Šta je novo?

Stambena izgradnja - Vojvođanska - Tošin bunar

Da li je neko kupio stan u Vojvodjanskoj 30? Cena je 3630/m2 sto je po meni prilično jaka cena za taj kraj i zgradicu koja je bukvalno u rupi, tako da biće - sunca bez.

Vojvodjanska 92 - BG Invest - ako prave zgrade kao sto komuniciraju s kupcima, neće daleko. 🤨

Je l zna neko kakvo je grejanje u V parku 1? Čuo sam da se ljudi žale da je loše.

Malo po malo i eto nas skoro do 4000 u Vojvodjanskoj. Pre godinu-dve V-park 1 se prodavao za oko 2500. 🫣 Malo dalje na Kosi, Plato Bežanija se pre toga prodavala za 1900€/m2, sad 4400?! Luuuudiloo pravo s cenama.

Prosečan Srbin mora da radi skoro pola godine za 1 kvadrat.
CG po potrošnji,automatika na podstanici i mlaki-topli radijatori dok spoljna temperatura ne pridje nuli,ali je unutra toplo,dobra izolacija.
Stizemo polako do 4000 i to u izgradnji,gde sve ovo ide...

U redu, nije loša ideja na kraju što je posebna tema napravljena za stanogradnju Vojvođanska - Tošin Bunar, pošto punom parom se prave nove zgrade. Barem tako vizuelno izgleda, a za dinamiku videćemo.
Piše 20 meseci rok za izgradnju.

1000016603.jpg

1000016604.jpg

1000016605.jpg

1000016607.jpg

1000016608.jpg

1000016610.jpg

1000016611.jpg

1000016612.jpg

Хвала @Бежанинац :sesir:
Да будем искрен, намерно сам сликао са месарском зградом да се види колики је "годзила" монструм у окружењу. Да је висине 5-6 спратова као и остале зграде на тој непарној страни било би сасвим у реду. Овако ужас.(n)

Krajem 2019 (sada vec 6 godina) je kvadrat bio 1000-1100e u Bezaniji. Komsinica prodala stan za skoro 60k tada.
Imate podatke na https://www.cenenekretnina.rs/ da se podsetite lepih starih vremena :)
2019. je moja plata bila 3x manja nego sto je sada, tako da ja ne gledam toliko cenu vec neki odnos cene, koliko sam za svoju platu mogao da kupim kvm tada, a koliko sada. Odnos je manje vise slican. I da, znam da ja nisam reprezentativan primer, akcenat je bio samo na tome koliko novac gubi vrednost, a samo da nam se ne ponovi da ponovo svi budemo siromasni milijarderi.

2019. je moja plata bila 3x manja nego sto je sada, tako da ja ne gledam toliko cenu vec neki odnos cene, koliko sam za svoju platu mogao da kupim kvm tada, a koliko sada. Odnos je manje vise slican. I da, znam da ja nisam reprezentativan primer, akcenat je bio samo na tome koliko novac gubi vrednost, a samo da nam se ne ponovi da ponovo svi budemo siromasni milijarderi.
ovaj deo si u pravu... a naročito kada se pogleda dalje u nazad... elem 2009. sam tražio da kupim stan u blokovima, u vreme tadašnjeg peaka cena.. U stepenastim zgradama prekoputa Sterije u 62. bloku odem da gledam stan, 39 m2 tipa ljudi traže 95.000 evra.... 135000 sada je na nivou te cene lagano...

Moja situacija je slična, poredeći plate mene i mog okruženja izrazene u evrima danas u odnosu na raniji period, bio on 2010 ili 2019. Tako da mislim da je cena kvadrata samo to ispratila.

Što ljudi vole sebe da stave u centar sveta? Prosečna plata je od Decembra 2016. porasla 2 puta, dok su cene na oglasima porasle 3 puta. Pritom, ponuda je nikad gora.

