Šta je novo?

Srbija - zlatna strana medalje

Nakon sto su nam i americka i ruska govna zabili noz u ledja ispadose Hrvati najveci saveznici srpskog naroda. Ali valjda tako i treba, ipak smo mi najblizi i najsrodniji jedni drugima, u principu bi i trebali biti prirodni saveznici, samo da rascistimo neke stvari izmedju nas. Medjusobni sovinizam samo slabi sve narode na ovim prostorima i pravi nas glinenim golubovima za razne tudje prljave namere.
Slažem se pod uslovom da raščiste prvo u svom dvorištu. Relativizacija je mnogo gadan instrument manipulacije.....

Ok, znaci sve nade su nam u dokumentaciji. Nadam se da makar medju njima neko ima plan b.
Cek ti mislis da ce objavljivanje dokumentacije da prodje bez posledica ?
Kao objave, i nikom nista, idemo po starom. Ako par bitnih likova iz SNS-a zaglave robiju, to je ogroman udarac za njih.
Evo cak i nista da ne bude, ogroman uspeh je sto se pokazalo da je podrska Psihu nikakva, i sto se Srbija oslobodila straha.
Pa jbt protest u Svrljigu i Kosovskoj MItrovici je ravno cudu, da ne govorimo o ovim drugim gradicima po Srbiji.
Tamo su vladali lokalne kabadahije Palma style, niko nije smeo da pisne.
Steta samo sto se debeli vepar iz JA izvukao, on bi bio medju prvima na sudu.

Cek ti mislis da ce objavljivanje dokumentacije da prodje bez posledica ?
Kao objave, i nikom nista, idemo po starom. Ako par bitnih likova iz SNS-a zaglave robiju, to je ogroman udarac za njih.
Evo cak i nista da ne bude, ogroman uspeh je sto se pokazalo da je podrska Psihu nikakva, i sto se Srbija oslobodila straha.
Pa jbt protest u Svrljigu i Kosovskoj MItrovici je ravno cudu, da ne govorimo o ovim drugim gradicima po Srbiji.
Tamo su vladali lokalne kabadahije Palma style, niko nije smeo da pisne.
Steta samo sto se debeli vepar iz JA izvukao, on bi bio medju prvima na sudu.
Ne mislim da ce proci bez posledica ali mislim da posledice nece biti proporcionalne ocekivanjima.

Mislim da je za trenutnu kolicinu nezadovoljstva i spremnost naroda na borbu ‘eto pokazalo se da se Srbija oslobodila straha’ minimalan rezultat.

Daj batali me sa svojim detinjarijama, ne citam tvoje postove duze od tri recenice jer dobijem trovanje. Imas Bendera pa se sa njim igraj te Diznilend politike. Obracam se odraslima, ako ih ovde uopste ima.
Sve je u redu.

Protesti rastu, Slavija je mala beba za ono sto je bilo u petak.

Ljudi nisu radili, kompanije nisu radile.

Ogroman broj ljudi na ulicama, ukupno nikada veci.

Pridruzuju se svi zivi.

Broj gradova gde su protesti nikad veci.

Broj demonstranata u tim gradovima nikad veci.

Pored fakulteta, ne rade ni osnovne, ni srednje skole.

Prikljucuju se razni iz drzavnih preduzeca.

Advokati strajkuju.

RTS radnici podrzavaju.

Razni umetnici traze zabranu emitovanja njihovih dela na RTS-u.

Drugi protest ispred RTS-a je bio pet puta brojniji od prvog.

Pritisak se siri. Cela Srbija je na nogama.

Sve je u redu. Sve je u redu za onoga ko navija da sve bude u redu.

Price o referendumima i slicne postoje samo u Informeru.

Ne znam cemu frka i panika i namisljanje i nezadovoljstvo ako si protiv Vucica?

Pa sve napreduje konstantno.

Smislio si pet stvari koje ne valjaju, treba ovo, treba ono... politicari, referendumi, preformulisati zahteve... a sve valja i bolje je nego ikad.

