Šta je novo?

Srbija - zlatna strana medalje

Kako objasniti uspeh NIslija da sprece skup zlocinaca u svom gradu?
Policija nije reagovala?

To je veoma vazno pitanje, jer sef mafije pada kada vise ne moze da obezbedi sigurnost clanova mafije.
Ako se to desilo, ovo u NIsu je bio prelomni momenat.
Јака локална свест, и код грађана и код органа реда.
То је оно што фали у Бг.

Ne.

Nemoguce je utvrditi.
Све мени доступне информације конвергирају ка најмање 300,000 учесника протеста. Таквих извора скупио сам 7, од баналних и посредних, преко врло темељних и поузданих, и буквално све указује на тај број. То је спектакуларна цифра, од скоро 5% становништва Србије, до сада незабележено у нашој историји.

Људи често заборављају колико је 30,000 људи велики број. Само такав један протест је јако тешко окупити, па чак ни власт није успела у Сремској Митровици да окупи толико људи, а довукла је 900 аутобуса из целе Србије, све плаћено и под радном обавезом. Е сад замислите 15 скупова у Сремској Митровици, али наравно само шира слика (без крупних кадрова) :).

И наравно, тај број се скупио упркос претњи језивим насиљем власти, и бруталном саботажом градског и међуградског превоза. Могу мислити колико би нас се скупило, да имамо бесплатан превоз, храну и радну обавезу, па отворило би се тло под нама, сви бисмо пропали у метро.

Poslednja izmena:
Pa ok, to je neka brojka oko koje se mozemo sloziti - 300k kao minimum. E, sad, tesko da je bas bio taj minimum. Dakle, brojka je daleko veca. Sad, kolika je, nemoguce je utvrditi.

Ja sam trcao pred odlazak na protest i to po mojim vukoje*******inama gde nikad nijednog coveka ne sretnem. Taj dan sam u ulicicama gde nikad nisam video vise od dvoje ljudi u trenutku kada prolazim, video desetine sa bedzevima kako marsiraju ka gradu.

Pitanje je i kako su se svi ti marsevi zavrsili i jesu li i to ucesnici protesta? Brankov most je bio ludilo, cekalo se satima. Da li je onaj koji je stajao kod Usca dva i po sata i onda odustao ili morao da se vrati kuci ucesnik protesta?

Ja sam video starije ljude koji se spustaju niz Banovo brdo i marsiraju ka gradu, pridruzujuci se rekama ljudi. Da li su oni koji su recimo odustali kod Sajma jer ne mogu dalje peske isto ucesnici protesti?

Po meni jesu.

I za sam centar grada je nemoguce proceniti, toliko ulica, toliko ljudi dolazi i odlazi... a kamoli za ceo grad i drzavu.

Grad je bio prazan, van ljudi koji su isli na protest. Zelju da ucestvuje je izrazio do sada nevidjen broj gradjana. Koliko ih je uopste uspelo da stigne na skup u uslovima koji su bili, koliko ih je otislo ranije, koliko ih doslo kasnije...

Moj cale je bio od ranog jutra po gradu i proveo je jedno 6,7 sati na protestima, ali na onim fotkama iz drona sa Slavije ga nece biti jer se do tada vec umorio i vratio kuci.

Bolje pitanje bi bilo koliko ljudi je tog dana u Beogradu učestvovalo u protestu na ovaj ili onaj način (protiv režima, naravno, ne računam ove za). Jer je trajalo ceo dan i ljudi su se smenjivali i pomerali po gradu. A mislim da kad se sve to uračuna, da je jedno 500.000 ljudi učestvovalo. Naravno, to se ne može potvrditi i izračunati. Ali videlo se.

A to je pritom bez svih onih drugih ljudi iz drugih mesta koji su sabotirani da dođu tog dana. Inače bi bilo još mnogo više.

E da, tu su i oni koji su bili dolazili sa Novog Beograda a ostali zaglavljeni kod Brankovog mosta. I njih treba računati. Ne samo one koji nisu dočekali da pređu, nego i one koji su se zaglavili na stepenicama. Čuo sam da je bio zastoj na stepenicama ka Karađorđevoj ulici. I znam nekoliko sa NBG koji su isto rekli da su bili do Ušća, čekali dugo, pa su posle ostali tu jer je i tu bilo manjih grupica i "odlomaka" protesta.

Ono što mi je žao je što je smrdljivi MUP u proceni za javnost (postoje dve procene i dva izveštaja - realni i za javnost) nametnuo tu brojku od 107.000. I onda su svi usvojili to kao tako i gde god se formalno piše o procenama (domaći i strani mediji) uvek se nameće tih 107.000.

