Šta je novo?

Stadion/ trzni centar - FK „Voždovac“

слике су од јуче:
IMAG0344.jpg

IMAG0345.jpg

улаз у ложу
fotobr0224.jpg

спој газишта на трибини
fotobr0226.jpg

пс.
Скупљајте паре за апарат ако хоћете квалитетније фотке :)

Стављене столице пробно у један сектор, урађена нека лудачка црвена трава око терена и још много тога. Надам се да ће фотографије стићи до мене сутра.

SlobodniZidare, u prošlom postu si rekao da su ove stolice samo proba - znaš li možda da li to znači da će staviti neki premaz na beton pre nego što krene konačno postavljanje stolica? Malo bi pokvarilo utisak ako bi ostali samo goli beton i ovaj lim.

Stadion inače jako lepo izgleda. Naročito na ovoj slici:

564490_271068423012140_592659679_n.jpg

Ово је вештачка трава, зар не? Зар код нас смеју да се играју утакмице на тој подлози? Мислио сам да је забрањено.

Још једно питање. Да ли неко зна да ли ће иза столица бити постављана нека затворена ограда? На тој висини, када дуне ветар, кров неће баш да заштити од кише или снега. Да не поменем што ће промаја да убије оне што буду на врху трибине. Не знам колика ће ограда изагола да буде, биће лопти око стадиона. :)

едит: слово

@Homer Jay
Не знам који тип завршне обраде иде али ми је речено да ће све бити беле боје уједно и овај лим иза столица. Иначе све столице су црвене и биће постављене на неке носаче.

@Barkley
Вештачка је трава. Наравно да је дозвољено, па БАСК арена има исто вештачку траву и играју се утакмице не знам дал мислиш да би неко радио вештачку, а да не сме да се игра на њој, извини ал баш си лупио.

Иза столица иде лим који затвара да назовем то ''рупе''. Ево види се овде http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/303815_271068679678781_1673469414_n.jpg

Капирам да мислиш да је највећи српски непријатељ промаја ал овде неће бити тога, бар не ништа више него на осталим стадионима, струјање ветра је неизбежна појава у неком моменту, као и то да лопта прелети стадион, у оба случаја надам се да неће бити теже повређених.

Гледајући ову слику видим како је проблем крова био лако решив. Четири масивна носача у четири ћошка стадиона и на њих послагати најобичније челичне решеткасте носаче који би носили цео кров. Тиме би и лепо ушушкали стадион и добили јако леп изглед стадиона и целог објекта.Али би зато и коштало доста с обзиром на распон од сто и кусур метара по дужој страни.

ПС: Могу руку да дам да је првобитни план био да носачи крова буду баш тамо где су и сада. Сећате се да су још у току изградње рекли како су променили план и да ће димензије терена ипак бити стандардних 68х105 те да су они у почетку планирали мањи терен и мање трибине. Од почетка сам причао да их гарант ограничава конструкција испод стадиона.Јбг,за сваки објекат се пре почетка градње ради статички прорачун где се сваки конструктивни елемент, од темеља до греде,димензионише по планираном оптерећењу изнад тј по маси коју је потребно издржати која се пребацује у KN/m. Код неких објеката се у обзир узимају и неке наизглед баналне ствари као што је тежина подне облоге а камоли кровна конструкција стадиона од богапитајколико тона.

По мени је одговорност за ово очајно решење крова на једном једином човеку - инвеститору који од почетка стадион није схватио озбиљно већ га се сетио тек кад се дебело зашло у реализацију тржног центра и када је вероватно схватио колики маркетнишки потенцијал тржни центар добија због стадиона изнад.Тек од тог тренутка су му била пуна уста УЕФА стандарда,важности фудбалске инфраструктуре итд. Занимљиво је и то да се та промена поклапа са потписивањем уговора са једном озбиљном аустријском маркетинчком компанијом која ће промовисати овај ТЦ.

