Šta je novo?

Srpski kralj

Х. "Српски краљ": темељна јама

Ново је то да је зидић према ресторану у приземљу ТЦ повишен за своју висину - вероватно да би се ресторан боље заштитио од буке и прашине, и непровидна градилишна рада; један је био рекао да ће ограда остати провидна да би грађани могли да прате радове:




Споменути зидић (у горњем делу слике лево):








 
20231009_180448.jpg
 
Rekonstrukcija izgleda i 1941 mi nekako deluje kič ali to rade i Varšava i Budimpešta.

Projekat deluje "fino" za običan luks stambenjak, može da stoji rame uz rame sa sličnim zgradicama po Evropi.

Da je na Vračaru ili Senjaku!

Mi ovde govorimo o nečemu što je neponovljiva lokacija. Zaslužuje daleko bolju arhitekturu od "ok neki fini prosek Evro luks stambenjaka". Nije da mi imamo išta tako igde u gradu, ali ovde bi bilo na primer mesto za tako nešto.

Takođe i za ovo i za "Gaudija" je pitanje da li na tako vrednim lokacijama graditi uopšte stanove?
 
Da li neko zna zašto je građvinsku dozvolu izdalo Ministarstvo građevinarstva, a ne Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda koji inače izdaje građevinske dozvole?
 
Х. "Српски краљ"


На први, летимичан поглед изгледа као да се дошло до поплочане површине (в. у првом плану у средини), али, то су само трагови гусеница утиснути у земљу:






 
Poslednja izmena:
cudi me da nerade neka ozbilujnija arheoloska rovarenja deluje da je hotel imao samo jednu etazu podruma ...sta li je ispod?.....
 
Nema tu ništa čudno, ako krenu dublje naći će Rim, ako nastave naći će stvari iz bronzanog doba, a može da se desi i iz neolita. Zato ne bi bilo iznenađujuće da urade šipove i preko noći iskopaju rupu.
 
Zna li se orijentaciono koja ce biti cena?
Čuo sam, ali treba proveriti da se cene kreću od 11.000 redovni stanovi do 15000 EU m2 za penthause. Garažna mesta 60.000 EU
 
Vrh