Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

@vsima

Ja sam pe nedelju dana hteo da premerim neke detalje. Pošto ključara od mog ulaza nije bilo na poziciji čekajući naleteo sam na nadzor iz grada i upravnika gradilišta. Tada su mi ponudili dimezije za stan ali to je bilo samo za zgradu koju gradi InterKop mišar. Tako da komšije u nedovršenom prvom redu mogu da probaju na istu foru da dođu do dimenzija a moćda ih puste i u zgradu???

U prethodnom postu sam postavio uslikan plan 1.5 stana
stan2011-06-0405.jpg
 
Konačno malo vremena, pa da nešto i napišem:
Venecijaneri su postavljeni kod nas u dnevnoj sobi, ima već nekoliko nedelja. Mogu da potvrdim ono što su neki već primetili u pogledu dihtovanja ulaznih vrata, i dodam da deluju kao da su od presovanog kartona i prešpricana nekom lošom farbom, tako da su ogrebotine prisutne gotovo na svim, a štokovi već ispucali prilikom ugradnje.

Drago mi je da su kontejneri podzemni, kao i da na parking mestima nema betonskih rastera koji su, po pravilu, ispunjeni pikavcima umesto travom i služe samo za uništavanje potpetica.

Iskoristila bih priliku da sada, dok smo okupljeni na forumu, pozovem sve buduće komšije da čuvamo i održavamo i zgrade i okruženje. Ukoliko zapustimo i zaprljamo, biće jako teško organizovati popravke i čišćenje, a nijedna služba, ma koliko bila brojna i vredna, ne može očistiti ono što mala grupa može da napravi.

Što se cena tiče, kao što je već rečeno, ne očekujem drastična "sniženja", jer bi to značilo "malo smo preterali u prethodnim slučajevima, ali evo sada ćemo biti realni...". To sam pokušala da kažem i na jednom od skupova, ali bezuspešno. Ujedno, pokrenulo bi lavinu kod već useljenih kupaca i sl, a nadležni neće sebi dopustiti tu vrstu problema. Oni računaju na lošu atmosferu za rešavanje problema pojedinaca (nekoliko hiljada), filozofiju tipa može i gore, neistrajnost... Istrpeće "to buke na početku, a vremenom će se stišati... proverena taktika u našim uslovima.
 
cyberserb":31ef61t0 je napisao(la):
Tacno je da na gradilistu postoji devojka koja ce vam dati detaljan plan vaseg stana u elektronskom obliku, odnosno projekat uradjen u AutoCad. Dakle, ponesite USB Flash sa sobom. Takodje, mozete i uslikati projekat na istom tom mestu. Ja nisam licno dobio projekat od doticne dame, ali znam da je ona zaduzena za to.

Da li ovo važi za sve objekte u naselju ili samo za Interkopovo?
Ja sam bio u interkopovoj kućici-prikolici.
Gde se nalazi dotična devojka? Da nije u nekom od lokala?
 
Buduće komšije, sada sam dobila informaciju, sa gradilišta, da je useljenje predvidjeno za 07.07.2012. Što se tiče igrališta izmedju I i II reda zgrada, to je istina jer sam imala projekat naselja u ruci i videla sam da je predviđeno igralište za malu decu, pa do njega još jedno i na kraju igralište za košarku.
 
@MIMKA1980
Molio bih te da mi pojasnis ovo ''na kraju igraliste za kosarku". Ispred koje zgrade ce ono biti?
 
komšije, u I redu (plavo- siva- bela zgrada) se radi parket i stavlja se na "smicanje", ali je lak kojim isti premazuju- katastrofa. Inače, stavljen je BUKOV parket III klase !!!!Primetila sam da su u tim zgradama stavili radijatore od 40 cm i da se broj rebara nepodudara sa brojem kvadrata prostorije (nekada je važilo pravilo 1 m2 - jedno radijatorsko rebro). Sada je manje rebara u odnosu na kvadrat prostorije i pritom su radijatori veličine samo 40 cm.
Što se tiče ugradnih roletni u potkrovljima njih neće SIGURNO biti jer (onome ko je izabrao stan u potkrovlju) prozori idu od samog plafona i nema mesta za stavljanje roletni. U tim stanovima, a u spavaćim sobama, će trebati merdevine da se zatvore prozori luftaši obzirom da su jako visoko postavljeni. Sve sam videla svojim očima !
 
Koliko se sećam po projektu, mislim da će iza plave zgrade biti igralište za jako malu decu, pa iza sive za malo veću decu, a iza bele u I redu bi trebalo biti igralište za još veću decu, ali me nemojte držati za reč što se tiče preciznosti jer tada kada sam gledala projekat, to mi nije bilo bitno koliko sam raspored prostorija u stanu. Igralište postoji po projektu i sigurno će ga graditi!
 