Не знам за тај првобитни план, први пут чујем, као и за то да је инвеститор негде причао о стандардима уефа или важности нечега, надм се да не мислиш на један, два чланка из новина, инвеститор човек нема ниђе везе са градњом, поготово ове врсте, а и не видим да треба да зна.

Не бих се баш сложио да је то решење са решеткастим носачима естетски прихватљиво али и функционално. Ту би наравно морали да се раде масивнији стубови за стубове носача, никако не би могло на постојећу конструкцију. И не знам како то мислш да се пре почетка градње ради статички прорачун...зар мислиш да се овде није радило?

Изгледа да доста људи не схвата ограничења која су постојала у целом овом пројекту, где не мислим само на физичку структуру него и постојеће околности од туче са временом јер је стогодишњица клуба, веома малој површини за ову врсту делатности па и можда до политички повољне ситуације....

Све у свему први би ја као навијач овог клуба волео да се радило све како треба од самог начина одабира пројекта до сваке ситнице у вези истог али кад се све сабере и одузме ја сам презадовољан и једва чекам утакмицу макар био иза стуба или ме шибала промаја или можда трчао по лопту која је убила неког јер пада са 30 метара...

Odlično izgleda stadion. Samo ime da mj promene.

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

Kao nekog sa strane kome je zanimljiv ovaj projekat zanima me kakve su ulice u blizini i da li mogu pokriti ovja trzni centar koji ce biti u donjim nivoima?Koliko razumem tu su veoma uske ulice u pitanju kao i vecina ulica na Vozdovcu osim Bulevara Oslobodjenja i Vojvode Stepe.

I koliko kvadrata ce imati taj centar,recimo u rangu kog postojeceg je?

SlobodniZidar,Ти не схваташ шта сам написао.Наравно да је рађен статички прорачун али не за стадион оволиких димензија па отуда ово скарадно решење крова. Врло добро се сећам изјава о промени пројекта и проширења терена. Инвеститор јесте одговоран јер је се он очигледно водио оном нашом "лако ћемо" када је стадион у питању. Свако решење крова би било функционалније и боље од овог изведеног и савршено сам свестан да нису могли куд кад су дошли до крова јер нису на планирали толики стадион са толиким димензијама терена.Заправо,боље би било да кров уопште нису ни правили. Основни задатак при пројектовању стадиона је да се омогући најбољи могући преглед дешавања на терену.Око тога не желим уопште да дискутујем.

Ти си задовољан са овим јер је велики напредак у односу на пређашње стање али ја нисам јер је могло много боље само да је било исправнијег приступа пројекту и воље за неко погодније решење.Да је тако урађено имали бисмо један од најбољих малих стадиона у Европи а овако, из мог угла имамо само пропуштену шансу.

Не вреди, ти у клин, ја у плочу. Сети се ако ја заборавим па кад будеш одгледао једу утакмицу јави се да пренесеш утиске.

@MilisaV
Боље промени своје име, капирам да кад се упознајеш са девојком и кажеш ја сам Милисав осетиш неку нелагодност.

@SlobodniZidar
Otkud takav nabusit stav prema drugim članovima foruma?
Svaka čast na izveštajima oko0 stadiona, ali budi malo prijatniji i podigni kvalitet diskusije i u tom segmentu.

Дотични члан константно има такав став у дискусији.......чим му се не свиђа шта је написано креће најпонизније вређање....уосталом, то је разлог што је тема бедно посећена.

Ne razumem vas dvoje sta ste vi, uciteljice, dadilje. Ako se nekom ne svidja tudje ponasanje neka on kaze.
I vase ponasanje nije kako treba, nije lepo drugoga uciti o ponasanju, a osobu i neznate, prave ste cvecke, aha

Nemam nista protiv oko diskusije i znam da se mnogima nesvidja ovaj objekat i da nema ovih stubova nasli bi ljudi nesto drugo sto bi pljuvali i to je normalno, mislim kod nas.
Covek koji je ulozio svoje pare u ovaj objekat to je po njemu najbolje i kako ce zvati svoje vlasnistvo isto je njegova stvar.

