Šta je novo?

Stadion/ trzni centar - FK „Voždovac“

1) С обзиром у каквој држави живимо довољан је и овакав стадион а све шта се одвија около није битно, ал апсолутно.
2) Нико никад није урадио студију за било какав пројекат у Београду, а и они изузетци за које је урађена није испоштована.
3) Плаћено је онолико ко0лико је закон прописао(1)ти не живиш овде и на рачун тебе се нико није омастио, а мени и дефинитивно свим навијачима ВФК-а дефинитивно не смета машћење на наш рачун

Џони Би Гуд

@ Jovanovm,

Lepo bi bilo da Beograd ima drugi najveci stadion na svetu ali samo ne znam ko bi sedio na njemu i sta bi gledao.
Takodje,lepe si slike Kolkate izabrao ali ja nikad ne bih ni pozeleo da Beograd njoj lici.Njen visegodisnji urbanisticki haos,ogroman prirodni mehanicki prirastaj stanovnistva,zagadjenost i problemi sa siromastvom doveli su do ovoga:
4938007383a2508fd542.jpg

1671318.jpg

lrg3760calcuttagarbaget.jpg

@Fedor
U redu, ali treba staviti slike jednu pored druge. U necemu bih voleo da lici na Kolkatu, u necemu ne. :( Nazalost, iste ili slicne prizore mozes videti u Beogradu, ali takodje i u Budimpesti, Pragu, Sao Paulu, Meksiko Sitiju, Kairu, itd itd...

Nejednakost, zagadjenost, ogroman prirastaj stanovnistva i ocajan pristup urbanim problemima su stvari koje ne bismo trebali da ucimo od njih, slazem se. Ali niti to znaci da je Kolkata sad neki simbol ko zna kakve nazadnosti. Jer pali sve to kad imaju starije zgrade i veci stadion... :) (nadam se da ovo neces shvatiti ozbiljno, mala sala).

SlobodniZidar":r1s9knv5 je napisao(la):
1) С обзиром у каквој држави живимо довољан је и овакав стадион а све шта се одвија около није битно, ал апсолутно.
2) Нико никад није урадио студију за било какав пројекат у Београду, а и они изузетци за које је урађена није испоштована.
3) Плаћено је онолико ко0лико је закон прописао(1)ти не живиш овде и на рачун тебе се нико није омастио, а мени и дефинитивно свим навијачима ВФК-а дефинитивно не смета машћење на наш рачун

Џони Би Гуд

Krenucu od kraja:

(3) To da ti sudis gde ja zivim i sta imam pravo a sta nemam pravo da kazem je cisto nevaspitanje i primitivizam. Odakle ti znas koliko sam ja godina u Srbiji radio (a od mojih primanja su se izdvajala sredstva za sport)? I odakle ti znas koliko ja sada ljudi u Srbiji pomazem (zato sto im je standard takav kakav je radi svoepsteg reketa i haosa), od kojim mozda neki cak zive i na Vozdovcu? Na kraju, cak i da se niko O MENE nije omastio, da li to znaci da ja nemam pravo da protestujem protiv kradje ako je neko drugi ostecen? U kakvom ti to drustvu-dzungli zelis da zivis?

A ako mislis da se pravo na vrednu nekretninu u gradu stice kupovinom navijackog sala - ja ne znam sta da ti kazem. Evo i ja sam navijac "Vozdovca" i imam protiv toga sto se krsi clan 76 zakona o sportu:
http://www.mos.gov.rs/sites/default/files/3228_10.pdf
koji jasno kaze da se IMOVINA SPORTSKOG UDRUZENJA NE MOZE DELITI CLANOVIMA. Ako se direktor kluba iznenada pojavljuje kao suvlasnik poslovne zgrade koja je tu nikla onda tu stvari smrde. Ja kao navijac Vozdovca to kazem i sta mi mozes? Ili mozda imas i pravo da odredjujes ko je navijac a ko nije.

Uz to i prenamenovanje parcela nije regulisano zakonom o sportu nego tu sportska drustva podlezu istim pravilima kao sva druga pravna i fizicka lica. I dalje me zivo zanima kako je data bravura izvedena i koliko su GRAD i OPSTINA dobili na ime naknade. Tu ti cak ni navijacki sal ne pomaze jer cak i da je originalni stadion VAS, a nije jer se imovina nigde ne stice deklaracijom "ja sam navijac", niti bi trebalo da bude jer ga niste VI gradili nego je to sportsko drustvo nekada davno verovatno osnovala opstina, NEMATE PRAVO da tek tako izgradite jedan ogroman trzisni centar. Mi smo drustvo u kome jedan Kempinski ne moze tek tako da dobije da gradi dozvolu da uradi nesto sto bi oplemenilo ovaj grad a par reketasa se naslo da podmaze gde treba i udene jedan ogroman objekat na mestu na kome uopste nije jasno da te ulicice mogu to da prime. I sad ko god ne aplaudira treba ga ucutkati?