Prvo: devojka koja ce vam dati projekat stana se nalazi ili u nekom lokalu ili u kontejneru Interkopa. raspitajte se. ona je zaduzena bas za to. izaci ce vam u susret
Drugo: o radijatorima i rebrima smo vec pricali. broj rebara i broj kvadrata ne moraju biti isti. na sajtovima proizvodjaca je sve lepo objasnjeno. bice nam toplo. ne brinite
 
Поштована Мимка 1980, радијатори су новије генерације и за њих не важи правило ''ребро-квадрат''. Произвођач је (бар за мој стан) ''ЦИНИ''-Чачак, а тип је ''компакт''.

http://www.cini.co.rs/index.php?act=3&sub=21

Ово пишем јер на сајту произвођача (линк) постоје сви технички подаци, укључујући и техничке норме (колико ребара и којих димензија треба да се угради у просторију одређене површине/запремине. Када се уселимо, после мало мерења и рачунања, сазнаћемо да ли су радијатори одговарајући.

Венецијанери за више спратове су чиста превара! Јефтинији су пет пута од ПВЦ ролетни, на сунцу се просторија значајно више загрева, скупљају силну прашину!
 
Zamolio bih komsije iz B2.3.2 u koliko su bili ovih dana u stanu ( ja nisam bio vec dugo ) da me obavijeste da li su pored sudopere ugradili plakare ili radni sto, jer je,bar u mom stanu, sve isto jos od septembra 2011. godine.
Takodje nisu bili ugradjeni ni kalorimetri.

Hvala .
Pozdrav
 
Kontaktirala sam jednu firmu za izradu americkih plakara,cekam odgovor za grupni popust.Veoma su dobri,pedatni i brzi.Cim dobijem povratnu informaciju javljam se.Pretpostavljam da ce direktor pitati koliko porodica zeli da radi plakare.Eto,nove teme!Pozdrav svima!
 
Ja se odmah priključujem. Pretpostavljam da rade i kuhinje?

Cekajuci Godoa":1gmrezjb je napisao(la):
Kontaktirala sam jednu firmu za izradu americkih plakara,cekam odgovor za grupni popust.Veoma su dobri,pedatni i brzi.Cim dobijem povratnu informaciju javljam se.Pretpostavljam da ce direktor pitati koliko porodica zeli da radi plakare.Eto,nove teme!Pozdrav svima!
 
Sada sam vec siguran da je InterKop za razliku od ZlatiborGradnje ugradjivao kalorimetre. Opet kazem da cu poceti da hvalim InterKop iako mi jos nije zavrsio zgradu, cini mi se po nekim detaljima da su kvalitetniji od ZlatiborGradnje.
 
Nije mala stvar ugraditi ili ne ugraditi kalorimetre i smatram da svi kojima nije ugradjen imaju pravo zalbe.

@Abaxial
Komsija, mislis da su u nase stanove, tj. B3A.1-3 ugradjivali kalorimetre (gradi ih Inter-kop). Pozdrav

Cena po stanu zavisi od broja grejnih tela, a ugradnja opreme po jednom radijatoru može koštati oko 50 evra, što znači da za prosečan dvosoban stan sa pet do osam grejnih tela, trošak bi mogao biti od 250-400 evra. Ovaj trošak bi trebalo posmatrati kao investiciju, jer se za godinu do dve, kroz uštedu u potrošnji toplotne energije, ova investicija vraća (Izvor: http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/171896/Ugradnja-kalorimetra-za-stan-kosta-250-evra).
 
@Cekajuci Godoa
Prikljucujem se i ja + interesuje me i izrada kuhinje.
Samo te molim da proveris da li oni mogu da zadovolje bas veliki broj narudzbina i koliko se ceka (razuman rok je od 15-20 dana od pravljenja plana).
Takodje, koliko sam upoznat sa izradom kuhinja po meri, veoma je vazno da li naplacuju po duznom metru ili po kvadratnom metru (mnogo jeftinije ispadne), i da li isto naplacuju izradu donjih i gornjih elemenata?
 
vsima":1dz2tl6b je napisao(la):
Cena po stanu zavisi od broja grejnih tela, a ugradnja opreme po jednom radijatoru može koštati oko 50 evra, što znači da za prosečan dvosoban stan sa pet do osam grejnih tela, trošak bi mogao biti od 250-400 evra. Ovaj trošak bi trebalo posmatrati kao investiciju, jer se za godinu do dve, kroz uštedu u potrošnji toplotne energije, ova investicija vraća (Izvor: http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/171896/Ugradnja-kalorimetra-za-stan-kosta-250-evra).

U komentarima na taj clanak nekoliko njih koji su ugradili kalorimetre kazu da su im sa njima racuni veci nego ranije :/ Nekako mi to nije logicno.

