Šta je novo?

Srbija - zlatna strana medalje

Sacekajmo da objave celu dokumentaciju, pa da onda komentarisemo.
Do tada, to je jedino bitno.
Ja bas mislim da dokumentacija vise nije bitna i da ce cekanje na objavu samo umrtviti ovo sto se sada desava, i vratiti njemu inicijativu. Nadam se da gresim.

Ja bas mislim da dokumentacija vise nije bitna i da ce cekanje na objavu samo umrtviti ovo sto se sada desava, i vratiti njemu inicijativu. Nadam se da gresim.
Da li ce papiri biti fejk ili original? Ako su fejk dolice jos goriva na proteste.
Ako nisu, sta prognoziras? Po 10 godina robije za Momirovica i Vesica?

Sto bi rekao Klint Istvid: misljenje je kao dupe, svako ga ima.
Prema tome, samo treba slusati studente, sta oni odluce svi da stanu iza toga.

Da li ce papiri biti fejk ili original? Ako su fejk dolice jos goriva na proteste.
Pa da, minimum 10 godina (zloupotreba položaja, korupcija...).
Ali da li tebi deluje da su Mona i Vesić donosili odluke na svoju ruku? Da su oni pokupili sav novac?
Da li deluju kao ljudi koji bi svojevoljno otišli na robiju i ne bi ostale povukli za sobom? Zato i ne mogu/ne smeju da kazne odgovorne, jer odgovornost ide do vrha.

Sećate se kako je onaj policajac preuzeo odgovornost za neizlazak policije na prijavu u Hercegovačkoj? Eto, jedan čovek iz policije je samovoljno odlučio da ne odgovori na pozive građana. Kraj vica.
E taj je sigurno bio dobro namiren zbog toga.

Ne postoji novac ili bilo kakva privilegija zbog kojeg će Mona, Vesić i svi ovi koji su umešani dobrovoljno na robiju jer ovde nije nanogica u pitanju već mnogo više.

Ovo ne moze da se umrtvi
Ja se iskreno nadam da si u pravu
Sto bi rekao Klint Istvid: misljenje je kao dupe, svako ga ima.
Prema tome, samo treba slusati studente, sta oni odluce svi da stanu iza toga.
Malo su u kontradikciji prva i druga recenica onda.
Nemam pojma koje su kazne predvidjene. Mislim da je, nakon svega sto se izdesavalo, robijanje Vesica i Momirovica preslab rezultat.

Mislim da vecina nas ne izlazi zbog dokumentacije vec da se ovaj skloni. Medjutim, to nije formulisano kao zahtev protesta.

Mislim da je bolje da se zahtevi preformulisu sad, nego da to bude tek reakcija na njegovo ispunjenje prethodnih.

Amo se ne preformulisu mozda je, zapravo, najbolje da u slucaju objavljivanja dokumentacije zaista krenemo na onaj referendum o njegovoj smeni. Ja sam prilicno siguran da on to sada gubi, i pored svih trikova koje moze da izvede. Tako i protesti mogu da naprave tranziciju u glas za smenu, a da to ne deluje nakaradno i da se gubi energija.
Ja ne znam zašto ova naša kilava opozicija i u ovoj situaciji ne inisistira na izborima? Slušam onog Savu Manojlovića na Bez cenzure, lik ladno kaže da bi izbori u ovom trenutku bili izdaja studenata.

Pa šta predlaže lik? Da se strpimo da sve ovo stane i zaustavi se, pa da kada energija u narodu padne onda da se raspišu izbori?

Nije mi jasno i što odbijaju taj savtodavni referendum koji ne Vuĉić predložio? Zar toliko nemaju muda da mu stanu na crtu čak i u ovoj situaciji kada bi gomila apolitičnih ljudi poput mene izašla i zaokružila protiv Vučića?

Rekao bih čak da se oni plaše i tehničke vlade i onog scenarija da im Vuĉić da tehničku vladu pa da ih posle pobedi na novim izborima sa sve cerekanjem u lice u stilu "imali ste i prelaznu vladu, i ponovo sam vas rasturio"?

