Šta je novo?

Stambeno-poslovni objekat u Višnjičkoj 74, Beograd (Ingrap-Omni)

Zdravo! Jel mozda neko planirao kupovinu stana putem stambenog kredita? Zanima me koliku kaparu Omni trazi jer kredit ne moze pre 80% izgradjenosti. Zvala sam ih i poslate su mi informacije, ali mi nije bas najjasnije sta im ovo znaci, a jos nisam stigla da odem do prodajnog prostora.
Screenshot_2025-07-27-13-53-12-429_com.google.android.gm.jpg

Poslednja izmena:
Učešće je 20% minimum.
Uglavnom nije praksa da kapara bude toliko ali najbolje direktno proveriti s njima.

Daš im 3-4k za kaparu i to je to.

Ovo je verovatno uplata prvog dela kupoprodajne cene, nije kapara... vi potpisujete ugovor i onda krećete u ratama da plaćate punu cenu

у ул. Вишњичка, у Београду, са 114(сточетрнаест ) стамбених јединица, 19 (деветнаест) пословних апартмана, 5 (пет) локала и 156 (стопедесет шест) паркинг места од којих је 85 (осамдесетпет) у нивоу приземља и 71 (седамдесетједно)на отвореном

Ipak se odustalo od kopanja u dubinu :) Zato i stoji kako jeste vec godinama... Nadam se da ce radovi uskoro krenuti.

Da li ste blizu ili prolazite kraj gradilista,pa vi javite kad se pojave bageri da rade.?
Pozz.

Da li je predugovor copy-paste, da kazem, normalnih ugovornih obaveza ili ima nekih odstupanja od zdravog razuma ? :)
Stavili su da je investitor vlasnik zajedničkih delova (stepenice, lift, hodnik, krov...) što mi advokatica reče da nije po zakonu
i da o tim delovima zgrade odlučuje skupština stanara i upravnik.

Vrh