Ovo pod (1) i (2) je za rubriku "verovati ili ne". U kakvoj ti zemlji covece zelis da zivis? I kako ti to bas znas da NIKO nikada nije uradio studiju za bilo koji projekat? Odakle posisa tu mudrost? I to da citav jedan kraj grada nije bitan samo da ti dobijes "svoj" stadion - pa sta ti uopste radis na sajtu kao sto je beobuild cija je citava poenta kako da grad postane bolji i kako da se uvede NEKAKAV red i sistem?!

Ufff, ala se ovde zakuvalo. Nego zna li neko, hoće li skupljači lopti kada ista preleti preko, po loptu ići liftom ili stepenicama? Izvinjavam se na off topic, ali čisto da malo spustim tenziju. :)

Igore, vama kao da je predsednik FK Voždovca radio update foruma. ;)

Ne zelis da znas kako se osecam. :(

blagoje":441b6ah1 je napisao(la):
Igore, vama kao da je predsednik FK Voždovca radio update foruma. ;)

:laugh: Треба нам неки смајли за онај филмски,зли смех. :D

A je l' ikako moguce saznati info sta ce se nalaziti u ovih 70.000 kvadrata? Cak i da oduzmemo garaze, svlacionice, klupske kancelarije, pa cak i teren tribine, i dalje ostaje bas mnogo prostora da se popuni.

Za sada jedino znamo za "Mercator". Ima li informacija o drugim zakupcima? I da li npr. znamo da li ce biti i nekih zabavnih i ugostiteljskih sadrzaja - bioskopa, kuglane, restorana, kafeterija???

Ма ништа се не зна, ја још ономад контактирао неку нашу фирму вероватно ову Радоманову и одговорили су ми да цимам Словенце и ту сам стао јер нисам нашао њихов мејл...тако да стадион је једина сигурна ствар :D, јбг...

Izvini, ali meni je to malo neozbiljno. OK, mozda sira javnost (poput nas na forumu) i ne mora da zna tako nesto, ali kada gradis toliki objekat logicno je da razmisljas cime ces da ga popunis, sta nudis na trzistu i ko ce ti pomoci da nadjes zakupce.

Homer Jay":bpnbwapz je napisao(la):
Izvini, ali meni je to malo neozbiljno. OK, mozda sira javnost (poput nas na forumu) i ne mora da zna tako nesto, ali kada gradis toliki objekat logicno je da razmisljas cime ces da ga popunis, sta nudis na trzistu i ko ce ti pomoci da nadjes zakupce.
pa ono sto vidis na renderu su neki od zakupaca prostora..sve ostalo ce se tek znati ,ima vremena za to,al nece sigurnpo biti prazan

Па да, неозбиљно је што се тиче доступности неких информација које се вероватно не дају јер се неке ствари раде у трку , тј. муљају или назови како оћеш ал смо до сад то закључили и не капирам твоје чуђење. Ал са друге стране тј. инвеститорске, изградња 70 000 квадрата није ни мало не озбиљна и ништа се не ради случајно и без знања ко ће бити закупци пословног простора...

70000 * (1500 do 2000 Evra na trzistu - 500 do 600 za gradnju ) = ??? miliona evra. "Direktroru", "Slovencima", opstinarima koji su pristali da zazmure. Plasim se da ovo i jeste i-tek-kako ozbiljno i upravo zato se nista ne zna. Da bar pola ode klubu bili bi sampion Srbije, ali to izgleda "navijace" ne zanima :D

To sto stoji na renderu je cista glupost i nema veze sa mozgom (osim Mercatora) - ljudi koji izradjuju rendere ne bave se time ko je zakupac lokala, oni samo "ukrase" centar raznim brendovima koje prakticno skinu sa neta. Pogledajte npr. rendere za Delta city ili Forum shopping center u Nisu (i na jednom i na drugom je dosta brendova koji nisu u centru).

Izdajom lokala se obicno bave renomirane konsultantske kuce. Npr. to Colliers radi za Rajicevu i IBC Retail park, a znamo u kojoj fazi "izgradnje" su oba objekta, King Sturge radi isto za Vivo u Jagodini ili BIG Cee u Novom Sadu, na sajtu indjijskoj Fashion parka vec mozete naci listu zakupaca u prvoj fazi, investitori u trzne centre ucestvuju na znacajnim sajmovima - na kanskom MAPIC-u ce ucestvovati Delta, MPC i Plaza centri. TC Vozdovca nigde nema, a prvi hit na googlu je sa Wikipedie.

