Mislim da sam platio 2130eur, ako se dobro secam.vidak23":1uhzvvzs je napisao(la):djpanta7":1uhzvvzs je napisao(la):Ja sam uzeo kredit u Intezi sa varijabilnom kamatnom stopom, tj. kamatna stopa mi je 2.69%, ali je EURIBOR taj koji "šeta" kamatu, tako da je ona trenutno 2.51% ako se ne varam.
Iskreno, cenjkao sam se, isao u Erste cenjkao za dobru ponudu, pa sa tom ponudom u Komercijalnoj ucenjivao za dobru ponudu, pa 2 puta dobijao i od Inteze bolju ponudu, vrteci se sa ponudama izmedju svih, pa na kraju u Intezi mi odobre ovu kamatnu stopu cak i bez zivotnog osiguranja, ali se ipak odlucim da ga uzmem.
Ako se ne varam, mislim da mi je za stan od 55m2 i garazno mesto, sve ukupno "đuture" gledano, trebalo oko 14.500eur keša da bih ga konacno kupio. To je za stan koji bruto kosta 88.000 sa PDV-om, koji sam refundirao, obzirom da mi je prva nekretnina, dok garazu morate platiti 9000 sa PDV-om, ali to moze na rate, uz ucesce od 1800eur.
Takodje, promenio se zakon, i sada ukoliko imate bracnog druga, obavezno je da se bez obzira da li on ucestvuje u kupovini stana, u katastru kao vlasnici upišete oboje sa po 50%. Ovo novo pravilo moze da vam napravi problem ako kupujete narednu nekretninu a hocete maksimalni povrat PDV-a za nju, tj. u mom slucaju bi supruga morala da se overenom izjavom izjasni da se odrice svojih 50% u moje ime... Zakomplikovali su, cini mi se bez razloga, ali ajde...
Eto malih "tips&trick"-ova oko kupovine
Srećno
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Hvala za informacije! Da li mozete da nam kazete koliko ste platili osiguranje kod NKOSK za tu kvadraturu?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my SM-G960F using Tapatalk