Da li je moguće da se toliko plaše da nešto urade? Šta je ovo ljudi? Šta treba da se desi posle svega ovoga da ova kilava opozcija zatraži izbore???

Ne interesuje ni mene dokumentacija. Mislim da vecina nas ne izlazi zbog dokumentacije vec da se ovaj skloni.
Samo dokumentacija i ispunjenje studentskih zahteva. Zahtevi protesta nisu smena Vučića, osim na Informeru. Kada bi se dokumentacija objavila, ako nije kriv, nije kriv, a svi znamo da nije kriv 😉
Mislim da je bolje da se zahtevi preformulisu sad, nego da to bude tek reakcija na njegovo ispunjenje prethodnih.
Zahtevi nece biti preformulisani, zahtevi su vrlo jasni i konkretni, nikad bolje definisani. Ko je neduzan, nema cega da se plasi.
Ako se ne preformulisu mozda je, zapravo, najbolje da u slucaju objavljivanja dokumentacije zaista krenemo na onaj referendum o njegovoj smeni.
Refendum o poverenju predsedniku ne postoji nigde ni u Ustavu, ni u zakonima vec je samo jedna obicna radikalska podmetacina.
Gradjevinski falultet je podrzao blokade od starta i objavio spisak onoga sto fali, i ovaj je danas nalozio da se to objavi. Vi ste nekako ubedjeni da se to ipak nece objaviti, ili da ce ako se objavi napraviti ne znam kakav tektonski poremecaj SNS-u, ja nisam bas siguran i nadam se da neko ima plan sta raditi ako se to ipak objavi.
Pa sto danas? Tj. juce kad si pisao post. Zar nije rekao da su zahtevi ispunjeni. Sta sad nalaze? Verujes mu? Ima li razloga za to da mu se veruje?

Naravno da bi napravilo tektonske poremecaje zato nikada nece ni objaviti.

Evo kaze da je nalozio da se objavi sve sto je Gradievinski fakultet danas rekao da fali.

Nisam hteo da stavljam link do njegovog instagrama pa sam potrazio na n1 a tamo se jedva nadje, ocugledno su i sami svesni da je skakljiva.

Sta ako stvarno objave sve?

E, ako je nalozio, a vec je ispunio zahteve, onda ok, verujemo nasem predsedniku!

Sta ako stvarno objavi sve? Ajde, nek objavi sve, ali sve. Plus, to je samo jedan od zahteva.

Evo sutra Vucic objavi svu dokumentaciju, sta se desava?
Kada se proveri da li je zaista sve u pitanju, trazi se da institucije rade svoj posao i po dokumentaciji hapse, privode i osudjuju. Mi imamo i sada situaciju da je kao objavljen deo dokumentacije pa nikom nista, neki lazni strajkovi gladju, ostavke i hapsenna pa odlazak na Havaje na odmor.

Takodje, ponavljam, dokumentacija nije jedini zahtev.

Jasno je sta podrazumeva ispunjenje drugog zahteva i zasto do toga ne dolazi.

Pod trivijalnim ustupkom smatram i objavljivanje kompletne dokumentacije. Iskreno, ne verujem da ona direktno ugrozava Vucica.
Da, trivijalni ustupcic. Pa sto nije ispunjen ako je trivijalan? Mh, ne ugrozava Vucica. Jel Tanaskovicka uhapsena i odmah rekla da je Vesic bio nadlezan za sve radove, a da ga je za to ovlastio Vucic? Jeste. Jel saslusan Vucic? Jel pozvan u tuzilastvo? Jel tako radi drzava, jel tako rade institucije? Ti ce da ispune zahteve? Evo, Vucic nije kriv, ali mu je u istrazi spomenuto ime i normalno je da bude saslusan. Ne mora biti optuzen, ali saslusan.

Studentski su protesti, studentski su zahtevi.

Govorenje da dokumentacija nije bitna, da je cilj iskljucivo smena Vucica, da ce dokumentacija biti objavljena, da se treba ici na referendum... to su sve stvari koje cujemo iskljucivo na Informeru.

