Šta je novo?

Srbija - zlatna strana medalje

Huljin strah od Rusa je veliki. Oni mogu da mu uzmu 10% rejtinga.
Nadam se da mogu da mu uzmu i druge stvari.

Ja samo ne razumem profesore jer toliko mora da se poklekne pred onima koji krše zakon samo jer je kasica sa parama u njihovim rukama?

Online nastava je samo sredstvo da se legitimiše propala godina kako bi profesori dobili svoje siledžijski oduzete plate. Znaju i sami da studenti time neće steći adekvatno znanje a blokade paralelno sa ispitnim rokovima koji će se nanizati do novembra postaju nemoguće. I borba se gasi, čekamo izbore.

Bolje je dočekati izbore sa potpuno paralisanim univerzitetom, gde svi znamo ko je krivac za to. Znaće narod ko je kriv i koga da kazni za stopiranu budućnost mladih ljudi. Kad univerzitet ne bude radio 2 godine to je takav tektonski društveni poremećaj da nema dalje bez korenite promene koja podrazumeva razgradnju sadašnje vlade na subatomske čestice.

Žao mi je što je samo univerzitet u ovome. Ali profesori, kakve crne plate, izlazite na ulicu sa zahtevom da gad momentalno raspiše izbore...

Dosta više izigravanja sistema i države. Jedite paštetu i hleb i ne plaćajte racune od tih 10k, 20k koliko su vam uplatili... Ako ljudi sad ne izađu i ne sklone ove majmune, nego ih mole i pristaju na ucene, onda smo ovo poptuno zaslužili...

Cvrc nema plate i ja sad treba da molim poslodavca da se smiluje 😄
Више је до нас осталих.
Људи су овде баш неиформисани око средстава које имају за протесте, нпр. код мене у фирми људи за оне генералне штрајкове нису хтели да пријавимо штрајк послодавцу већ су узимали дане одмра или причали да су болесни и тако.
Професори баш и нема како додатно да протестују, факс не може бити више у блокади него сада, али држава се може више блокирати него што је сада.

Нормализација нечега је начин да се то угуши тако што нам симболи промене значење. Сад, надам се да се неће то десити код нас, али виђам доста људи који скачу јер нису ћаци и пумпају да иду у разне оне локале који су делили бесплатне кафе у јануару (на дан штрајка), а бојкот њих је најлакши вид борбе.
Свакако, сваки пут када чујем ово или "пумпај" подсетим људе да је борба више од 6 речи и скакутања и мсм да бисмо сви то требали да радимо.

Ja ne mogu da krivim profesore. Oni su od svih, osim studenata, dali najvise i zrtvovali najvise. Ostatak nas je izdvojio vreme da ode na protest i posle nastavio sa svojim zivotom. Profesori nemaju od cega da zive, pomoc koju dobijaju od nas nije dovoljna.
Ostaje nam da cekamo izbore, ali se plasim sta ce tu biti jer ce Vucic dodatno da izmori i obesmisli borbu. Potrebna je jaka volja, videcemo da li je imamo.

Ja ne mogu da krivim profesore. Oni su od svih, osim studenata, dali najvise i zrtvovali najvise. Ostatak nas je izdvojio vreme da ode na protest i posle nastavio sa svojim zivotom. Profesori nemaju od cega da zive, pomoc koju dobijaju od nas nije dovoljna.
Ostaje nam da cekamo izbore, ali se plasim sta ce tu biti jer ce Vucic dodatno da izmori i obesmisli borbu. Potrebna je jaka volja, videcemo da li je imamo.
Tacno je. Profesori su jedini ostali bez plata.
Ali to nam govori i koliko se drustvo promenilo.
Ustanici iz 1941. ili 1804. nisu pitali za plate.

Pa sad, sto nismo mi ti ustanici nego ocekujemo da to budu profesori za nas? Ne moze se uporedjivati vreme, 1804. se nije placao infostan, hranili su se lakse jer se 95% zemlje bavilo poljoprivredom.

Vrh