Ne kazem da ce TC Vozdovac biti prazan, ali pristup deluje neozbiljno.

Тотално си више не занимљив, па боље идикао што кажеш ,протествуј и донирај новог председника усе да нам се не дешавају овакве ствари www.youtube.com/watch?v=kXUQ5ttJeJU него што овде лупаш глупости сваки пут.

SlobodniZidar":5um67xqq je napisao(la):
Тотално си више не занимљив, па боље идикао што кажеш ,протествуј и донирај новог председника усе да нам се не дешавају овакве ствари www.youtube.com/watch?v=kXUQ5ttJeJU него што овде лупаш глупости сваки пут.

Ako je nesto glupost, a pre ce biti da je podlost, onda je to umesto "drzite lopova!" vikati "bombardovanje, bombardovanje!" ne bi li lopov lakse pobegao.

Па рекао си да протествујеш , донираш и тако се бориш протв овог, последице...сви осећамо.
Ја се не борим против страшног мафијаша и лопова који је отео парцелу и експлоатише је, последице...осећа пар домаћинстава и општински буџет.
И ко је ту луд :D
Смараш ортак, боље се врати на тему него што прозиваш константно неког.

Unosis ovde gluposti o Americi i tome sta ja radim ili ne radim i onda kazes da se vratim na temu :laugh:

I hvala, drago mi je da najzad priznajes da su ostecena okolna domacinstva (mada ne samo par, nego par stotina) i opstinski budzet (za bar 40-50 miliona evra). Jos da priznas da je ostecen i tvoj (jer kazes da navijas za Vozdovacki) klub i sve bi bilo u redu.

Нема шта ја да признајем, дал си ти слеп, па ја од почетка пишем онако како јесте...али сам реалан. Не знам дал је теби добро па си тако острашћен и не видиш шта други пишу. А те глупости из усе си сам споменуо, а ја их спомињем апропо тога што ти стално натураш да морамо да се изборимо за неку правду, па бори се ти ортак у свом дворишту, пусти ти нас, знамо ми шта је најбоље за нас саме, не треба нам неко састране преко 2 океана да нам отвори очи.

Aha, sad sebi uzimas za pravo da govoris u ime "svih vas" (ko ste to VI, ako mislis na "direktorovu" ekipu slozicu se) i jos da meni negiras pravo da budem deo svog naroda i domovine. Ponavljam: to je drskost i primitivizam, jer nemas pojma ni ko sam ni sta sam ni koliko gde vremena provodim ni sta gde radim.

A cak i da uopste ne dolazim u Srbiju i Beograd i da nisam Srbin, kulturan i obrazovan covek je u stanju da barata argumentima a ne da mu glavni argument bude mi-vi i ko gde zivi. Na kraju PRVI si potegao kao "argument" to gde ja zivim, tako da je ovo sto kazes blago receno neistina. Ako sam ista rekao o tome gde zivim i sta radim to je bio samo odgovor na tvoje potezanje tog pitanja.

Mene ovde zanima iskljucivo grad i njegovo poboljsanje. I ako neko gradu i jednoj od opstina krade 40ak miliona evra onda se to tice i mene i gomile mojih prijatelja i rodbine a i gomile ljudi koje ja ne poznajem a deo su mog grada i naroda. I reci cu to sto imam da kazem i radi njih i radi svoje savesti, i hvala Bogu za to mi ne treba dozvola od ljudi koji razmisljaju kao ti. Najzad, sto se slepila tice, hvala Bogu pa jos vidim i lako provalim da tebe od ovog grada i foruma zanima samo ovaj stadion jer su ti SVI postovi na ovoj temi. Pametnom dosta.

Не занима ме ни ко си ни шта си, интересује ме да допринесем расправи на овој теми, а то се неради на тај начин као што ти понављаш исту ствар ко покварена плоча и ничим паметним не доприносиш расправи, ево апсолвирали смо да су сви лопови и да треба да се побунимо да држава преузме овај или неки нови пројекат комплекса и шта сад? Ако само то понављаш на овој теми онда то говори довољно о теби ...
А са моје стране биће ових дана нове фотке и трудићу се да сазнам још неке информације у вези стадиона тј. објекта, а друге теме ме не занимају тренутно и због тога се извињавам што нисам као Џо мирођија (америчка) :lol:

Daleko bilo da pricam SAMO to, mozda ti moje pominjanje reketa najvise bode oci, ali sam pominjao i puno drugih stvari :D . Recimo to da se render izgleda jako razlikuje od onoga sto se gradi, i odnos projekta sa susednim objektima i ulicicama. Bilo bi lepo da buduce slike rasvetle te aspekte projekta. Hvala.

Vrh