Ali, evo, poznato je da ti nisi bot i da ne bi ovde mutio pustajuci takve poruke, reci cemo da je tvoj stav. Kao sto si i pisao da je vreme za politicku konkretizaciju protesta i da prestane da se bezi od politickih stranaka i politicara.

Sve ok, evo nisi bot, iako saljes sve iste poruke ko Informer, ali eto nisi, samo shvati - studentski protesti i studentski zahtevi. Podrzani od strane gradjana. Tek se rasplamsavaju i ne postoji nijedan razlog za nepoverenje studentima jer sve rade savrseno do sad.

Ti sa tvojim stavovima - zahtevi nisu bitni, Vucic ce sve da ih objavi, njemu treba verovati, hocemo protivustavni referendum koji nista ne znaci i nije obavezan, hocemo smenu Vucica kao zahtev protesta, hocemo politicare na celu protesta... lepo se prikljucis nekoj stranci sa takvim stavovima ili ako je nema, napravis svoju, pa pravite svoje proteste, ja vas podrzavam maksimalno.

Studenti i jesu uspesni i organizovani i konstantno napreduju i dizu sve na visi nivo i podizu pritisak sve vise bas zato sto ne nasedaju na fore oko nekakvog laznog referenduma, da je dokumentacija objavljena ili nebitna, da moraju politicari da se ukljuce, da je cilj smena Vucica, stavise, oni kazu da je nebitan i samo traze da institucije rade posao.

Podrzi ili ne, tvoj izbor. Nece biti politicara, nece biti referenduma, nece zahtevi biti preformulisani.

Samo dokumentacija i ispunjenje studentskih zahteva. Zahtevi protesta nisu smena Vučića, osim na Informeru. Kada bi se dokumentacija objavila, ako nije kriv, nije kriv, a svi znamo da nije kriv 😉

Zahtevi nece biti preformulisani, zahtevi su vrlo jasni i konkretni, nikad bolje definisani. Ko je neduzan, nema cega da se plasi.

Refendum o poverenju predsedniku ne postoji nigde ni u Ustavu, ni u zakonima vec je samo jedna obicna radikalska podmetacina.

Pa sto danas? Tj. juce kad si pisao post. Zar nije rekao da su zahtevi ispunjeni. Sta sad nalaze? Verujes mu? Ima li razloga za to da mu se veruje?

Naravno da bi napravilo tektonske poremecaje zato nikada nece ni objaviti.

E, ako je nalozio, a vec je ispunio zahteve, onda ok, verujemo nasem predsedniku!

Sta ako stvarno objavi sve? Ajde, nek objavi sve, ali sve. Plus, to je samo jedan od zahteva.

Kada se proveri da li je zaista sve u pitanju, trazi se da institucije rade svoj posao i po dokumentaciji hapse, privode i osudjuju. Mi imamo i sada situaciju da je kao objavljen deo dokumentacije pa nikom nista, neki lazni strajkovi gladju, ostavke i hapsenna pa odlazak na Havaje na odmor.

Takodje, ponavljam, dokumentacija nije jedini zahtev.

Jasno je sta podrazumeva ispunjenje drugog zahteva i zasto do toga ne dolazi.

Da, trivijalni ustupcic. Pa sto nije ispunjen ako je trivijalan? Mh, ne ugrozava Vucica. Jel Tanaskovicka uhapsena i odmah rekla da je Vesic bio nadlezan za sve radove, a da ga je za to ovlastio Vucic? Jeste. Jel saslusan Vucic? Jel pozvan u tuzilastvo? Jel tako radi drzava, jel tako rade institucije? Ti ce da ispune zahteve? Evo, Vucic nije kriv, ali mu je u istrazi spomenuto ime i normalno je da bude saslusan. Ne mora biti optuzen, ali saslusan.

Studentski su protesti, studentski su zahtevi.

