Šta je novo?

Srbija - zlatna strana medalje

@Noki

Sad da vidimo realizaciju.

@mariks

Čuo sam danas u vestima al su dodali i nejasnu informaciju da tek od maja sledeće godine postajemo 'u punom kapacitetu.'

Nema nikakve informacije.
Mne i Al su od skoro usle u Sepa ali sluzbenica banke u Mne mi je rekla da bi od 1.oktobra trebalo sve da bude uskladjeno tj.da "proradi" kako treba (manje provizije).

Na sajtu s koga ja treba da prebacim je klasičan wire transfer world wide 60$ provizija a SEPA nema proviziju zato čekam...

Mada bih mogao to kao kripto da prebacim al me mrzi da se oko toga bakćem, otvaram kripto novčanik, taj sajt mi je nevažan sada, par stotina dolara sam sakupljao godinama pa bih samo da to prebacim...

Imas opciju da otvoris racun u Cro kao nerezident, odrzavanje je 70 ili 80 centi mesecno. Privredna banka Zagreb odnosnl Intesa. Pritom dobijes i karticu posle mesec dana.

@mariks

Čuo sam danas u vestima al su dodali i nejasnu informaciju da tek od maja sledeće godine postajemo 'u punom kapacitetu.'
Od novembra kreće primena, do maja 2026 bi trebalo da se uvede i omogući u finansijskim institucijama (čitaj bankama). Dakle pre maja ništa. Čeka se implementacija iako je to relativno lak proces verovatno su nas stavili na "hold" do sledeće godine.

To profesorima univerziteta na mail jer je na njima (bio) naredni korak. Studenti su svoje i više nego uspešno uradili.

Врло опрезно са тим. До мене су ових дана дошле приче из поузданих извора да је ударна група са севера била спремна 15. марта да у случају ескалације крене на ћације/режим.

Е баш зато што је извор поуздан зато и сумњам да је ово са снимка и те ловачке приче о одједном моралном северу, да су навлачење народа и пуштање ровца.

Увек пратите тајминг и след догађаја. Немојте да сте Срби са памћењем краћим од још краће памети.

Покушали са ложењем, ел, лш, маркетинг бројке су падале
Онда покушали са шатро неутралном пропагандом, бројке су падале
Онда су пробали са страхом и тад су пали на бројке у време Обилића 98е. Више није било клинаца ни да им држе барјаке а камоли да контролишу улице.

Е тек после свега тога имамо ово.

Ако вам је заиста до промене онда је битно ко носи промену на својим леђима и на који начин.

Не треба нам ресетовање матрикса, треба нам истинска слобода и правда.

Poslednja izmena:
Ne treba da nas hulihani "oslobađaju", dobili su slobodno u Ćacilendu pa u povratku sa utakmice glume silu ka svojim rezervnim položajima.

Постоје информације да је изненада крнеула режимсиа мобилизација ћациленда. Да неће да организују упаде на факултете??

Nemojte misliti da je ovo sa bakljama na ćacilend režirano. Vođe navijača ne postavljaju pitanje odustajanja od podrške vlasti, ovo je samo iskra običnog sveta u korteu, ništa drugo.

Постоје информације да је изненада крнеула режимсиа мобилизација ћациленда. Да неће да организују упаде на факултете??
Не би ме чудило. Спремни су на све.

Новак Ђоковић победио Хуркача и освојио СТОТУ титулу!
1748162678783.png

1748162935763.png

Poslednja izmena:

Izgleda da se Hulja uplasio mobilizacije gradjana u NS i bajkera.
Hulaj se ne plasi izbora ni setnji ,ni suza, ni glumaca, ni studenata ni urbane omladine.
Ali dovoljna je njamanja indikacija da je druga strana spremna da upotrebi silu i Hulja se uplasi.
Tako funkcionise mozak svakog kriminalca.

Ja samo ne razumem profesore jer toliko mora da se poklekne pred onima koji krše zakon samo jer je kasica sa parama u njihovim rukama?

Online nastava je samo sredstvo da se legitimiše propala godina kako bi profesori dobili svoje siledžijski oduzete plate. Znaju i sami da studenti time neće steći adekvatno znanje a blokade paralelno sa ispitnim rokovima koji će se nanizati do novembra postaju nemoguće. I borba se gasi, čekamo izbore.

Bolje je dočekati izbore sa potpuno paralisanim univerzitetom, gde svi znamo ko je krivac za to. Znaće narod ko je kriv i koga da kazni za stopiranu budućnost mladih ljudi. Kad univerzitet ne bude radio 2 godine to je takav tektonski društveni poremećaj da nema dalje bez korenite promene koja podrazumeva razgradnju sadašnje vlade na subatomske čestice.

Žao mi je što je samo univerzitet u ovome. Ali profesori, kakve crne plate, izlazite na ulicu sa zahtevom da gad momentalno raspiše izbore...

Dosta više izigravanja sistema i države. Jedite paštetu i hleb i ne plaćajte racune od tih 10k, 20k koliko su vam uplatili... Ako ljudi sad ne izađu i ne sklone ove majmune, nego ih mole i pristaju na ucene, onda smo ovo poptuno zaslužili...

Cvrc nema plate i ja sad treba da molim poslodavca da se smiluje 😄

Vrh