djpanta7 » Ned Mar 03, 2019 8:09 pm[/url]":7f67jizn]
Kaca1906":7f67jizn je napisao(la):
Drage komsije,
Posto od prosle nedelje katastar u Zemunu strajkuje i nije moguce dobiti uverenje koje je potrebno da se podnesete zahtev za kredit, da li je neko imao slucaj da banka nije zavrsila kredit za predvidjenih 120dana ugovorom i sta se u tom slucaju desilo? Da li ste dobili dodatnih 60dana da realizujete kredit?
Hvala unapred
Kaca
Ja sam imao situaciju da probijem 120 dana, pa dobijem i produzetak od 30 dana, pa i njega bukvalno probijem za dan, i zbog toga su isto morali da mi daju novu potvrdu o produzetku roka za jos par dana.
Mada je kod mene bila situacija da sam po GDS-u bio u roku (jer nisu znali da racunaju broj dana, vec su isli logikom "jedan mesec=30 dana), dok je banka bila striktna, i npr. ako sam 25.06. potpisao Ugovor sa GDS-om, imao sam 120 dana da realizujem, sto ispada 22.11. a ne 25.11 kako je GDS to shvatao... pa su morali da mi daju jos jedan produzetak od par dana, i ako je kredit bio u statusu da se samo to ceka da bude pusten.
Naravno, sve je to manje vise bila moja nemarnost i nemanje vremena da se sve brze zavrsi, a realno sam mogao sve u tih 120 dana da zavrsim.
Ima i toga da sam se pravio blesav, jer nisam hteo da banka uplati novac, da mi pocnu rate za kredit, a da GDS jos ne zavrsi zgrade. Tako da sam krajem novembra sve realizovao, a ljudi su poceli da se useljavaju u drugoh polovini decembra.
Naravno, mene je onda usporio povrat PDV-a, bez koga GDS nece da radi primopredaju, a jos me uhvatili novogodisnji praznici kada naravno drzavne sluzbe skoro pa ne rade... Pa su mi umesto za 10-tak dana, zavrsili resenje o povratu PDV-a bukvalno 30-ti dan od predaje dokumenata, koliki je i inace rok.
Sve u svemu, uselili smo se, za sada je stvarno odlicno, mi smo u C. Posebno bih pohvalio toplotnu izolaciju ali i zvucnu, jer kad sve zatvoris, imas utisak da si u vakumu... radijatori nam ukljuceni preko dana, i toplota se drzi fenomenalno. Cevi idu kroz podove, tako da je toplo i ako nemamo nikog ispod nas.
Za sada smo vise nego zadovoljni, ali ostaje da vidimo razvoj situacije kada se napune zgrade stanarima, i kada se uradi G. Ovo kazem sa aspekta problema sa parkingom, gde jedino u naselju ima 20-tak mesta ispred nase terase... Mislim da je tu GDS ispao kao Jutka iz Brusa
Bas onako "silovanje stanara"....
Sent from my SM-G960F using Tapatalk