Govorenje da dokumentacija nije bitna, da je cilj iskljucivo smena Vucica, da ce dokumentacija biti objavljena, da se treba ici na referendum... to su sve stvari koje cujemo iskljucivo na Informeru.

Ali, evo, poznato je da ti nisi bot i da ne bi ovde mutio pustajuci takve poruke, reci cemo da je tvoj stav. Kao sto si i pisao da je vreme za politicku konkretizaciju protesta i da prestane da se bezi od politickih stranaka i politicara.

Sve ok, evo nisi bot, iako saljes sve iste poruke ko Informer, ali eto nisi, samo shvati - studentski protesti i studentski zahtevi. Podrzani od strane gradjana. Tek se rasplamsavaju i ne postoji nijedan razlog za nepoverenje studentima jer sve rade savrseno do sad.

Ti sa tvojim stavovima - zahtevi nisu bitni, Vucic ce sve da ih objavi, njemu treba verovati, hocemo protivustavni referendum koji nista ne znaci i nije obavezan, hocemo smenu Vucica kao zahtev protesta, hocemo politicare na celu protesta... lepo se prikljucis nekoj stranci sa takvim stavovima ili ako je nema, napravis svoju, pa pravite svoje proteste, ja vas podrzavam maksimalno.

Studenti i jesu uspesni i organizovani i konstantno napreduju i dizu sve na visi nivo i podizu pritisak sve vise bas zato sto ne nasedaju na fore oko nekakvog laznog referenduma, da je dokumentacija objavljena ili nebitna, da moraju politicari da se ukljuce, da je cilj smena Vucica, stavise, oni kazu da je nebitan i samo traze da institucije rade posao.

Podrzi ili ne, tvoj izbor. Nece biti politicara, nece biti referenduma, nece zahtevi biti preformulisani.
Daj batali me sa svojim detinjarijama, ne citam tvoje postove duze od tri recenice jer dobijem trovanje. Imas Bendera pa se sa njim igraj te Diznilend politike. Obracam se odraslima, ako ih ovde uopste ima.

Nakon sto su nam i americka i ruska govna zabili noz u ledja ispadose Hrvati najveci saveznici srpskog naroda. Ali valjda tako i treba, ipak smo mi najblizi i najsrodniji jedni drugima, u principu bi i trebali biti prirodni saveznici, samo da rascistimo neke stvari izmedju nas. Medjusobni sovinizam samo slabi sve narode na ovim prostorima i pravi nas glinenim golubovima za razne tudje prljave namere.

Malo su u kontradikciji prva i druga recenica onda.
Ne, naprotiv, jer ako uzmemo da slusamo svacije misljenje, nema nista od toga.
Ja najvise verujem studentima, znaci svi da stanu iza njihovog misljenja.
Takodje, verujem da ce oni zajedno sa profesorima detaljno da procesljaju dokumentaciju koju Psiho, tj nadlezni objave.
Ima li veceg autoriteta u drzavi.

Zoran Ćirjaković - težak, pronicljiv ali suštinski informativan tekst koji kvalifikuje stvari onakvima kakve stvarno jesu.

Reče neko meni ovde ranije da ne sviram, ovde je sve pismen narod.
Naslov teksta je savršen odgovor na to:

Pismenost je poslednje utočište protuva koje nemaju šta da kažu​

Čitajte tekst - barem vi koji imate volju da spoznate stvarnost onakvom kakva zaista jeste - ogavna, prljava i ružna, a u toj priči Vučić je sporedan lik.

Citiraću samo jedan mali deo, apropo ovde izrečenih uvreda na moj račun.

Plenumaško razumevanje 'ispravnog' reda stvari, armirano neoliberalnom ideologijom, oblikovano je uticajima dve moćne sile, koje deluju u sinergiji. Jedna je lokalna, promenjiva ali transistorijska, dok je druga generacijska i globalna, ali je drugačije lokalizovana na različitim mestima.

