Homer Jay":35pd4v2l je napisao(la):
Koliko je, bre, ovo cudo!?
Aj, sada cu da malo lupim, ali odavde izgleda kao da ce ovo biti treci po velicini retail objekat u gradu. Manji od Delte i Usca, ali veci od Merkatora u Bulevaru Zorana Djindjica npr. Ogromno je!!!
Pa to je to o cemu ja pricam. A kao jedan od SUVLASNIKA se pojavljuje direktor jednog petorazrednog fudbalskog kluba! Eh sta bi dali ovi iz Zvezde i Partizana da mogu da naprave trzne centre na 5 hektara pa jos na 5 nivoa, ali ne mogu jer bi se pobunili navijaci. Dobro se taj reketas setio i spandjao sa kime god treba u opstini i gradu da mu ne prave probleme, za sta je sve sigurno podmazano tamo gde treba.
Nije mi krivo sto je nesto na Vozdovcu napravljeno ali je ako ce vec javno zemljiste (sportska drustva su nekakvo javno dobro a ne prcija nekog "direktora") da se krcmi i pretvara u privatne trzisne centre, onda je bar naknada za zemljiste mogla u opstinsku i/ili gradsku kasu. Sto nisu otvorili javni konkurs po sistemu, odobravamo podizanje sportskog kluba sa zemlje na krov konstrukcije odredjene visine pa ko najvise plati za to pravo - njemu dozvola? I sto nije napravljena neka studija koliki objekat ta lokacija zapravo moze da primi? Koliki dodatni saobracaj mogu te ulice okolo uopste da podnesu?
Nadam se najboljem ali se plasim da je ovo samo jos jedna od ilustracija u kolikom se haosu ova zemlja nalazi. Vrlo slicno "Uscu" po svim parametrima, i po meni ovo sto se vidi na slikama uopste ne obecava. Jedan ogroman objekat udenut medju male porodicne kuce u uskim ulicicama. I kladim se da ce taj teren gore biti "joke" neki minimalac sa tribinama za 300 gledalaca maksimum, jer je klub tu samo maska da se maznu kvadrati i kvadrati poslovnog prostora, tako da ce kad se to zavrsi klub tim reketasima samo smetati.