[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=703669#p703669:2r0ldvsn je napisao(la):
Зоотропола » Pet Jan 31, 2020 1:09 pm[/url]":2r0ldvsn]Поздрав свим форумашима!
Желела бих да се осврнем на питање школе за наше насеље. Колико знам има пуно деце већ у насељу, а биће их, надам се, још више.
По ПДР-у, предвиђена је реактивација Основне школе ,,Десанка Максимовић", али још увек о томе нико не говори. Ситуација у школи која нам је најближа (ОШ ,,Соња Маринковић"), је таква, да су већ сада пуни капацитети.
Чула сам на више места да ce paзмишља да децу из Земунске гимназије пребаце током реконструкције ове гимназије у ,,Десанку" (тренутно је овде Географски факултет). Пошто је планирано време реконструкције 300 дана, то би значило да се основна школа не планира у скорије време. Такође, за реконструкцију зграде и терена, као и реактивацију школе је исто потребно неко време.
Исто тако, имам информацију, да се размишља о доградњи школе Соња Маринковић, али тако да они уместо да добију свечану салу, да пређу само на једну смену, да се обезбеди простор за боравак и у трећем разреду и сл, добију још учионица за децу из ЗК. Јако лоша идеја, а и двориште је већ сада недовољно велико.Плашим се да не останемо само без школе и терена за спорт за децу из овог краја, већ да не добијемо нпр. нови стамбени комплекс уместо школе.
Ако неко има информацију у вези ове теме, било би лепо да подели. Ја чим сазнам нешто, јављам...