[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=514962#p514962:lpun2z8t je napisao(la):
unedfined » Čet Feb 08, 2018 11:50 pm[/url]":lpun2z8t]Protivoklopnom municijom sa osiromašenim uranijumom se gađaju oklopne mete. Tenkovi. Protiv betonskih bunkera se uglavnom koriste "obične" probojne bombe.
Ali šta ti pišem, samim korišćenjem izraza "milosrdni anđeo" objavljuješ da ne znaš ništa sem onoga što ti je Slobin RTS govorio.
OK. Ja se izvinjavam na mom "neznanju", iako zapravo znam da je sasvim prikladan naziv "milosrdni anđeo" kinesko/srpska kovanica a ne zvanično ime operacije. Šta je poenta tog takvog pisanja? Kakve veze ime što sam u sarkazmu namerno upotrebio tu zapravo savršenu kovanicu? Uvredio sam tebe napadajući tvoje duboko uverenje da je zapad zaista milosrdan? Napadaš mene a ne činjenice? Sad ja mogu da napadam tebe da si pogrešno napisao "undefined" pritom ne znajući da li si ti namerno napisao "unedfined" ili ne - šta je svrha takvog ophođenja na forumu?
A što se konkretnog odgovora tiče... jednostavno ne pije vodu - eto ta pomenuta Luštica navodno nije imala nikakvu vojnu metu. A još ako dodamo javna prizanja naše vojske da su sakrivali tehniku (i pokvarenu i ispravnu) gde su stigli širom Srbije i da je NATO i to ponovo bombardovao... Zašto Srbija nije javno dala presek područja koja su zapravo kontaminirana i eventualno dekontaminirana?
Dva su razloga - 1) domaći izdajnici koji su na vlasti od 99 do sada i koji ne smeju da mrdnu prstom protiv zapada a u korist svojih građana, 2) smanjivanje opštenarodne histerije zataškavanjem podataka o smrtnosti od raka čak i kod Beograđana.
Voda jeste zatrovana, zemljište jeste zatrovano... Ali NATO vojnici i dalje imaju uputstvo da ne prilaze na 500m od mesta koja su direktno bombardovana. Mada jeste, i pored toga, i kod njih ima gomila obolelih od raka... Tako da nemam dobar kontra-argument da nije već sad kasno za bilo kakvu propisnu dekontaminaciju i da samim tim nema neke velike razlike u tome da li ćete živeti na lokaciji koja je direktno bombardovana ili ne.
Lično uverenje će presuditi kod mnogih, a neki će možda uložiti još malo novca i vremena u istraživanje u vezi sa svojom investicijom.
EDIT: Potpuni offtopic, ali za forumaša nedefinisanog kad je već pomenuo Slobu o kome ne zna mnogo očigledno - pogledaj njegov poslednji govor pre nego što je predao vlast. Možda se propisno definišeš, bar da dobiješ vrednost null.