Šta je novo?

Stambeno-poslovni objekat u Višnjičkoj 74, Beograd (Ingrap-Omni)

Deluje mi da je raspored stanova isti (samo što ide do 7. sprata zgrada i nema penthaus varijanti). U odnosu na ovaj post nema više -1 i -2 nivoa za garaže i cena je 10ak % veća.

Stan koji gledam je u unutrašnjosti tako da ne bih imao otvoren pogled ni ka jednoj strani nego onako "ukoso".
Što se parkinga tiče imaju spoljno parking mesto i garažu koja nije klasična garaža nego neki sistem uđeš i onda ti mehanizam odnese auto na tvoje parking mesto,
ali skeptičan sam kako to radi, koliko je efikasno, koliko se kvari...

Pogledajte prilog 238699
Po mom mišljenju je bolja strana koja gleda na istok. I pripremi se na buku. Taj potkovičasti oblik će možda još i da odbija zvuk nazad.

Mrtvo more i dalje? Pretvara se ovaj projekat u Skadar na Višnjičkoj lagano

Meni su prvo rekli da kreće gradnja u maju, završava se u decembru '27.
Sad je informacija da kreće početkom juna, odnosno ovih dana, videćemo da li će ispoštovati.

Na CEOP-u i dalje stoji da je rešavanje žalbe u toku.
U CityExpertu su mi rekli da država treba da im vrati neku razliku para za novu građevinsku dozvolu u odnosu na prethodnu.

Screenshot 2025-06-05 at 11.06.50.png

Sad je informacija da kreće početkom juna, odnosno ovih dana, videćemo da li će ispoštovati.

U CityExpertu su mi rekli da država treba da im vrati neku razliku para za novu građevinsku dozvolu u odnosu na prethodnu.

Pogledajte prilog 240652

Da se završava u decembru '26. Izvinjavam se.

Nama su rekli jos na kraju aprila da su rokovi da se krene sa gradnjom u maju, na sta je covek iz agencije rekao da cisto sumnja i da je realno da se krene u junu...takva neka prica je bila. Kada smo zvali pre neki dan , isto nam je receno kao i Vama. Za zavrsetak jeste rok decembar 2026. na sta je isti covek iz agencije rekao da ce gradnja brzo ici jer se ne ukopava pa samim tim i veruje da ce biti decembar 2026.

Ako ne mogu da krenu sa gradnjom dok im se ne vrati ta razlika onda sjajno :rolleyes:

Ja se iskreno nadam da hoće, mada građevinska dozvola nije pravosnažna dok se ta žalba ne reši,
tako da ako će sve po pravilima onda će se to čekati.

Tu bi moralo bas dosta objekata da se srusi. Onako napamet, auto servis, pekara, trafika, kljucar, diskont pica, neka mala kafana...

Nemam ništa protiv modernizacije stanovanja u našem kraju, ali zgrade od po 9+ spratova su stvarno preterivanje i to u svakom smislu.

Ne vidim ko bi ostavio fast food lokal kao zaseban objekat, umesto da gradi spratove i na tom parcetu parcele, a lokal da bude u prizemlju zgrade.

Odakle si preuzeo render?

Samo je pitanje vremena bilo kada ce krenuti da se radi taj deo od Mirijevca do Lidla, ogroman potencijal a sve neke stracarice i gluposti tu.
poslao mi kolega da pita da li znam nešto u vezi ovoga, ali nema ni on info, sigurno nešto se priprema

Tu hitno treba izmesti onu stanicu koja je tik ispred semafora. Što koliko znam nije čak ni dozvoljeno po zakonu. Ali ko šiša zakon.

Stanica ispred semafora i onda lepo, potpuno blokirana traka za skretanje u Mirijevac.

Zna li se nešto više o ovom kompleksu na uglu Višnjičke i Mirijevca?
Pogledajte prilog 241054
Tu bi moralo bas dosta objekata da se srusi. Onako napamet, auto servis, pekara, trafika, kljucar, diskont pica, neka mala kafana...

Koliko ja imam informaciju to je sve kupio BIG, od Lidla do te raskrsnice, tako da je moguće da ili oni to grade ili da su nekome prodali projekat.

Nemam ništa protiv modernizacije stanovanja u našem kraju, ali zgrade od po 9+ spratova su stvarno preterivanje i to u svakom smislu.

Dobro je sto nije odmah do ulice, ali da, preterano 9 spratova, Mada sa druge strane, Višnjička je projektovana odavno da bude kao bulevar, tako da se sa te strane uklapa, samo infrastruktura...

Dobro je sto nije odmah do ulice, ali da, preterano 9 spratova, Mada sa druge strane, Višnjička je projektovana odavno da bude kao bulevar, tako da se sa te strane uklapa, samo infrastruktura...

Može bulevar sa zgradama do 5-6 spratova. Pitomije izgleda, manje je opterećena infrastruktura... Višnjičkom je trebalo da ide i tramvaj, ali avaj, to su promenili izgleda proširenjem na 3+3 trake. Dakle, devastancija urbane sredine na max.

Ne znam tačno šta rade, ali deluje da je u toku demontaža dizalice.
1749800936943.png
1749800954324.png

Vrh