Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

Danas smo posetili gradiliste i prvi put smo usli u stan. Plasili smo se da od prevelikog ocekivanja, usledi neko razocarenje. Na srecu, u stanu sve izgleda kako smo i ocekivali. U pitanju je zgrada B1.3 i ta zgrada je zavrsena pre godinu dana. Deluje na prvi pogled da je kvalitetno uradjeno. Naravno postoje neki ugradjeni delovi skromnijeg kvaliteta, ali nije toliko bitno, jer se mogu lako promeniti.

Evo nekih slika od danas.

Pozicija izmedju 2 i 3 reda zgrada.

slika-1.jpg

slika-2.jpg

Pozicija izmedju 1 i 2 reda zgrada.

slika-3.jpg

slika-4.jpg

Pozicija izmedju Ulice i 1 reda zgrada.

slika-5.jpg

slika-6.jpg

Pozicija izmedju "malih i velikih" zgrada

slika-7.jpg

Pogled iz stana u B1.3

slika-8.jpg

Hodnik u B1.3

slika-9.jpg

Zajednicka terasa iz hodnika u B1.3

slika-10.jpg

Slike iz stana u B1.3 (dvosobni)

slika-11.jpg

slika-12.jpg

slika-13.jpg

slika-14.jpg

Radovi na temelju za novu zgradu Dulvil naselja. Mislio sam da ta rupa predstavlja mesto buduce garaze, ali ipak je to temelj nove zgrade.

slika-15.jpg

slika-16.jpg

Daco, moram priznati da ste me iznenadili i pomalo zabrinuli. Ja nisam dobila nikakav poziv, a tokom prosle nedelje sam pokusavala da dobijem bilo kakvu blizu informaciju o rokovima useljenja. Da li se zna ko je i kakav poziv ili obavestenje dobio???
Hvala unapred

Pohvala za fotke Ljubomire da i mi posetioci foruma koji nismo buduci stanari imamo sta da vidimo.

Stan na fotografiji izgleda sasvih pristojno verujem da je uzivo jos bolji nadam se i dobro osvetljen jel su prozori dosta skromnih dimenzija.

Primetio sam tek sada valjda zbog zavrsetka radova i dobrog ugla na narednoj fotografiji kako je cini mi se parking postavljen izmedju dve zgrade gde bi trebala po nekoj logici da bude promenada mesto za uzivanje i sastajanje stanara a ne parking na zbijenom prostoru sa sve izduvnim gasovima i turiranjem motora.
slika-1.jpg

Koliko sam čuo takse za overu ugovora se obračunavaju na neki procenat od vrednosti (pred)ugovora tipa od xx do yy jedna vrednost itd. Neko je ranije ovde ili forumu za stepu izračunao da je oko 30.000,00 din.

Dodato: link ka kalkulatoru za taksu za overu ugovora http://prvisud.rs/test/templates/js_optimus_free/overa.php unesite cifru bez zareza u dinarima ili tačku umesto zareza. Računica je preko 1Mil rsd 12.670,00rsd + 0,25% limit je 39.000,00 din za taksu.

Zato bi valjao da ovo prvo što dobijemo bude Rešenje na to se neplaća ništa tako bi bilo samo 30.000,00 za Ugovor. Faktički taj predugovor trbe da nas obavesti o ceni i roku za uplatu 12%+8% i ništa više možda koja će rata biti itd.

Sačekaćemo da vidimo kako će biri.

izgleda da je ovo jos jedna u nizu glasina. rekla-kazala samo unosi nemir medju sve nas. svi postovi koji pocinju recima "cuo sam" trebalo bi odmah brisati.
P.S. govorim o o tome da je navodno neko pozivan, a mi ostali nismo.

Igore prostor za 'park' i druženje je
Pozicija izmedju 1 i 2 reda zgrada.

slika-3.jpg

slika-4.jpg

Ja verujem da bi da je neko od forumaša dobio poziv bilo, usmeno ili pismeno, takvu vest koliko odmah postavio ovde na forum.