Covek samo kaci slike, ima dosta njih koji ovo gledaju, Veruj mi.

Види другар.....чини се да сте.....залутали на овај форум....

Ово је место где људи који воле овај град, са нагласком на ЦЕО град, окупљају и дискутују о свему што се дешава у граду. На овом форуму није битно и ког си краја. Овде долазе људи из свих делова града. Овде долазе људи са Звездаре који се радују пројектима на Новом Београду. Овде се људи из Раковице радују пројектима на Палилули.....

Па ево, члан Делија, који је уз то и ватрени навијач Звезде, се више брине о угођају гледања утакмице који ће имати навијачи Вождовца од самих навијача Вождовца......то је дух овог форума.

У том светлу је крајње некултурно тако агресивно нападати било кога због одређеног става или питања који су савим нормална појава у свим осталим темема на овом форуму. Оваква локалпатриотска агресија је присутна само и само на овој теми. Управо то је и разлог зато што је слабо активна у односу на значај који пројекат има за град. Процентуални однос активности на овој теми је бедан у односу на остале на форуму, што значи да је крајње небитно колико људи прати тему, јер се и остале теме такође прате а притом су неупоредиво активније....
Ако неко искритикује неки део пројекта то не значи да мрзи пројекат. Нико овде не мрзи пројекат овог стадиона.

На овом форуму се не комуницира као на трибини стадиона. Ко не може да се прилагоди, ту су остали да му скрену пажњу. Уколико неће да се прилагоди, ни тема му неће бити посећена.

Ја знам да постоје особе којима је такво понашање страно. Да постоје особе за које не постоји ништа изван њиховог краја и да никога не треба да занима шта се дешава у њиховом крају.....али такве особе су залутале на овај форум.

Ја се још једном захваљујем Слободном Зидару на свим вредним фотографијама које је овде поставио. Изузетно је допринео теми визуелно. Али, и он и ти и сви из краја који прате тему морају да схвате да на овом форуму такве поделе не постоје. И у складу са тим покушајте да комуницирате.

Све најбоље вам желим.

Делији сам одговорио у смислу да он има своје мишљење, ја своје, обојица имамо неке различите погледе, при чему ја кад саберам и одузмем имам једно он друго мишљење, нормална ствар, ништа чудно. Ту можда ја треба да се неђем увређен реченицом да је пре било блато сад ово чудо па као треба да сам задовољан, то је можда глупо да он мени прича шта ја мислим, таква комуникација је глупа, ово остало су мишљења и то је ок.

МилисаВ-у је све ок само име да се промени...већ је била дискусија на ову тему. Укратко, стадион се тако звао и пре рушења и нема разлога да се тако и сад не зове овако, зове по нашем покојном другару Бојану Мајићу, великом навијачу Вождовца који је убијен баш када је ишао да гледа свој омиљени клуб у првој лиги први пут у историји клуба, тренутак који је живео. Тако да оваква прича да се мења име стадиона, а верујем да МилисаВ зна све ово, не може да иде у другом смеру него начин на који сам му одговорио. И стварно би молио све на форуму да се заобиђе ова прича, ипак је све свеже, стадион се зове тако како се зове и коме се не свиђа нек ѕадржи то за себе.

стф, то што сам из краја не заначи да да сам слепи локалпатриота који је по струци ко зна шта и који је овде дошао да напада свакога ко каже нешто што му се не свиђа, жао ми је што си стекао такав утисак. По струци сам глупи архитекта са стажом од више од 10година, нисам у овој области градње али се колико толико разумем у неке ствари да могу да се укључим у ову расправу. Овде је свако друго јављање стуб, стуб, лопта лети преко... од кад се појавио онај снимак на Монду јављају се нови моменти ветар, промаја, ветар... о било ком објекту тако да се прича и потенцира не неким стварима јавио бих се, срећом не пратим остале теме, пратим само ову, чувам живце каквих све људи има.

Vrh