Mislim da svi treba da se naviknemo da automatski kažemo "onaj dan kad je bilo pola miliona u Beogradu" jer to i jeste realno stanje, i rekord veću nego 5. oktobar, protesti 2023. i svi dosadašnji skupovi. Ja svakako računam i govorim da je bilo pola miliona.

P.S.
Negde sigurno postoji i MUPov izveštaj o realnoj proceni broja učesnika. Kako se trenutno kreću stvari, možda uskoro neko negde i procuri to. Mada ko ih šljivi, možemo i bez toga.

Poslednja izmena:
Данас је Лесковац достојни носач антирежимске бакље која гори све јаче и јаче

Иначе, открио се идентитет вероватног починиоца који је активирао топ у маси. Наводно је у питању жандарм из села Вучје поред Лесковца. Маријан Петровић у селу познт као Маки Љига.
Толико је био ретардиран да га нису примили у службу у ЛЕ него вратили у родно село.

Потврдили ми неки моји пријатељи Лесковчани. Цела општина бесна на дотичног.

А Хуља као да бира где му најгоре да иде по Србији. На југу више ни мурија није за њега а ни његови из партије. А од данас ни тај Маки Љига.

Poslednja izmena:
Горане, твој ниво политичке пропаганде и агитације за западне колонизаторе а против источних је толико депласиран и бајат. Као да се јављаш из неке 2002. године.

Уз све недаће, ово друштво је у последњих годину дана ипак одмакло од те бинарне, временом прегажене логике.

Горане, твој ниво политичке пропаганде и агитације за западне колонизаторе а против источних је толико депласиран и бајат. Као да се јављаш из неке 2002. године.

Уз све недаће, ово друштво је у последњих годину дана ипак одмакло од те бинарне, временом прегажене логике.
Pregledaj u budućnosti. Tamo ćemo se sresti ti i ja.

1000029670.jpg
1000029669.jpg
1000029668.jpg

Opozicija u fazonu: u koju su ovo vukoje*******inu otisli, jel ovo u Srbiji uopste, gde tamo da idem da sje*******em nove cipele, ima li uopste avokado tost u restoranu tamo...

Studenti su uradili ono sto opozicija nije htela za 13 godina.
Da zadju i u najmanje selo u Srbiji.
Taj beogradski urbani sljam nije mogao ni da kontrolise prezir prema ljudima iz provincije koji ne poznaju dovoljan broj nacina pripreme kafe i ne odlaze na statusna putovanja.
Zato sadasnja opozicija zasluzuje da nestane zajedno sa Huljom.
Ne smeju se dozvoliti nikakvi izbori dok se ne rascisti i unisti lopovski sitem i UDBA.

Zabrinjava jedino zasto nema novih politickih stranaka.

Jel se zna koliko je ljudi bilo 15.03. u Beogradu?
Najrealnija je procena jednog Rusa koji radi te modele i procene.
On smatra da je na Slaviji i okolnim ulicama bilo 275.000 ljudi.
Za okolne ulice nije mogao da model jer su se ljudi uglavnom kretali van srca protesta, ali pretpostavlja oko još oko 50.000
Prezentacija je vrlo zanimljiva gde pokazuje tri animacije trga Slavija,
36000, 68000 i 94000 ljudi.
Problem je što sve izgleda isto sa strane i i iz drona.
Zato kaže da je vrlo bitno ispravno proceniti gustinu. Zauzet prostor se vidi na fotografijama.

Ukratko negde oko 325.000

To je 325 000 u jednom trenutku?

Inace, Brankov most je stvarno velika greska u organizaciji. Bolje bi bilo marsirati preko Gazele pa cak i preko Mosta na Adi nego tamo stajati zaglavljen satima.

Puke brojke ne docaravaju velicinu protesta. Kako kroz broj ljudi od 19h na ogranicenom podrucju da izrazis gomilu majki sa decom koja dolaze do Brankovog, ispracaju porodicu, a onda se vracaju. Kako da objasnis da je ceo urbani deo grada blokiran ceo dan, osim sporadicnih poprecnih ulica daleko od centra protesta. Ili starije ljude koji su se pojavili po danu dok je za njih bilo bezbedno, podalje od mase, pa otisli kucama, kojih znam puno.

Oduzmi starce, decu, one koji su radili i one koji su objektivno spreceni i dobijas neki apsolutno suludi procenat izlaznosti. Oduzmi sns pristalice i dobijas da je, fazon, trecina od ljudi koji su mogli, izasli na ulicu.

Vrh