Danas dolazi do izražaja jedan od antidemokratskih rezultata delovanja tog našeg kulturnog obrasca. Reč je o činjenici da nas suprotno mišljenje vređa više od najgorih psovki. Ovde 'ja mislim' podrazumeva da – svi koji misle, misle isto kao ja. Ko ne misli kao ja, taj ne misli. On može biti plaćenik, bot, sendvičar; u najboljem slučaju bu**** ili bolesnik.

Druga oblikotvorna sila je oličena u anti-društvenom učinku društvenih medija, posebno u svetovima generacija koje ne poznaju svet bez društvenih mreža. Zabavlja me činjenica da su neki od mlado-lepih ushićeni činjenicom da su na blokadama otkrili 'vesti': 'Tata, gledali smo zajedno vesti'. Podrazumeva se – vesti 'N1' i 'Nove S'.

Ali, to samo znači da su se po prvi put suočili sa visoko selektivnim, zapadnocentričnim slikama sveta koje postoje van društveno-medijskih mehura u kojima inače žive. Ne i da su otkrili stvarni svet, čak ni dve bazične činjenice – da se on ne može svesti na zaslađenu ideju koju imaju o Zapadu; a kamoli da takav svet ne postoji čak ni na Zapadu.

Misleći među vama će naći vremena i strpljenja za celi tekst.
Intelektualci među vama sudržaće se od ad hominem napada na autora i fokusirati se na argument a ne na njegovog nosioca.
Pametni među vama videće svu prljavštinu ove naše "revolucije" i sve opasnosti koje ona donosi.
Svi ostali će nastaviti pedalanje "gotov je" narativa. Sleduje im veliko razočarenje.

Ti si nesvetan činjenice da prizivanjem revolucije prizivaš da se vlasti dočepaju upravo ti za koje tvrdiš da ne bi trebali da budu na vlasti.
Izolovati opoziciju? Kako? Kojim mehanizmom?
Kako ti to zamišljaš, neki superiorni um, vrhunski, pošten, objektivan i nepristrasan da pukne prstom i "stara" opozicija prosto nestane iz priče?

Revolucija UVEK dovodi najgore na vlast!
Uvek! Bez greške!
Jer najgori nikad ne može doći na vlast regularnim putem. Zato najgori uvek kuka na nepravdu, na izborne uslove, na kosmičku nepravdu... i čeka priliku da na talasu nekog komešanja ugrabi ono što nikad ne bi inače mogao da ima.

Ta nesvest većine vas u tome šta u stvari prizivate je meni fascinantna.
Ima vas ovde koji priželjkuju žute metastaze nazad u sedlu. Takvi su vredni prezira.
Ali većina vas traži neku pravdu, a ne shvata da način na koji to radite dovodi do katastrofe koju ne možete ni da zamislite.
Prvo otrežnjenje, svima vama što hoćete da skinete Hulju, biće kad nova vlast obnovi ugovore sa Rio Tintom. Tj. NE RASKINE postojeće aranžmane i NE OTERA Rio Tinto iz Srbije.
Tada će u Srbiji biti mnoooogo ljudi koji će se osećati kao majmuni, iskorišćeni i izmanipulisani. ALi biće kasno.
Fino narod kaže da posle onih stvari nema kajanja.

Čitajte Ćirjakovića da se posle ne bi osećali kao majmuni.
Sadasnja opozicija moze se ograniciti osnivanjem novih opozicionih partija.

Ja ne znam zašto ova naša kilava opozicija i u ovoj situaciji ne inisistira na izborima? Slušam onog Savu Manojlovića na Bez cenzure, lik ladno kaže da bi izbori u ovom trenutku bili izdaja studenata.

Pa šta predlaže lik? Da se strpimo da sve ovo stane i zaustavi se, pa da kada energija u narodu padne onda da se raspišu izbori?

Nije mi jasno i što odbijaju taj savtodavni referendum koji ne Vuĉić predložio? Zar toliko nemaju muda da mu stanu na crtu čak i u ovoj situaciji kada bi gomila apolitičnih ljudi poput mene izašla i zaokružila protiv Vučića?

