[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=692241#p692241:6aomd81r je napisao(la):kucica » Uto Dec 24, 2019 10:54 pm[/url]":6aomd81r]Komsije, da li postoji viber grupa za G3?
Ivan SBB (kontakt iz SBB letka):[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=694193#p694193:2l4g3i0l je napisao(la):KlauKalash » Uto Dec 31, 2019 1:07 am[/url]":2l4g3i0l]Komsije, bio bih zahvalan ako mi neko posalje kontakt osobe koja uvodi sbb optiku u naselju.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=694546#p694546:g143b6a6 je napisao(la):komsija_ZK » Sre Jan 01, 2020 4:10 pm[/url]":g143b6a6]Pozdrav svima koliko vas ima, a ima vas...
U lameli G postoje jos mislim 2 stana u potkrovlju od po cca 50kvm. Ja sam jedan od zainteresovanih kupaca, a pre nego sto donesem i definitivnu odluku zamolicu one koji znaju i zele da mi iz prve ruke ili licnog iskustva odgovore.
1. Obzirom da je stan u potkrovlju i da ima visoke plafone jednim delom koliko je zaista toplo leti, odnosno hladno zimi?
2. Da li u stanovima postoje vec ugradjeni klima uredjaji ili ne?
3. Obzirom da je grejanje po utrosku, a znajuci nasa drzavna preduzeca koja ni po koju cenu ne zele da budu bez dobitka koliko otprilike izadje grejanje u sezoni, a koliko se placa to neko odrzavanja vas sezone za stan od 50tak kvm?
4. Sve ostalo cega se neko seti, a da misli da trebam da znam vezano za stanove u potkrovlju.
5. Da li garaza ima direktnu vezu sa zgradama ili samo izlaze na krov garaze odnosno na parking?
6. Da li postoje neka garazna mesta koja su na bilo koji nacin izolovana od automobila pored, odnosno da deluju kao da su zasebna?
Ako se setim jos neceg pitacu, a i vi sta god da mislite da trebam da znam slobodno napisite.
Hvala unapred i Srecna Nova svima.
Cheers!
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=694689#p694689:3mfej6oq je napisao(la):komsija_ZK » Čet Jan 02, 2020 1:14 am[/url]":3mfej6oq]Postovani Rodoljube,
Hvala na opsirnom odgovoru. Iskreno ne znam u kom ulazu su slobodni stanovi ali cim saznam javljam.
1. Ako je ispostvano sve kao sto ste napisali u vezi krova onda nemam ni za sta da brinem ali iskustvo me tera da uvek ostavim bar mrvu sumnje, a vreme ce pokazati da li je bila sa razlogom ili ne.
2. Iako mi nije jasno zasto investitor uz stanove nije ugradjivao i klime, obzirom da je to danas neki standard s jedne, a s druge strane na toliki broj jedinica sigurno da bi i cena bila mnogo povoljna, raduje me cinjenica da su ostavljeni otvori za kondenz kao i predvidjena mesta za spoljne jedinice.
3. Da fiksni deo bude i 1500d za 10kvm manje ja sam zadovoljan jer mi to govori da to nije dranje i uzimanje para vec se placa realna cena odrzavanja sistema. Nadam se da u tu cenu spada i naknadna zamena kalorimetra ako se isti pokvari i slicnih intervencija u sistemu grejanja po stambenim jedinicama.
4. Meni trenutno odgovara tih 50kvm, a prostor mi je super iskoriscen, potkrovlje zanimljivo, a ja na korak od kupovine. Sto se tice krovnih prozora mogli su da ugrade prave Velux prozore sa staklima punjenim argonom, zavesama i sistemom okretanja prozora za 360 stepeni kako bi se i spoljna strana mogla obrisati. U odnosu na broj stanova i gabarite kompleksa i to i bio mali trosak ali avaj.
5. Pristup garazi direktno iz ulaza zgrade uz kontrolu pristupa je dodatni plus.
6. Ovde se delimicno slazem sa vama. U potpunosti vas razumem sto zelite da sacuvate fabricko stanje jer je tanka linija izmedju onog sto se moze, a da ne narusava ni na koji nacin originalnu izvedbu i onog sto definitivno narusava u svakom smislu, od estetskog pa do bezbednosnog. Naravno da pod ogradjivanjem garaznog mesta nisam mislio da se isto ozida ili da se postavlja kavez ili bilo sta trece jer nema smisla niti logike ali ako je garazno mesto izolovano sa npr. tri zida i postoji samo ulaz za automobil zasto neko ne bi stavio rolo vrata? Uostalom ako cete se truditi oko takvih stvari, potrudite se prvo da ljudi ne kace klime na fasade kako kome padne na pamet vec da tu postoji neki red, a vidim da tu vec postoje problemi.
Uglavnom, ja licno ni na koji nacin ako budem komsija necu narusavati nesto sto ce drugima nanositi stetu makar i vizuelnu ali ako neko iz neke ljubomore bude namerno minirao nesto lako se pretvorim u predatora.