Što ljudi vole sebe da stave u centar sveta? Prosečna plata je od Decembra 2016. porasla 2 puta, dok su cene na oglasima porasle 3 puta. Pritom, ponuda je nikad gora.
Svako govori iz svoje pozicije kao i ti u iz nekog samo sebi znanog razloga uzima godinu ili period da bi nesto dokazao, samo ne znam kome i zasto. Ovde smo pričali o trendu. Smara me ovo da radim ali evo, ne mogu uzeti decembar jer jos uvek nije decembar 2025 pa uzimam januar, bice da je skoro tri puta.

Ne možeš ni januar jer je bio drastično ispod proseka. Možeš da uzmeš prosek za 2016. od ~46k i prosek za 2025. od ~107k i dobiješ da je 2.32x razlika. Ne vidim zašto bi iko branio ovu nenormalnost u kojoj živimo, osim ako nema debelog interesa od ovakvih cena nekretnina.

Koji ljudi? Navedoh sebe, a rekoh i da nisam reprezentativan primer ali ko je shvatio poentu posta shvatio je. Nemoj odmah da se etiketiramo na osnovu jednog posta koji je imao sasvim neku drugu poentu i znacenje.
Dakle, neki su ostali na istom, neki na duplo, neki troduplo....sve to ne mora da znaci kvalitetnij i bolji zivot u smislu kupovne moci ali znaci za iskljucivo grubo poredjenje odnosa zarade i cene kvadrata. A svi znamo da je statistika kao bikini, otkriva sve, a ne pokazuje nista.
U okruzenju neretko cujem ono "da je cena kvm kao pre 5-6 god ne bih se razmiljao". Moj odgovor je vecinom slican, a to je zasto se sada razmisljas? Ili ako bi cene bile kao pre 5-6god, a i tvoja zarada iz tog perioda da li se i tada ne bi razmisljao? Rekacije su u vecini slucajeva, zarada danasnja, a cene ondasnje. Cudni smo mi ljudi, ima dosta i do nas samih.

Ne možeš ni januar jer je bio drastično ispod proseka. Možeš da uzmeš prosek za 2016. od ~46k i prosek za 2025. od ~107k i dobiješ da je 2.32x razlika. Ne vidim zašto bi iko branio ovu nenormalnost u kojoj živimo, osim ako nema debelog interesa od ovakvih cena nekretnina.
Ne mogu da uzmem prosek za 2025 jer ga nema, godina još traje. Taj momenat optuživanja da neko nesto brani ili ne mi je nejasan jer se ovde ne radi o odbrani bilo cega, vec samo o sagledavanju stvari iz svog ugla. A i da neko nesto brani, valjda svako ima pravo na svoje mišljenje, za to se valjda i borimo, ili ne? Sad, da li je realna ili ne cena u kraju na kojoj temi polemisemo, moje mišljenje je da ce ici nominalno gore dokle god nam nominalne plate u evrima budu rasle i dokle god je NBG sve pozeljnije mesto za život. I uzgred ceo zapadni kapitalistički svet uključujući i nas ide ka tome da vlasništvo učini nemogućim za ogromnu većinu svog stanovništva, tako da ce kupovina prve nekretnine biti sve nedostupnija.

Ne mogu da uzmem prosek za 2025 jer ga nema, godina još traje. Taj momenat optuživanja da neko nesto brani ili ne mi je nejasan jer se ovde ne radi o odbrani bilo cega, vec samo o sagledavanju stvari iz svog ugla. A i da neko nesto brani, valjda svako ima pravo na svoje mišljenje, za to se valjda i borimo, ili ne? Sad, da li je realna ili ne cena u kraju na kojoj temi polemisemo, moje mišljenje je da ce ici nominalno gore dokle god nam nominalne plate u evrima budu rasle i dokle god je NBG sve pozeljnije mesto za život. I uzgred ceo zapadni kapitalistički svet uključujući i nas ide ka tome da vlasništvo učini nemogućim za ogromnu većinu svog stanovništva, tako da ce kupovina prve nekretnine biti sve nedostupnija.
Pa može i revolucija da se napravi, pa da postane dostupnija. Ljudi su prilično opasni kad nemaju šta da izgube.

Vrh