Znam. Nisam citao dalje.
Ok, zar se i ti ne bi bolje osećao da sutra vidiš na zvaničnom referendumu 70% protiv, 30% za.

Zašto se izbegava izlazak na taj referendum sada kada je najveća šansa da izađe i većina apolitičnih/nezainteresovanih i ostalih koji će u trenutnim okolnostima u 90+% zaokružiti NE.

Boldujem ovo "trenutnim okolnostima" jer ne možemo znati šta će biti ishod i da li će za 2-3 meseca biti bitno drugačija situacija, sa bitno omekšanim stavovima i atmosferom, ergo manjim potencijalom da se referendum završi onako kako bi se sada završio?

Zar tebi nije drago da čuješ od nekog poput mene ko je dugogodišnji apstitnent da bi sada izašao drage volje i zaokružio NE? Zar ne misliš da sada to treba iskoristiti i napraviti matematiku, crno na belo iza svega?

Ulica nije dovoljna, sada su potrebni brojevi, to jeste matematika, ako zaista želimo da nešto uradimo.

Ne mislim da ce proci bez posledica ali mislim da posledice nece biti proporcionalne ocekivanjima.

Mislim da je za trenutnu kolicinu nezadovoljstva i spremnost naroda na borbu ‘eto pokazalo se da se Srbija oslobodila straha’ minimalan rezultat.

Minimum jeste, ali niko nije rekao da će da se stane na minimumu.

Isprati narednih 10-15 dana. Mogu da se opkladim da nakon petka, i broja ljudi koje su uspeli da organizuju u Jagodini i broja ljudi koji su izašli u ostatku Srbije, nema više pominjanja referenduma i izbora u skorije vreme. Od toga da se spremaju da sami podnesu predlog u Skupštini o poverenju predsedniku do toga da nakon petka ta ideja odlazi u zaborav. Sad moraju da smisle nešto novo.
Sad im i prelazna/tehnička Vlada i nije tako daleko u mislima i nije tako loša ideja. Njihov problem je što kasne 2 koraka, što i nije loše ako je krajnji cilj da se sklone.

Sve je u redu.

Protesti rastu, Slavija je mala beba za ono sto je bilo u petak.

Ljudi nisu radili, kompanije nisu radile.

Ogroman broj ljudi na ulicama, ukupno nikada veci.

Pridruzuju se svi zivi.

Broj gradova gde su protesti nikad veci.

Broj demonstranata u tim gradovima nikad veci.

Pored fakulteta, ne rade ni osnovne, ni srednje skole.

Prikljucuju se razni iz drzavnih preduzeca.

Advokati strajkuju.

RTS radnici podrzavaju.

Razni umetnici traze zabranu emitovanja njihovih dela na RTS-u.

Drugi protest ispred RTS-a je bio pet puta brojniji od prvog.

Pritisak se siri. Cela Srbija je na nogama.

Sve je u redu. Sve je u redu za onoga ko navija da sve bude u redu.

Price o referendumima i slicne postoje samo u Informeru.

Ne znam cemu frka i panika i namisljanje i nezadovoljstvo ako si protiv Vucica?

Pa sve napreduje konstantno.

Smislio si pet stvari koje ne valjaju, treba ovo, treba ono... politicari, referendumi, preformulisati zahteve... a sve valja i bolje je nego ikad.
Jasno je da razmisljanje, pogotovo dugorocno, nije tvoj fah. Ne moras toliko reklamirati to. Manje pisi, vise glasaj.

Moje pisanje slobodno preskoci, svakako je to ko da vrabac resava diferencijalne.

Minimum jeste, ali niko nije rekao da će da se stane na minimumu.

Isprati narednih 10-15 dana. Mogu da se opkladim da nakon petka, i broja ljudi koje su uspeli da organizuju u Jagodini i broja ljudi koji su izašli u ostatku Srbije, nema više pominjanja referenduma i izbora u skorije vreme. Od toga da se spremaju da sami podnesu predlog u Skupštini o poverenju predsedniku do toga da nakon petka ta ideja odlazi u zaborav. Sad moraju da smisle nešto novo.
Sad im i prelazna/tehnička Vlada i nije tako daleko u mislima i nije tako loša ideja. Njihov problem je što kasne 2 koraka, što i nije loše ako je krajnji cilj da se sklone.
Pa i ja vidim da pokusavaju da uguse tu ideju i zato bas mislim da sad treba ponovo da se pokrene to.
Pogotovo sto su sami predlozili i ako izvrdaju to je dodatni razlog za produzenje protesta.

Ja i zelim da oni nastave da kasne u koracima, i da im se onemoguci preuzimanje inicijative. Nadam se da i studenti razmisljaju tako. I da opozicija nesto radi sto ne vidimo.

OŠ Banović Strahinja, prepravljeni krvavi radikalski kurčići

1000022399.jpg

Pa i ja vidim da pokusavaju da uguse tu ideju i zato bas mislim da sad treba ponovo da se pokrene to.
Pogotovo sto su sami predlozili i ako izvrdaju to je dodatni razlog za produzenje protesta.

Ja i zelim da oni nastave da kasne u koracima, i da im se onemoguci preuzimanje inicijative. Nadam se da i studenti razmisljaju tako. I da opozicija nesto radi sto ne vidimo.

Da se pokrene šta? Referendum? Pa ponuda je u startu glupost jer su je najavili kao savetodavni referendum. I nije ni po Ustavu. Čak i da izgubi uvek može da prolongira ostavku do kraja sledeće godine (zakaže referendum za jun, u avgustu objavi da će doneti odluku vrlo skoro, za Novu Godinu kaže da podnosi ostavku 1.6, datumi su nebitni).

Tamo negde u novembru sam napisao post gde sam pokušao da predvidim kako će se razvijati situacija. Ostavke, hapšenja su bili logični, sledeće što sam mislio jeste da bi mogao da raspiše izbore ako prethodno ne upali i da bi to bilo to.

Ni u snu nisam mogao da pomislim da će toliko da polude da će da šalju batinaše, probijaju blokade i udaraju ljude, pokrenu kampanju sa kurčevima i slično. U žestokoj su panici i svi koraci su im pogrešni.

Ko je u novembru mislio da se protesti neće skoro izduvati?
Na forumu je nastala totalna apatija kad su partije organizovale onaj protest u Beogradu gde se skupilo par stotina/hiljadu ljudi i proglašena je Vučkova pobeda. Sad smo na kraju januara, skoro 3 meseca je prošlo a čini se da se stvari tek sad zakuvavaju.

Nakon sto su nam i americka i ruska govna zabili noz u ledja ispadose Hrvati najveci saveznici srpskog naroda. Ali valjda tako i treba, ipak smo mi najblizi i najsrodniji jedni drugima, u principu bi i trebali biti prirodni saveznici, samo da rascistimo neke stvari izmedju nas. Medjusobni sovinizam samo slabi sve narode na ovim prostorima i pravi nas glinenim golubovima za razne tudje prljave namere.
Да смо били тако сви уједињени против свих политичара пре 40 година, као Србија данас, СФРЈ се никад не би распала, а 15 страдалих би данас, заједно са Доном били живи.

Ko je uopste glup da veruje u neke stvari kojima nas plase. Nova vlada ce biti zajednicka vlada ujedinjenje Srbije. Ne mogu ni levica, ni desnica sami da uzmu 50% posto mandata.

Neko veruje da ce neki ekstemni liberal autosovinista da uzme vlast i radi stvari kojima Informer i Hepi plase budale, a stvari koje vec Vucic radi?

Mislite da su studenti svi levo ili svi desno? Ima ih svakakvih. Mislite da se kolju na fakultetima? Ne, nego kao sto vidimo savrseno funkcionisu.

Sve je to lako i normalno medju normalnim ljudima.

Vrh