Rekao bih čak da se oni plaše i tehničke vlade i onog scenarija da im Vuĉić da tehničku vladu pa da ih posle pobedi na novim izborima sa sve cerekanjem u lice u stilu "imali ste i prelaznu vladu, i ponovo sam vas rasturio"?

Da li je moguće da se toliko plaše da nešto urade? Šta je ovo ljudi? Šta treba da se desi posle svega ovoga da ova kilava opozcija zatraži izbore???
Vidis, opet bi citirao legendarnog Klinta Istvuda: misljenej je kao dupe, svako ga ima.
Eto, da opzicija trazi izbore, pa evo samo na ovom forumu bi neki krenuli da pene, eto ruse Vucica/Srbiju, briga njih za nadstresnicu, izdajnici, Zapad ih finansira, itd.
Bice i izbori, polako, prvo da rascivijamo nadstresnicu, onda uslovi za fer izbore, pre svega mediji i biracki spiskovi.
E tek onda izbori.
I sto je najbitnije, svi da budu jedinstveni.

Po meni da li postoji u ustavu i zakonima je manje bitno od toga da su napravili pogrešan potez i da je u biti to sada najbolji način da im pokažemo da nemaju podršku i u brojevima, to jeste da nas je više.

Nebitno što nije obavezujuĉ, brojevi su brojevi i cifre ne lažu.

Zar ne bi ti imao bolji osećaj da vidiš da je 60% ili 70% ljudi glasalo za opciju da nemaju poverenje u Vučića nego sad kada su aduti u rukama "vidiš koliko je ljudi izašlo na ulice"?

Jasno je meni da se i Vuĉić, ali i anti-Vučić ekipa plaše rezultata i da zato beže od tog predloga kao đavo od krsta. Vučić je pokazao to time što bi referendum bio neobavezujuć (znači nema muda da bude obavezujuć jer je svestan da postoje velike šanse da izgubi) ali isto tako i opoziciona javnost se plaši referenduma jer uprkos ogromnom broju ljudi na ulicama, nije 100% sigurna da će i u takvim okolnostima biti veći broj onih koji će glasati protiv Vučića.

Jednostavno svi se plaše ishoda takvog referenduma.

Nakon sto su nam i americka i ruska govna zabili noz u ledja ispadose Hrvati najveci saveznici srpskog naroda. Ali valjda tako i treba, ipak smo mi najblizi i najsrodniji jedni drugima, u principu bi i trebali biti prirodni saveznici, samo da rascistimo neke stvari izmedju nas. Medjusobni sovinizam samo slabi sve narode na ovim prostorima i pravi nas glinenim golubovima za razne tudje prljave namere.
Bas tako.

Ne, naprotiv, jer ako uzmemo da slusamo svacije misljenje, nema nista od toga.
Ja najvise verujem studentima, znaci svi da stanu iza njihovog misljenja.
Takodje, verujem da ce oni zajedno sa profesorima detaljno da procesljaju dokumentaciju koju Psiho, tj nadlezni objave.
Ima li veceg autoriteta u drzavi.
Ok, znaci sve nade su nam u dokumentaciji. Nadam se da makar medju njima neko ima plan b.

Pa da, minimum 10 godina (zloupotreba položaja, korupcija...).
Ali da li tebi deluje da su Mona i Vesić donosili odluke na svoju ruku? Da su oni pokupili sav novac?
Da li deluju kao ljudi koji bi svojevoljno otišli na robiju i ne bi ostale povukli za sobom? Zato i ne mogu/ne smeju da kazne odgovorne, jer odgovornost ide do vrha.

Sećate se kako je onaj policajac preuzeo odgovornost za neizlazak policije na prijavu u Hercegovačkoj? Eto, jedan čovek iz policije je samovoljno odlučio da ne odgovori na pozive građana. Kraj vica.
E taj je sigurno bio dobro namiren zbog toga.

Ne postoji novac ili bilo kakva privilegija zbog kojeg će Mona, Vesić i svi ovi koji su umešani dobrovoljno na robiju jer ovde nije nanogica u pitanju već mnogo više.
Braca su uzela najvise.

Vrh