je napisao(la):
Izem ti zivot i drzavu kad je ekskluziva postavljanje kabla u stan :bash:

EEE pa optika je to.
Staklene perle.

Tu rOmovi neće imati polsa. Kad spale kabal ništa neće ostati. :lol:
 
E-kapija: "Završnim radovima na sedam pristupnih ulica, otvorenom parking prostoru u dva nivoa, kompletno kanalizacionoj, vodovodnoj i elektro mreži, igralištu i parkovskoj površini, građevinska kompanija "Inter-kop" omogućiće useljenje u dve zgrade od po 36 stanova u naselju "Dr Ivan Ribar" u Novom Beogradu, saopštila je šabačka kompanija." (http://www.ekapija.com/website/sr/page/554138)

Gde planiraju parkovsku povrsinu je nagradno pitanje?
 
Izgleda da su boje nasih zgrda jako kvalitetne i postojane: "... boje izgledaju lepo, jake su i trajne i dajemo ih sa garancijom od 20 godina jer su izuzetno kvalitetne. Pogodne su za delove stambenih zgrada, kafića ili poslovnih prostora. Bogat asortiman "Ilgradovih" proizvoda primenjen je u izgradnji niza značajnih objekata u Srbiji: Beogradske arene, hotela "Holiday Inn", Specijalnog suda, tržnog centra "Milenijum", stambenog bloka "Dr Ivan Ribar", naselje Kamendin, a trenutno se sa materijalima ove kompanije radi i na obnovi hrama Svetog Save." (http://www.gradjevinskefirme.com/index.php?gf=vesti)

Posto daju garanciju od 20 godina mislim da ne trebamo brinuti.
 
vsima":2t3ypmcd je napisao(la):
E-kapija: "Završnim radovima na sedam pristupnih ulica, otvorenom parking prostoru u dva nivoa, kompletno kanalizacionoj, vodovodnoj i elektro mreži, igralištu i parkovskoj površini, građevinska kompanija "Inter-kop" omogućiće useljenje u dve zgrade od po 36 stanova u naselju "Dr Ivan Ribar" u Novom Beogradu, saopštila je šabačka kompanija." (http://www.ekapija.com/website/sr/page/554138)

Gde planiraju parkovsku povrsinu je nagradno pitanje?

Taj teks objavljen je na sajtu InterKop-a još u aprilu.

Izgleda da je 'park' ono između I i II reda. Kad presade travu možda i bude zelenila...
Nebi bilo loše da nam postave one sprave za fitnes u tom 'parku' kao što ih rade po parkovima u centru a bogami i u resniku

 
@Astir
Svestan sam toga da je objavljen krajem marta, ali sam ga naveo zbog pominjanja nekog parka. Inace, trava nece ciniti park vec drvece, pa se nadam da ce neko i posaditi.

Inace, ovakve sprave sa slike postoje na keju u bloku 45, tako da ce biti dostupne i stanarima naseg naselja.
 
Sto se tice uredjenja slobodnih povrsina ovo su planirali u naselju koje polako pocinje da se gradi do naseg (Dulvil 2):
U kompleksu će biti izgrađen dovoljan broj parking mesta, otvorenih i garaža, koji će zadovoljiti potrebe budućeg naselja. Uz otvorena parking mesta duž obodne saobraćajnice planirani su drvoredi listopadnog drveća radi osenčenosti u letnjim mesecima.
U centralnom delu između objekata se nalaze tri unutrašnja dvorišta. Centralni atrijum je javnog karaktera i obezbeđuje saobraćajnu komunikaciju unutar kompleksa. Druga dva unutrašnja dvorišta su rezidencijalnog karaktera i sadrže bašte pune zelenila sa klupama za sedenje i modifikovanim brežuljkastim reljefom koji obezbeđuje privatnost i mir budućim stanarima.
 
Juče sam bila u prilici da vidim nameštaj firme ČARKIĆ koje je neko od forumaša postavio na naš sajt. Nameštaj izgleda lepo i kvalitetno. Ukoliko neko želi da pogleda šta nude, neka ode na sajt www.carkicnamestaj.com. Isti ovih dana sređuju pa se uskoro mogu očekivati i nove slike. Vlasnik, Nenad Čarkić je bio izuzetno ljubazan da mi, na moju molbu, pošalje slike nameštaja kao i cene i mogu vam reći da su im cene jako pristojne. Iz tog razloga ih preporučujem!
 
Popodne smo bili u nasem naselju, lepo je, mislim da bi trebali da pokrenemo inicijativu da nam naprave prilaz da moze da se dodje i iz Vojvodjanske ulice da ne mora da se kruzi.Takodje bilo bi dobro da se napravi neki veci trzni centar ili market na slobodnoj povrsini iza parkinga. Naselje je veliko i to bi nam svima puno znacilo. Pitali smo za liftove nisu ugradjeni u prvom redu ni u sivim zgradama ni u plavoj i majstori neznaju kada ce biti.
 
sta su uradili u odnosu na poslednje fotografije postavljene ovde? kako napreduju radovi na povrsinama oko zgrada? imate li mozda neke slike? pozdrav
Roki":28f3jzlu je napisao(la):
Popodne smo bili u nasem naselju, lepo je, mislim da bi trebali da pokrenemo inicijativu da nam naprave prilaz da moze da se dodje i iz Vojvodjanske ulice da ne mora da se kruzi.Takodje bilo bi dobro da se napravi neki veci trzni centar ili market na slobodnoj povrsini iza parkinga. Naselje je veliko i to bi nam svima puno znacilo. Pitali smo za liftove nisu ugradjeni u prvom redu ni u sivim zgradama ni u plavoj i majstori neznaju kada ce biti.
 
Rade se tereni izmedju prvog i drugog reda zgrada u stvari teren je na sredini a prave se i neki okrugli prostori za sedenje mini parrkici sa klupama a drvo ce biti u sredini tog kruga tako nam rekose majstori. Uradjen je prvi sloj asfalta izmedju drugug i treceg reda zgrada, parking je izbetoniran i uredjene su terasice do parkinga drugi i treci red zgrada se privode kraju a kasni prvi red z grada po nekoj mojoj slobodmoj proceni trebace tu vise od mesec dana. Nazalost nemamo slike.
 
Da li je moguce da niko nije hteo da nam kaze da su mnogi dobili poziv da plate taksu za predugovor? Neki su dobili pozive na kucnu adresu, a drugi su pozvani telefonom. Cak su zvali i one cije zgrade nisu zavrsene. Mene nisu zvali a i postom mi nije nista stiglo. Molim komsije koje su dobili pozive da nam napisu o cemu se radi, da li su nesto potpisivali, placali i sta dalje?
 
G-dj Daco ja sam sad bas iznenadjena ovom vasom izjavom,a i zabrinuta,verovatno od silne zelje da to bude sto pre. Kada su slali pisma u vezi PDV-a nisam bila na toj adresi(u medj.sam presla na drugu adresu) i potom sam obavestena telefonski da preuzmem posiljku. Sluzbenik koji tamo radi je rekao da ce sve telefonom obavestavati,bas iz razloga tog sto je neko menjao adresu u medjuvremenu. Svi smo sada nestrpljivi i verovatno pomalo nervozni ali treba sacekati. Verovatno ce pozivi biti po grupama kao kad smo vrsili odabir stanova. Zelim nam svima strpljenja i srece i da bude sto pre. :)
 
i ja prvi put cujem za ove takse za predugovor. ni mene niko nije zvao niti mi je nesto stiglo. mozda nas obaveste u ponedeljak.
 
Vrh