Pozdrav svim useljenim, ali i onima koji će se tek useliti. Ja se nisam još uselila, a kako je sve krenulo, sva je prilika i da neću skoro. Unapred se izvinjavam svima što će moja poruka biti podugačka, jer moram da izbacim iz sebe sve što je mesecima tinjalo u meni.
U priču oko kupovine stana suprug i ja smo ušli još u oktobru 2011. godine i tada je sve moglo. Lično od šefa gradilišta Ljubiše sam dobila informaciju kako će nam biti ugrađene roletne, kako će postojati više dezena pločica, pa ćemo moći da biramo šta nam se sviđa, da će unutrašnja vrata moći da se ofarbaju u koju boju želimo, da će postojati video interfon. Od svega ovog nije bilo ništa, niti će biti. Što se tiče završetka grdnje, i od Ljubiše i od Ivice iz "Graditelj inženjering"-a sam dobila informaciju da ćemo se useliti do kraja jula. Kako se kraj jula približavao, pomereno je za kraj avgusta, a kako sada stvari stoje, drage moje komšije nećemo mi ući u naše stanove ni do proleća, tj. možemo ući ali se ne zna kako će nam biti, jer možemo da očekujemo ne da nam pukne cev ili da se podigne parket, već da nam i plafon padne na glavu :twisted:
Lično sam zvala Ivicu iz "Graditelj inženjering"-a početkom avgusta da ga pitam kada će biti dodela ključeva i da li će nas obavestiti 7 dana ranije za preuzimanje (kako piše u Ugovoru). Rekao mi je da nas neće obavestiti 7 dana ranije, to je samo formalnost koja piše u Ugovoru, pa sam ga pitala da li je i sve ostalo samo formalnost? Ništa mi nije odgovorio
Tada mi je rekao da mogu da se prijavim na listu prioriteta, i da će svima koji se budu prijavili prvo sređivati stanove, pa onda ostalima. Oni su kao krenuli da sređuju prioritete i po mom mišljenju samo su tapkali u mestu
Zidovi su krivi, gletovanje i krečenje nije dobro urađeno, šipke od radijatora ofarbane kao od bede, više farbe ima na zidu nego na šipkama i samim tim su ostale žute fleke na zidu, jer kreč ne može da pokrije farbu, štokovi katastrofa, glat mogu da posluže za potpalu. Ali vrhunac svega je što se još nismo uselili, a cevi su već popucale, parket se u mnogim stanovima podigao.....prilaz zgradi biće urađen na Sveti NIKAD, jer ima već mesec dana, ako ne i više kako mi je Ljubiša rekao da moraju da urade prilaz, a bila sam pre 2 dana na gradilištu i imam osećaj da oni majstori grabuljaju po onom kamenju onako bzvz, par njih rade parking (slažem se da i to treba), ali zar nije prioritet udariti asfalt? Ni jednog jedinog majstora nema u zgradi da išta radi, samo tih par ispred zgrade. A što se tiče grejanja, mislim da od toga ove zime nema ništa, opet ne smem da tvrdim, ali dok ne prođe komisija, i dok ne bude tehnički prijem zgrade, mislim da neće biti ni grejanja. A prijem zgrade ne može biti dok sve ne bude cakum-pakum!!!
U Ugovoru piše da je prodavac dužan da preda kupcu stan nakon 18 meseci, počev od 11.04.2011. godine, što u prevodu znači da sve treba biti završeno 100% do 11.10.2012. godine, što je po meni jako teško izvodljivo, daj Bože, ali teško.
Komšije, javljajte se sa svojim mišljenjima i iskustvima.....jako je bitno da budemo složni.
Još jednom se izvinjavam na ovako opširnoj poruci, više mi ne pada ništa na pamet, ali čim se još nečega setim, eto mene opet :lol: