Šta je novo?

Srbija - zlatna strana medalje

Ја ти кажем да опозиција са ставом Космет је независтан и десио се геноцид у Сребреници неће срушити вучића до смака света, а ти понављај исту мантру до бесвести.

Мора се помирити "прогресивна" и народна Србија као петог октобра.
Zasto si citirao post koji nije ni upucen tebi i nema veze sa ovim sto si u odgovoru napisao?

Elem, da je kosovo nezavisno nisam cuo da je bilo ko relevantan iz opozicije rekao,
da ga je žvala ucinio nezavisnijim nego sto je bio pre njega - to su trebali mnogo vise da ponavljaju...
Sto se tice srebrenice takodje ne vidim da je neko relevantan tako nesto izjavio...

Uostalom sta ima gradjanska opozicija uopšte da se dodvorava desnicarima?
Problem tu nije u njima nego u nedostatku desne politicke opcije koja bi trebalo da animira taj deo birackog tela a to se nedešava (francuz je failovao) - za to nije odgovorna gradjanska opozicija nego sami desnicari koji su izgleda skloni direktnom šurovanju sa žvalom pa makar ovaj i priznavao kosovo lagano kao do sad...

P.s. ne odgovraam ja sve ovo zbog tebe licno nego zbog teme koja je važna,
ti si umislio da si prorok i apsurdno bi bilo da neko pokusava da ti promeni stav...

Sto je Francuz fejlovao, oni uzimaju po 5% i u parlamentu su na par poslednjih izbora, to je i vise nego dovoljno od njih i vaskrslog DSS-a. Fejlovala je Narodna stranka najvise a i Dveri su u kanalu, tu treba traziti uzrok problema. Sa druge strane, mislim da treba da se obnovi velika Demokratska stranka i da se ujedine resursi svih koji su iz nje i potekli sa novim ljudima, ona je vec 100 i kusur godina nosilac tih nekih liberalnih, gradjanskih ideja. Sve zrele demokratije tako funkcionisu, gde imas uglavnom 2-6 velikih partija ideoloski odvojenih pa glasas ili se prikljucujes onoj koja ti je najbliza. Od kombi stranaka, pokreta od danas do sutra i one-man show opcija nema nista. Ali treba strpljenje i organizacija, nece biti instant resenja. Tako su i radikali gulili u opoziciji vise od decenije ali se nisu cepali, drzali su organizaciju i disciplinu i docekali svoje vreme.

Fejlovao u smislu da nije okupio znacajniju masu desničara iako je faktički bio jedini autentičan na tom spektru i dosta se trudio...
Narodna se samo procistila od remetilackog faktora jeremića a dveri su same izvrsile hara kirki koalicijom sa zanokticom za koju su svi odavno vec znali da je žvalina...

Samo smeta to desnicarasko naklapanje kako građanska opozicija treba ovo ili treba ono po modelu vidim trn u tuđem oku a balvan u svom ne -
građanska opcija ne treba da se dodvorava desnicarima - to nek rade te "narodne" opcije kao nps ili francuz...
...e sad što je to samo po sebi teško jer dosta ljudi takvih afiniteta gaji potajne simpatije prema žvali (iako ovaj radi sve suprotno od njihvih proklamovanih stavova) nije krivica njima omraženih građanista..

Slazem se sa tobom ali mislim da je 5% sasvim dobar rezultat za jednog salonskog konzervativca u danasnjem vremenu. Pri tom izborili su se da budu vodeci faktor na tom desnom spektru, ostali su se polupali. Ja samo ne vidim cemu postojanje i njih i narodne stranke i djb na primer, to je potpuna ista opcija ideoloski a bespotreban sarenis i tracenje resursa. Isto vazi i za raznorazne zelene pokrete i gradjanske opcije. Neka se ugledaju na SPS na primer koji je od zadnje 34 godine, 28 u vlasti. Oni drze tu jednu ideolosku liniju, strukturu i organizaciju, tako se jedino u danasnjem sistemu uspeva. Neko novo buduce vreme ce traziti mozda drugacije sisteme ali za sad je ovako. I zasto misli dosta vas da je Jeremic remetilacki faktor i slicno? Mozda gresim jer ne znam sta se desava iza kulisa ali mi je on delovao kao sasvim korektan politicar za nase uslove...

Nije francuz kriv naravno sto na desnom spektru ima mnogo onih kojima je veca briga sto je neko od "građanista" izjavio negde nesto u vezi srebrenice ili kosova od toga što žvala svake godine rasprodaje srpske nacionalne interese gde god stigne...
Inace kako djb i narodna vise fakticki i ne postoje, on realno nema konkurenciju na toj ekstremnoj strani - nps tu gadja vise onu umereniju...

A jeremić je sebe ispisao iz normalnih ljudi onda kada nije dozvolio da se odrze stranacki izbori kad je bilo evidentno da ih nece dobiti pa u stilu stranka to sam JA pokusao da spreci promenu sto je dovelo do umiranja stranke,
a sta je bilo iza kulisa to tek da ne pominjemo, uostalom videlo se skoro sad

Nije francuz kriv naravno sto na desnom spektru ima mnogo onih kojima je veca briga sto je neko od "građanista"
Nije li Francuz isao tamo da dobije pocasnu sablju od Hulje, zajedno sa onom starletom, u jednom bizarnom ritualu?
1735578220356.jpeg

MIslim da se radi o asset-u Sluzbe koji ce biti aktiviran kad za to dodje vreme.

U vezi Jeremica sam tek ispao id***, glasao sam za njega.

Da to mu je jedan od žešćih fejlova kad se slikao tu sa dvocevkom, uopste ne kapiram sta mu je to trebalo...
kao i svaki sa desnog spektra i za njega je prirodno da postoji sumnja da je spavač

Da to mu je jedan od žešćih fejlova kad se slikao tu sa dvocevkom, uopste ne kapiram sta mu je to trebalo...
kao i svaki sa desnog spektra i za njega je prirodno da postoji sumnja da je spavač
I levicar moze da bude spavac, ali indirektni, preko Hill-a.
Ali efekat je isti.

Mislim da Hulja psihicki nije vise u stanju da upravlja sektom.
Poslednje njegove izxjave o "cuvarima vatre" i "lojalistima" znak su teske poremecenosti.
To je dobar znak.
Njegovo ludilo kao sansa za nas.

Mozda Djilas i nije Hull-ov?

NSPM: Драган Ђилас Кристоферу Хилу: Да ли су давање америчком Бехтелу да гради Моравски коридор по три пута већој цени од реалне и извоз муниције у Украјину довољни да зажмурите на све што овај режим ради?

Nepomenik 2 ne prestaje da trazi paznju dok ga svi iskusno kuliraju.

Ne bi tan.

Vrh