Takodje, kada spominjemo nedozvoljene radnje primetio sam da polako ljui pocinju da zastakljuju terase. Vizuelno moze biti katastrofa ukoliko svaka terasa bude bila zastakljena razlicitom tehnikom ali ukoliko postoji pravilo koji sistemi mogu da se koriste onda je po meni to ok. Jedine prave i funkcionalne terase su u potkrovlju. Ove sto imaju samo izbacenu plocu sa gvozdjurijom ili staklima mogu da sluze za ispijanje kafe i to po lepom vremenu samo.
komsija_ZK":31pfa9ki je napisao(la):Ja imam informaciju da je pred Novu godinu prodato 24 garaznih mesta jednom vlasniku. Znaci neko je dosao, iskesirao 150 hiljada eur i ako planira da ih zatvori rolo vratima niko to nece moci da mu zabrni ili da ga u tome spreci.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=695775#p695775:17cmekg6 je napisao(la):lanmibg » Ned Jan 05, 2020 7:54 pm[/url]":17cmekg6]komsija_ZK":17cmekg6 je napisao(la):Ja imam informaciju da je pred Novu godinu prodato 24 garaznih mesta jednom vlasniku. Znaci neko je dosao, iskesirao 150 hiljada eur i ako planira da ih zatvori rolo vratima niko to nece moci da mu zabrni ili da ga u tome spreci.
Svasta bas. To sto je, i ako je kupio i iskesirao 150k eur mu ne daje za pravo da pisa po ostatku komsija.
Moze on da planira sta hoce. Cuj nece moci da mu zabrani hahaha sa takvom stokom se spustis na njihov nivo pa da vidis kako ce da ga spreci neko.
Garaza je zajednicki deo zgrade i o bilo kakvim radovima potrebna je odluka 2/3 stanara. Kao sto su rolo vrata bila u C, D, E garazi pa su ih licno skinuli oni koji su ih i postavili. Za takve uvek ima resenje
Nego je st*** navikla da zivi tako i da je boli uvo za druge.
Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=695785#p695785:12hv2i47 je napisao(la):klisko » Ned Jan 05, 2020 8:15 pm[/url]":12hv2i47]U momentu pokretanja, motori povuku mnogostruko veću snagu od nazivne, pa zaista mogu da smetaju i obaraju osigurače.
Bez obzira na to, stvar je osnovne kulture da se komšije pitaju pre nego se neko nakači na zajedničku struju.
Mogu da se stave resetkasta rolo vrata, e sad kolika bi steta bila cestog podizanja i spustanja rolo vrata mislim da moze da se diskutuje.komsija_ZK":1es1r69q je napisao(la):Rolo vrata na ulazu u garazu nisu stavljena iz po meni 2 razloga.
Prvi i osnovni je taj sto bi ta vrata non stop radila pa je verovatnoca da se pokvare daleko veca, a drugo obzirom na broj garaznih mesta treba obezbediti dovolju cirkulaciju vazduha u garazi, a da se pritom ne pale svaki cas one turbine na plafonu.
Ovo ti je kljucno, gospodin sa dosta love smatra da nije ugrozio komsije sto se divlje prikljucio na struju. Za svaku intervenciju, za svaki prikljucak mora postojati projekat, jer to sto ima pare da uradi, ne znaci da moze da shvati posledice svojih akcija ili da ga je briga. Videli ste i onaj sto je spojio dva stana, sto je prvo pregradio hidrant, a posle i petljao po PP instalacijama, za njega je to bilo minimalno.komsija_ZK":29g4ol69 je napisao(la):To sto neko ima novac nemojmo odmah da ga etiketiramo kao st*** ili ako zeli da uradi nesto minimalno mimo propisa, a sto ne ugrozava ostale. .
Joe23":3ou9j5ns je napisao(la):Ovo ti je kljucno, gospodin sa dosta love smatra da nije ugrozio komsije sto se divlje prikljucio na struju. Za svaku intervenciju, za svaki prikljucak mora postojati projekat, jer to sto ima pare da uradi, ne znaci da moze da shvati posledice svojih akcija ili da ga je briga. Videli ste i onaj sto je spojio dva stana, sto je prvo pregradio hidrant, a posle i petljao po PP instalacijama, za njega je to bilo minimalno.komsija_ZK":3ou9j5ns je napisao(la):To sto neko ima novac nemojmo odmah da ga etiketiramo kao st*** ili ako zeli da uradi nesto minimalno mimo propisa, a sto ne ugrozava ostale. .
Ukoliko kao zemlja hocemo da napredujemo, moramo da shvatimo da ne postoji malo ili mnogo, nego samo u okviru ili van zakona. Meni je ZK i dalje kao varijanta, bilo za kupovinu ili iznajmljivanje, tako da se nadam ce ovakve stvari dovesti u red.
Pozdrav
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока