Знам да се на нашим форумима углавном не персира, али мени је навика да персирам све, осим чланове породице, пријатеља, и познаника сразмерних година. Не смета ми да ме други не персирају.
Опште правило у рату, било врућем, хладном или медијском, јесте да непријатељу не дајеш муницију коју може употребити против тебе. Напади на амбасаде, или стране држављање (срећом, код нас прилично ретки), не само да су неприхватљиви с апсекта права и морала, већ и тактички, ако не и стратешки, аутого.
Распад Југославије дефинитвно није било могуће спречити, нити је било могуће изнађи начин мирног разилажења који би свим Србима пружио могућност живота у истој земљи, јер су у очима запада, "територијални интегритет" свих југословенских република осим Србије био светиња.
Што се тиче КиМ, то су нека накнадна, произвољна тумачења и неки вид благог аболирања агресора и сваљивања кривице на нас саме. И то може да послужи као муниција у рукама непријатеља.
Да је био глуп, јесте. То је показао кад је, слично Горбачову, насео на ласкања и приче о њему као "човеку мира на Блакану". Не треба заборавити да је он, својевремено, био миљеник Запада. И то до те мере да се нашао у чуду кад су дотични бацили око на КиМ.
Уочавам у вашем завршном пасусу једну дозу братство-јединствене логике. Не треба заборавити да се Јасеновац десио управо зато што су "обични људи" заборацили на Први светски рат, и тако редом, све до сарајевских логора, покушаја истребљења српских цивила у околини Сребренице, Олује.. Наш проблем је управо то што прелако заборављамо.
Не брините. Неће овај тенк спречити ниједног Србина да оде на концерт неког хрватског глазбеника, да пазари у хравтским самопослугама, или посети њихово приморје. Јер, Србин је оштар на језику, али не мрзи ни приближно толико колико неки од његових суседа.
Ово су напорне теме о којима не волим да дискутујем - посебно не по оваквом времену.
Уосталом, види се то и на примеру напих наводних националиста, попут Аркана, који су по Босни и Херцеговини провели више времена пљачкајући и убијајући саме Србе, него оне против којих су, наводно, отишли да ратују.