Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

@kaca, vidi se da neznate nista o tome. Radi se o slivnicima u nivou podnih plocica, dakle uronjen slivnik u ravnajuci sloj do nivoa plocica, dok se odozgo postavlja resetka tako da sva voda ide pravo u slivnik. Jako prakticna varijanta za komsije invalide jer nemaju poteskoca oko ulaska u kadu ili tus kabinu. Mozete pogledati na sajtu "Eco" takve proizvode. Podrzavam ovakvo resenje.

vsr":1fkegm36 je napisao(la):
Abaxial":1fkegm36 je napisao(la):
Sta je sa spustenim plafonom u kupatilu kojeg na @vsr fotografijama nema?! Sto se tice zapisnika o primopredaji stana pored navedenih stvari od strane drugih na forumu skrenuo bih svima paznju da je jako bitno napraviti presek svih meraca, kao sto su strujomeri, vodomeri, kalirometri... Verujem da ste razumeli zbog cega.
@vsr, kada je ovaj stan zavrsen? Jel u poslednje vreme ili jos ranije? Cestitam!

Zgrada u kojoj je slikani stan je zavrsena medju prvima, ako ne i prva, ali ne mogu da preciziram tacno kada. Gradila je Zlatobor gradnja.
Sto se tice spustenih plafona u kupatilu to, bar u mojoj zgradi, nije moguce jer su bojleri podignuti skroz do plafona kao sto mozete videti na slici koju sam gore postavio.

Pa i ne mora da se radi spusteni plafon na celoj povrsini, vec ga osmislite tako da pokriva cevi i u jednom delu plafona, po dijagonali, polukruzno, kombinacija ove dve varijante... To moze jako lepo da izgleda, a takodje u spusteni plafon ugradite one male sijalice po osmisljenom rasporedu i dobili ste mnogo lepsi izgled za oko po nizoj ili istoj ceni. Mozda i te cevi da se navedu u zapisnik o primopredaji?

cyberserb":1ntb93rq je napisao(la):
Nije bas tako. Predvidjeno je mesto za klimu iznad balkonskih vrata i bas na tom mestu je postavljena uticnica.

mislim da se vidi na ovoj fotografiji ta uticnica

Ako je to mesto predvidjeno za klimu onda ne znam koja klima moze da stane na tako malom prostoru, pogotovo sto se utičnica nalazi previse visoko. Ovo je stan koji ima jedan veliki prozor, naš ima ona dva manja, ali ja nisam video utičnicu za klima uredjaj, a imam slike stana dok je bio u sivoj fazi.

Abaxial":19vpjagv je napisao(la):
@kaca, vidi se da neznate nista o tome. Radi se o slivnicima u nivou podnih plocica, dakle uronjen slivnik u ravnajuci sloj do nivoa plocica, dok se odozgo postavlja resetka tako da sva voda ide pravo u slivnik. Jako prakticna varijanta za komsije invalide jer nemaju poteskoca oko ulaska u kadu ili tus kabinu. Mozete pogledati na sajtu "Eco" takve proizvode. Podrzavam ovakvo resenje.
Naravno da ne znam nista o tome, imala sam priliku da radim u hotelima koji su imali te invaldske apartmane,reseni su na ovakav slican nacin. Ja sam samo iznenadjena jer nam je lepo receno da cekaju da stignu neke specijalne invalidske kade da ih ugrade, a koliko vidim ovde nema ni k od kade.U svakom slucaju hvala sto mi objasniste o cemu se ovde radi

Stvarno ne znam kako je u ostalim stanovima, ali ovde moze da stane unutrasnja jedinica klime koju sada imam u stanu. Znam da postoje razne velicine klima uredjaja, ali stvarno ne znam kojih su dimenzija.
Hausmajstor":scio112o je napisao(la):
cyberserb":scio112o je napisao(la):
Nije bas tako. Predvidjeno je mesto za klimu iznad balkonskih vrata i bas na tom mestu je postavljena uticnica.