Evo jednog korisnog linka: http://www.toplanauzice.rs/index.ph...id=4:obavetenje&catid=3:obavestenja&Itemid=65


Citiram pasus sa sajta gradnja.rs: "Obrazloženje da uvođenje kalorimetra, koji inače košta oko 50 evra po radijatoru, rešava problem takođe ne stoji. Tačno je da se tom budžom može regulisati temperatura u stanu ali u našem slučaju ne na više. Zašto? Pa zato što je temperatura koju nam Toplana trenutno isporučuje maksimalna što znači da bismo je sa kalorimetrom samo mogli smanjiti. Kamo sreće da su radijatori pretopli pa da imamo mogućnost da grejanje smanjimo ili povećamo po potrebi. Ovako, kada je voda u celom sistemu mlaka, nema mogućnosti za povećanje jer kalorimetar nije grejač – to je jednostavno regulator temperature." Izvor: http://www.gradnja.rs/mlaki-radijatori-vruci-racuni/
 
Danas sam svratio do gradilista, majstori vredno rade, rasuti su po gradilistu ali u malim grupicama, ocekivao sam ih vise...
Evo malo slika a akcenat sam stavio na podzemnu i nadzemnu garazu koja se pravi i dokle se stiglo sa tim.
Rupa koja se kopa i ravnja a nalazi se od pocetka 2. reda zgrada do kraja 3. reda, upravno na zgrade:


Prostor izmedju 2. i 3. reda zgrada:


Gornja povrsina garaze:








podzemna garaza:




Prostor izmedju 1. i 2. reda zgrada i mesto gde se grade famozni tereni:


Asfaltirani parking izmedju 1. i 2. reda zgrada suprotno terenima:

Podrumi i izgled brave na vratima:



Terasa stanova za invalide:

Radovi ispred 1. reda zgrada:
 
vsr":1e1frogk je napisao(la):
vsima":1e1frogk je napisao(la):
Cena po stanu zavisi od broja grejnih tela, a ugradnja opreme po jednom radijatoru može koštati oko 50 evra, što znači da za prosečan dvosoban stan sa pet do osam grejnih tela, trošak bi mogao biti od 250-400 evra. Ovaj trošak bi trebalo posmatrati kao investiciju, jer se za godinu do dve, kroz uštedu u potrošnji toplotne energije, ova investicija vraća (Izvor: http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/171896/Ugradnja-kalorimetra-za-stan-kosta-250-evra).

U komentarima na taj clanak nekoliko njih koji su ugradili kalorimetre kazu da su im sa njima racuni veci nego ranije :/ Nekako mi to nije logicno.

Evo jednog korisnog linka: http://www.toplanauzice.rs/index.ph...id=4:obavetenje&catid=3:obavestenja&Itemid=65


Citiram pasus sa sajta gradnja.rs: "Obrazloženje da uvođenje kalorimetra, koji inače košta oko 50 evra po radijatoru, rešava problem takođe ne stoji. Tačno je da se tom budžom može regulisati temperatura u stanu ali u našem slučaju ne na više. Zašto? Pa zato što je temperatura koju nam Toplana trenutno isporučuje maksimalna što znači da bismo je sa kalorimetrom samo mogli smanjiti. Kamo sreće da su radijatori pretopli pa da imamo mogućnost da grejanje smanjimo ili povećamo po potrebi. Ovako, kada je voda u celom sistemu mlaka, nema mogućnosti za povećanje jer kalorimetar nije grejač – to je jednostavno regulator temperature." Izvor: http://www.gradnja.rs/mlaki-radijatori-vruci-racuni/
E sada jedna stvar nije jasna, ukoliko nam je zimi temperatura maksimalna kao i svakodnevna u stanovima sa starim sistemom grejanja, oko 20 stepeni, da li to znaci da cemo mi placati za tu temperaturu neuporedivo visu cenu od njih? Razlog bi bio zato sto oni placaju grejanje tokom cele godine a mi bi trebali samo u zimskim mesecima, zar ne?
 
vsr":8vo93blu je napisao(la):
vsima":8vo93blu je napisao(la):
Cena po stanu zavisi od broja grejnih tela, a ugradnja opreme po jednom radijatoru može koštati oko 50 evra, što znači da za prosečan dvosoban stan sa pet do osam grejnih tela, trošak bi mogao biti od 250-400 evra. Ovaj trošak bi trebalo posmatrati kao investiciju, jer se za godinu do dve, kroz uštedu u potrošnji toplotne energije, ova investicija vraća (Izvor: http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/171896/Ugradnja-kalorimetra-za-stan-kosta-250-evra).

U komentarima na taj clanak nekoliko njih koji su ugradili kalorimetre kazu da su im sa njima racuni veci nego ranije :/ Nekako mi to nije logicno.

