Šta je bilo sa onim muralom u Njegosevoj... Izgleda da se to nekako tiho i napokon prekrečilo, tzv ekstremni desničari su dobili direktivu od žvale da to više ne brane... Kao što su dobili i da brane...
Bio mi je tu zanimljiv jedan prilog al jazeere, bio je reciklomat odmah pored i baš u istom kadru kao neka žena ubacuje plastične flaše a muku mučimo sa krivim istorijskim narativom na 2 metra odatle...
Naravno i ti reciklomati su otišli u k... Da smo barem Hrvatska! U smislu barem čistih ulica i fasada i funckionalnog grada ako su nam umovi i sećanja donekle zaprljana.
Al zanimljivo je bilo tj. simptomatično gde smo kao društvo. Baš taj kadar neću zaboraviti žena uredno reciklira plastiku a na mozak zaboravili da ga recikliramo 35 godina.
Zato nemam velika nadanja kad je ovo društvo u pitanju jer je ovo mehur ovde na forumu...
Pre neki dan ista ona žena iz pekare koju sam pominjao reče mi pa za koga onda da glasam. A ona Milica?, kaže... Ja kao koja Milica... Ona propustila jadna da je ta Milica sad u vladi i da se poptuno prešaltala... I na kraju ti ljudi glasaju, a to nije neko zabačeno selo nego centar Beograda, tu barem radi... I pita se za koga od opozcije da glasa, da li za Milicu...
Žao mi je žene, imala je i rak i operisala dojke i slabo čuje, i zbog blokada je tako sva namučena pešaka išla do kuće nazad s posla (oko 5km uzbrdo)... dosta smo pričali... Al eto, tužno je ovo društvo, nisam previše optimističan... Bilo bi lepo da barem Beograd oslobodimo u nekoj sledećoj izbornoj rundi...