Ako je to mesto predvidjeno za klimu onda ne znam koja klima moze da stane na tako malom prostoru, pogotovo sto se utičnica nalazi previse visoko. Ovo je stan koji ima jedan veliki prozor, naš ima ona dva manja, ali ja nisam video utičnicu za klima uredjaj, a imam slike stana dok je bio u sivoj fazi.

Vidim da je stan (odnosno 3 red zgrada) iz posta 1,478 vrlo blizu dalekovodima. Sta mislite, koliko to moze uticati na (ne)kvalitet zivljenja?

Znaci izmedju I i II reda sportski tereni. Vec vidim da ce lokali (ako ih ikada i iznajme) biti prodavnice sportske opreme ;) . Nijem im tu mesto, slazem se.
Kako ce biti stanarima 1, 2 sprata (a pogotovo onima u prizemlju sa terasama od 10 m2) stvarno me interesuje? Pa jos ako im naprave tribine, pa oni svetlost dana nece videti.
S druge strane ne vidim zasto svi pricate tereni za decicu. Pa i mi stariji volimo basket (ulaz protiv ulaza mi je najlogicnija podela u ekipe) :D .
Odmah da se ogradim, da neko ne pomisli da se podsmevam komsijama ciji stanovi ce gledati na te terene, moj stan ce gledati na te terene , ali se nadam da posto je IV sprat nece biti sitaucije da dok sedim u dnevnoj sobi lopta mi prolece cas levo, cas desno.

Dalekovodi su nekih 50ak metara od zgrade. Koliko ce uticati na kvalitet zivota? Pa isto koliko i antene za mobilnu telefoniju koje su svuda po gradu.

cyberserb":cig7qgnn je napisao(la):

vsr":cig7qgnn je napisao(la):
Hausmajstor":cig7qgnn je napisao(la):
Zna li neko jesu li predvideli mesto za montazu klima uredjaja?

Kladim se da ce biti kao i svuda - GDE GOD NADJES ZGODNO MESTO TU KLIMU POSADI

Na slici se vidi mesto predvidjeno za unutrasnji deo klima uredjaja, tj. izdignuta uticnica. Mislio sam da ce spoljni deo klima uredjaja stavljati ko gde hoce.

Pogledajte gde je ta uticnica za unutrasnji deo klima uredjaja u ovom stanu:
Vecina ljudi ce od te trpezarije napraviti manju spavacu sobu tako da bi klima bila pozeljnija u dnevnoj sobi.

@kaca
Nema na cemu, samo da vam kazem da nisam obilazio vise stanova za invalide vec sam obisao samo taj jedan. Nisam upucen da li ce stavljati neke posebne kade ali licno mislim da je to to kao sto se na slici vidi. Verovatno je predvidjeno za ljude u kolicima, pa zato nema prepreka po celom stanu tako i u kupatilu.
Kod stanova u prizemlju mi se svidjaju prozori, pogledajte drugu sliku u mom prethodnom postu), tacnije onaj gornji prozorcic. Navuce se onaj spoljni zastor i gornji prozorcic moze ostati otvoren ili bar na kip bez straha da ce neko nepozeljan uci u stan.

U zgradi u Vojjvodjanskoj, koja se nalazi [reko puta crkve, je ostavljeno mesto za spoljnu jedinicu klime. Uradjene su "maske" tako da postavljanje klime nikako ne narusava fasadu zgrade. Bilo bi logicno da spoljne jedinice klime u nasim stanovima budu u lodjama. Nekako ih je tu najlakse i postaviti s obzirom gde se nalaze ove uticnice. Ali, posto ce mnogi od nas pregradjivati sobe onda cisto sumnjam da ce to biti tako.

Našem stanu, mislim da je klima-unutrašnja jedinica predviđena da stoji u trpezariji pored prozora za terasu a da spoljna bude na terasi.

