Johnny NBg
Novice
- Učlanjen(a)
- 25.02.2019.
- Pohvaljen
- 1
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=606260#p606260:3hpyeuju je napisao(la):Skucanica » Uto Mar 05, 2019 11:09 am[/url]":3hpyeuju]Buduci komsija,
Evo kao neko ko jos moze da bira da ti ukazem zasto za neke Gornji grad nije ni opcija... Najpre, strukture stanova su po mom misljenju znatno neprakticnije (moze se reci i luksuznije, ali koliko para toliko muzike)... Prvi put kad sam gledala Gornji grad, shvatila sam da se na tipskim spratovima moze kupiti maksimalno dvoiposoban stan, ako hoces veci stan moras na povuceni sprat sa desetinama kvadrata terase, koja se nominalno ne placa, ali je kvadrat stana drasticno skuplji nego kod ovih na tipskim spratovima..
Dakle, trosobni stanovi imaju 75-80 kvadrata grejnu povrsinu (u ZK ispod 70) i na povucenim spratovima su, a poslednja info koju imam je da je kvadrat u avgustu 2018. za njih bio 2300. Pa vidi koliko treba novca za trosoban stan. Takodje, za stanove na tipskim spratovima imam info iz decembra 2017 da su recimo na drugom spratu bili 1750 sa pdv-om.. Ko je tad kupio u kapijama, sigurno je bila razlika u ceni drasticna. S obzirom da su verovatno podigli cenu kako se priblizavaju zavrsetku, mislim da je razlika u ceni ipak znacajna...
Da sumiram, za nekog ko je trazio veci porodicni stan, ali po normalnoj ceni, GG je u startu bio gotovo eliminisana opcija... Ono sto smatram je mozda bolje poredjenje je MB blok, koji ima isto izuzetan kvalitet gradnje, mi smo bili ozbiljno zagrejani, to je daleko daleko ispred ZK po tom pitanju, oko 1500-1600 +pdv im je kvadrat po mojim poslednjih saznanjima, imaju strateski super poziciju, ali ipak oko naselja nema apsolutno nicega sto ce otezati zivot za pocetak... Takodje, ono sto je nas prelomilo je struktura stanova, jer GDS radi ipak po nekim standardima i nece nam prodavati "sobu" od 8.5m2, jer je to polusoba, kod njih je soba minimum 10m2.. Takodje, toliko malo izgubljenih kvadrata na raznim degazmanima i hodnicima nisam videla ni kod jednog drugog investitora. To je nama pomoglo da se odlucimo...
Po meni naselje ne izgleda uopste socijalno, jos kad se zavrsi ima sve sanse da bas bude lepo... Ukusi su razliciti naravno..
Jedino sto mislim da je uzas nad uzasima je ova neresena situacija sa parking mestima koja ce dovesti do masovnog parkiranja po internim saobracajnicama u narednom periodu i takodje, realno previsoka cena odrzavanja za jedno naselje koje je ipak jos uvek gradiliste, a pogotovo ako ni to ne rade dobro... Inace, ne znam cene odrzavanja po drugim naseljima, osim za pomenuti MB blok, gde ce biti 0.5e po m2, ali na garazu nema nikakav dodatak... Takodje, tako je odmah receno da su spoljasnja parking mesta zajednicka i slobodna, tako da me malo smara sto GDS igra neke igre gore nego privatni investitori.
Sto se tice odrzavanja, da li se iko ikad od stanara zalio na to van foruma? Je l neko pokusao da pozove tu firmu i kaze- ove nedelje nije niko cistio ulaz taj i taj ni jednom a kamoli 2 puta? Napise mejl sa reklamacijom, posalje im par slika Ili slicno nesto? I kakav je odgovor? Bez pritiska nista necemo dobiti, ni po ovom ni po drugim pitanjima... Sto bi oni poboljsavali ciscenje ako pare lezu pa lezu i niko se ne buni?
Koliko vidim niko nije zadovoljan čišćenjem....
A niko se ne buni niti se organizuju ljudi oko ovog problema? Realno ovo je previše pogotovo za održavanje garaže koja se ne pere uopšte...
Da li je pokusao neko da ne potpise ugovor o održavanju prilikom overe ugovora kod notara?
Ugovor o održavanju se ne spominje nigde u kupoprodajnom ugovoru koliko sam video, stoga ne vidim razlog zašto mora da se potpiše?
A odgovorio bih oko grejanja da iako uspete da nešto uštedite na grejanju po utrošku sve ćete potrošiti i dati više od toga na odražavanje koje pritom postoji samo na papiru...
Nemam nista protiv plaćanja održavanja ali da ljudi dobiju nešto za dat novac.
Ako neko ima još neka iskustva oko održavanja neka podeli, bas me zanima, mada koliko vidim nema ništa pozitivno da se kaže...