Ceo taj posao oko Rešenja ili predugovora je sličan po obimu onom koji su imali da obave oko izbora stanova, možda malo manje vremena će im trebati. Ipak su ljudi birari od preostalih stanova a na licu mesta je bilo naj ažurnije.

To bi značilo da će uskoro biti pozivanja.

Komsije iz zgrade B1.3 mnogo vam je lepsi parket i lajsne okolo nego iz B1.1. Meni se licno vise dopada kako je kod vas odradjeno. Ali sad staje tu je. Verujem da svi zeljno iscekujemo Ponedeljak,mozda krenu da pozivaju. Nek su vam telefoni pri ruci i nemoj te biti nedostupni, ovo ce biti veliki i znacajni dani za nas. Mnogo se radujem ,nekako mi dodjoste k'o familija od kada sam se ukljucila na forum. S R E C N O. ;) :)

@Ceco, tacno je da su kod nas u B1.3. parketi bolje odradjeni. U nekim zgradama su stavljali parket trece klase. Ovde je u pitanju druga klasa. Zgradu nije gradio Interkop, pa je mozda to glavni razlog. Takodje, u kupatilu i kuhinji su spusteni plafoni, pa se one cevi ne vide.
@astir, zgrada na uglu Vojvodjanske i Ivana Ribara je useljena 29.12., a pozivanje je pocelo 8.12. Dakle, ako idemo tom logikom i ako je podela kljuceva pocinje 1. jula onda bi vec od ponedeljka poceli da stizu prvi pozivi.
ceca prolece":1iwbg481 je napisao(la):
Komsije iz zgrade B1.3 mnogo vam je lepsi parket i lajsne okolo nego iz B1.1. Meni se licno vise dopada kako je kod vas odradjeno. Ali sad staje tu je. Verujem da svi zeljno iscekujemo Ponedeljak,mozda krenu da pozivaju. Nek su vam telefoni pri ruci i nemoj te biti nedostupni, ovo ce biti veliki i znacajni dani za nas. Mnogo se radujem ,nekako mi dodjoste k'o familija od kada sam se ukljucila na forum. S R E C N O. ;) :)

Hvala komsiji Ljubomiru na fotkama. Nas stan je identican, u istoj zgradi, ista verikala. Ja sam poslednji put u zgradi bila u maju prosle godine i od tada kad god dodjem ( a to je retko jer zivim na potpuno drugom kraju grada) n e uspevam da nadjem kljucara. Moram da ponovim da ne mogu da verujem da izedju drugog i teceg reda nece biti makar drvoreda. I na mnogo manjem prostoru drvoredi postoje. Pozdrav svima

cyberserb":2lyj39gq je napisao(la):
@astir, zgrada na uglu Vojvodjanske i Ivana Ribara je useljena 29.12., a pozivanje je pocelo 8.12. Dakle, ako idemo tom logikom i ako je podela kljuceva pocinje 1. jula onda bi vec od ponedeljka poceli da stizu prvi pozivi.

Dali znaš jesu li oni morali da overavaju predugovor ili je to bilo nešto kao rešenje ili bilo šta drugo.
Mislim glupo je da za jednu istu stvar u mesec dana puknemo po 30.000 din

Dali je neko primetio SLIVNIKE u kupatilu

jer ako nema nedo bog da nekome procuri masina

Ako neko bude obilazio stan neka proveri pa neka javi

cyberserb, ZLATIBORAC JE ZLATIBORAC. Takvi smo mi iz tih krajeva. Ma salim se. Sto bi mudriji rekli; UCINJENOJ STVARI MANE NEMA. Vasa zgrada je bila prva gotova,pa mozda tim redom krene useljavanje.

Jeste lepo uradjeno u B.1.3, s tim da sam jos prosle godine videla da su ugradjeni elementi od jeftinijih (npr. vrata, plocice,kotlic i sl.), ali sta je tu je.Cak mi je covek koji je otkljucao stan rekao da je izvodjac bio postavio sva ulazna vrata od stanova pa je nadzor insistirao da se postave druga-teza. Ovo sada su ta bolja. Moj favorit je famozni salter koji cemo izgleda svi da uklonimo. S obzirom da cemo i mi da pravimo od trpezarije sobicu pomeracemo i radijator u trpezariji koji iz ko zna kog razloga nije ispod prozora

@astir, ovo je post na strani 47. odgovor na moje pitanje u vezi sa ugovorom, predugovorom, taksama...