Meni lično ovo ne odgovara jer će mi je tu biti s.soba a čisto sumljam da će klime-spoljne dati da kačimo na spoljnu fasada bar u nekom periodu.

teta što nisu napravi maske sa predviđenim i logičnim mestom za klimu koje bi bile svuda na istoj poziciji. tako je urađeno u Belvilu.

kaca wrote:
Naravno da ne znam nista o tome, imala sam priliku da radim u hotelima koji su imali te invaldske apartmane,reseni su na ovakav slican nacin. Ja sam samo iznenadjena jer nam je lepo receno da cekaju da stignu neke specijalne invalidske kade da ih ugrade, a koliko vidim ovde nema ni k od kade.U svakom slucaju hvala sto mi objasniste o cemu se ovde radi

Kako mislite da covek sa ogranicenim kretanjem ili potrebama udje u bilo sta sto se naziva "neke specijalne invalidske kade "? I dalje mislim da je ovo sto su ugradili prakticno resenje a ne usteda.

cyberserb":2f800a49 je napisao(la):
Stvarno ne znam kako je u ostalim stanovima, ali ovde moze da stane unutrasnja jedinica klime koju sada imam u stanu. Znam da postoje razne velicine klima uredjaja, ali stvarno ne znam kojih su dimenzija.

Gledajuci to sa ove strane ubedjen sam da ne moze da stane unutrasnja jedinica jer se vrata od terase otvaraju na unutra. Uticnica je dimenzije 8x8cm, unutrasnja jedinica vecina klima uredjaja je dimenzije izmedju 80 i 90 cm, visine 30 cm i debljine oko 25cm. Ako uzmemo u obzir da unutrasnja jedinica mora biti niza u odnosu na plafon za 5 do 10 cm radi kacenja iste, onda nikako ne moze da stane klima na tom mestu a da se ne izmesta uticnica.

Abaxial":3a8xjo27 je napisao(la):
kaca wrote:

Kako mislite da covek sa ogranicenim kretanjem ili potrebama udje u bilo sta sto se naziva "neke specijalne invalidske kade "? I dalje mislim da je ovo sto su ugradili prakticno resenje a ne usteda.
Vrlo dobro znam sta nam je receno, nista nisam izmislila, uostalom to vise nije ni vazno. To za nas konkretno znaci samo jos jedan trosak vise.

Drage buduce komsije danas sam bio na gradilistu i snimio slike

posto vidim da mnogi pitaju za neke stvari ja sam na slikama napisao

Iza sanka u kuhinji se nalazi radijator tako da ko hoce da rusi morace da ga skloni

Isto tako sam se raspitao za cenu Gips ploca i ostalog.

Ako neko zna sam da to odradi Pregrada Vrata Neki utica i prekidac Nebi trebala

za 3m duzine da izadje vise ode 120 eura

Samo jos ako uspem da posaljem slike????????????

Da li je neko uspeo na gradilistu da uzme detaljne planove stanova? Neko je pominjao da se mogu uzeti (neko rece postoji neka devojka iz sektora za informatiku, ako se dobro secam) ili makar uslikati.
Sto se tice klima, jasno je da ne mogu stati u delu izmedju lodje i prozora dnevne sobe (jer se vrata otvaraju ka unutra).

@Astir
Nisu u Belvilu to bas svi postovali, pogotovo oni sto su kacili klime u spavacim sobama.

Tacno je da na gradilistu postoji devojka koja ce vam dati detaljan plan vaseg stana u elektronskom obliku, odnosno projekat uradjen u AutoCad. Dakle, ponesite USB Flash sa sobom. Takodje, mozete i uslikati projekat na istom tom mestu. Ja nisam licno dobio projekat od doticne dame, ali znam da je ona zaduzena za to. Iskoristite tu mogucnost dok su jos na gradilistu. Dobro je imati tako nesto u kucnpj arhivi.
vsima":388sa6vi je napisao(la):
Da li je neko uspeo na gradilistu da uzme detaljne planove stanova? Neko je pominjao da se mogu uzeti (neko rece postoji neka devojka iz sektora za informatiku, ako se dobro secam) ili makar uslikati.
Sto se tice klima, jasno je da ne mogu stati u delu izmedju lodje i prozora dnevne sobe (jer se vrata otvaraju ka unutra).

@Astir
Nisu u Belvilu to bas svi postovali, pogotovo oni sto su kacili klime u spavacim sobama.

Vrh