Хазард, по тој логици би требало пустити да све у овој земљи пропадне, јер, у шта год да упреш прстом, то је нагрижено, искомпромитовано, злоупотребљено, руинирано, запуштено, запарложено итд. Кад мало размислим, то је и владајућа доктрина у Србији, бар од 2000. године - да све пропадне па ћемо екс нихило да градимо привреду, културу, поредак - то је та тзв. транзиција за чију реализацију је потребан мозак пилета и одлучност вредног роба да ради у корист сопствене пропасти.
Осврни се по Београду: Народни музеј, Народна библиотека, Клинички центар, железнички чворови - стари и нови, ЈАТ, Звезда (Партизан ипак знатно мање), фабрике - све до једне, Сава центар... Мука ми је да набрајам даље. Само чекам дан када ћу прочитати наслов: "Банкротирао Београдски универзитет"; и поднаслов "Божидар Ђелић: Тако је морало бити".
За мене је то доктрина пропасти.Не може нико да ме убеди да клуб за који навија неколико милиона људи није у стању да обезбеди годишње финансирање на нивоу слабијег бундеслигаша. То је математички тешко доказиво, али је могуће у друштву којим царују малодушност, равнодушност и остали јахачи наше актуелне апокалипсе. Уосталом, Валенсија није "расходована" са дугом од пола милијарде евра, па неће бити ни Звезда са десет пута мање, ако се ја нешто питам.