"Prvo su je pozvali telefonom da ode u Sekretarijat i uzme predugovor, tada nista nije potpisala, niti platila. Nedelju dana kasnije je otisla i isti taj predugovor je postao ugovor koji je potpisala. Platila je taksu nesto manje od 30.000 din., za overu ugovora, na uplatnicu koju je ponela kada je otisla da potpise ugovor. Zatim su je telefonom obavestili o primopredaji stana. Izasla je komisija, ljudima su podelili kljuceve i svi su komisiju cekali u svom stanu da se na licu mesta se napravi zapisnik.
Sto se tice provizije, rekla mi je da Intesa naplacuje isti iznos provizije, kada su vece sume u pitanju (nisam licno proveravala) ukoliko tamo imate racun je to 1000din, a ako nemate racun 5000din."

@ceca prolece, moram da te razocaram. ovu zgradu nisu radili ZLATIBORCI, vec Graditelj:) oni su gradili samo b.1.3 i zgradu sa socijalnim stanovima.

Какве су ово бетонске конструкције између првог и другог реда зграда?

то су жардињере око којих ће бити клупе
Bosko":3r43bwdy je napisao(la):
Какве су ово бетонске конструкције између првог и другог реда зграда?

To je stvarno bezobrazluk od svakog od nas po 30000 puta 733 koliko ima stanova. Kome to placamo i zasto,mozemo li mi sami da nadjemo advokata

Mala ispravka: "Graditelj" Beograd radio je i B3B.1-3 (srednji red, zelena zgrada sa tri ulaza, do zgrade sa socijalnim stanovima)

to je overa ugovora i nema veze sa ovim konkursom. placa se svakako.
Roki":11baqt6l je napisao(la):
To je stvarno bezobrazluk od svakog od nas po 30000 puta 733 koliko ima stanova. Kome to placamo i zasto,mozemo li mi sami da nadjemo advokata

Pri svakom kupoprodajnom ugovoru plaća se taksa. Iznos takse u skladu je sa iznosom koji je naveden u ugovoru. Čak i kada je poklon u pitanju plaća se taksa (recimo otac pokloni sinu auto ili plac), a koliko znam jedino kada se nasleđuje u prvom naslednom redu nema takse prilikom prenosa vlasništva.

http://prvisud.rs/test/templates/js_optimus_free/overa.php

Placa se taksa na poklon, nama tu niko nista ne poklanja, razumem da treba platiti taksu ali zasto toiliki iznos ja sam prosvetni radnik a ne poslanik

@Ljubomir, kao prvo cestitam i velike pohvale na verovatno najlepse uradjenom stanu dosada koje smo videli ovde na forumu. Mislim da treba da budes jako zadovoljan, sanitarije i akscesoar ces lako promeniti i ulepsati osrednje kupatilo. Imas li informaciju koji je parket postavljen u tvom stanu i koji je lak upotrebljen? Vidi se razlika u kvalitetu od svih do sada vidjenih. Jos jednom cestitam.

Pa poslanici su izglasali taj zakon.

Daobro izgleda da ne plaćamo i na predugovor i na ugovor.
Tako je bilo u Vodovodskoj potsetio nas je cyberserb u prethoda dnom postu

U Vojvodjanskoj:)... o toj taksi je bilo reci i ranije. KIZ je lepo objasnio. To je taksa koja se placa na kupoprodajni ugovor. Mozemo i moramo da je platimo. Kraj price! Nije ni meni milo, ali tako je.
astir":3twi3s3l je napisao(la):
Pa poslanici su izglasali taj zakon.

Daobro izgleda da ne plaćamo i na predugovor i na ugovor.
Tako je bilo u Vodovodskoj potsetio nas je cyberserb u prethoda dnom postu

Vrh