Evo jednog korisnog linka: http://www.toplanauzice.rs/index.ph...id=4:obavetenje&catid=3:obavestenja&Itemid=65


Citiram pasus sa sajta gradnja.rs: "Obrazloženje da uvođenje kalorimetra, koji inače košta oko 50 evra po radijatoru, rešava problem takođe ne stoji. Tačno je da se tom budžom može regulisati temperatura u stanu ali u našem slučaju ne na više. Zašto? Pa zato što je temperatura koju nam Toplana trenutno isporučuje maksimalna što znači da bismo je sa kalorimetrom samo mogli smanjiti. Kamo sreće da su radijatori pretopli pa da imamo mogućnost da grejanje smanjimo ili povećamo po potrebi. Ovako, kada je voda u celom sistemu mlaka, nema mogućnosti za povećanje jer kalorimetar nije grejač – to je jednostavno regulator temperature." Izvor: http://www.gradnja.rs/mlaki-radijatori-vruci-racuni/

To zavisi i od lokacije.Recimo moj prijatelj ima dva stana,jedan je u Bulevaru gde je magistralni toplovod i tu prakticno se mora ici u sorcu i majici sa otvorenim prozorima po zimi dok u drugom stanu koji nije na magistralnom toplovodu vec je oko 1km od bulevara je temperatura sasvim prosecna.

Dakle,i to ulazi u proracun.

Ovde imate interaktivnu mapu sa svim toplovodnim instalacijama u Beogradu.Samo kliknite na Novi Beograd,primeticete da cete vi dobiti sitne distributivne cevi i da ce biti na kraju mreze stoga mislim da vam kalorimetri ne bi bili od koristi.

http://www.beoelektrane.rs/?page_id=488&lng=cir
 
@ivana.b je carica!
@vsima, imam utisak da su neke detalje u poslednje vreme digli na visi nivo zbog reference za buduce poslove. Uzmi u obzir da je InterKop po pitanju isplate vezan za rok u julu dok je ZlatiborGradnja svoj posao zavrsila jos prosle godine, logicno je da su vec isplaceni. Istina ne zavisi od izvodjaca da li ce ugradjivati kalorimetre, ali licno mislim da su kriterijumi porasli zbog probijenih rokova useljenja. Sada se vaga odnos cena-kvalitet. Moram da priznam da je ovo samo intuicija jer nisam primetio famozne kalorimetre u svom stanu koji je jos u sivoj fazi. Molim bilo koga ko moze da potvrdi u kojim je zgradamo to vec ugradjeno.
P.S. @vsima, imam informaciju da je parket za nasu zgradu B3A3.1 i B3A3.2 stigao na gradiliste sto bi znacilo da ugradnja pocinje uskoro.
 
@vucko, dobar link, jasno je da smo na kraju mreze, ali isto tako se vidi da se napajamo sa magistrale M5 koja je u neposrednoj blizini.
 
@Abaxial Hvala komso.

@Vucko Ako smo na kraju toplovodne mreze, logicno je da ce ulazna temperatura biti niza. Prema tome, ako je grejanje slabije i cena mora biti niza, a samo kalorimetrima se to moze i dokazati (ili da izvodis na teren radnike toplane, pa oni izmere nisku temperaturu i dobijes umanjenje racuna). Upravo zbog toga ovaj sistem nije masovnije zaziveo u BG-u jer bi elektrane gubile ogroman novac posto je parno grejanje generalno lose.

@Troops "Razlog bi bio zato sto oni placaju grejanje tokom cele godine a mi bi trebali samo u zimskim mesecima, zar ne?" Grejanje se placa u 12 jednakih mesecnih rata, znaci tokom cele godine.
 
@vsima, slazem se sa tobom ako do nas bude stizalo manje energije to bi istovremeno znacilo manje naplate, ali nije logicno da ako se grejanje obracunava u odnosu na utrosenu energiju placa svih 12 meseci. Upravo mislim da ce obracun vaziti samo u grejnoj sezoni jer ocitavanje ne bi imalo smisla. Ti potrosis, oni procitaju i posalju obracun za prethodni mesec.
 
vsima":2pq5pyc4 je napisao(la):
@Troops "Razlog bi bio zato sto oni placaju grejanje tokom cele godine a mi bi trebali samo u zimskim mesecima, zar ne?" Grejanje se placa u 12 jednakih mesecnih rata, znaci tokom cele godine.
Zar kalorimetri ne bi trebalo da omoguce placanje grejanja po utrosku, a ako odemo na zimovanje i smanjimo grejanje zar ne bi trebala cena da bude niza? Mozda mislis da postoji gornja granica koju svi placaju tokom 12 meseci, odnosno izuzetno u zimskim mesecima ko poseduje kalorimetar i utrosi manje energije za grejanje toga meseca plati manje od predvidjene cifre?
 
Vrh