Šta je novo?

Srbija - zlatna strana medalje

natalitet.jpg

ne verujem podacima, dolaze od asih drzavnih organa

U državnim organima rade i profesionalci, ne vrti se sve oko laži i prevare, ali svako ima pravo da veruje u šta želi.

Meni je ova tema više za Crnu stranu medalje ali ajde. U tabeli ispod je pregled broja rodjenih za 2000, 2010, 2015, i poslednje dve godine za sve zemlje/teritorije exYu, i one sa kojima se graničimo + Grčka.

• Da, mi smo jedini zabeležili neki rast kada se gledaju podaci za 2021 i 2022. Medjutim jedna lasta ne čini proleće, rast YoY smo imali i 2008. 2012 i 2019. Ovakve brojeve ima smisla porediti samo kada se posmatra iole duži period. A tu smo svi iz našeg regiona u velikom minusu.
  • Primećuje se da je najveći pad broj rodjenih u odnosu na 2000. godinu na Kosovu i Albaniji sa -41,5 i -51% kada se porede 2022. i 2000. Posle njih slede Bosna i Makedonija sa 33-34% i 30% manje rodjenih u odnosu na 2000.
  • Najmanji pad imaju Slovenija i Madjarska, a posle njih smo mi na trećem mestu.

Screenshot 2023-07-08 at 13.31.12.png

Zanimljivo je da smo znacajno bolji od Grcke kada se gleda ceo taj period a drasticno se poboljsali 2021/2022. Neverovatan uspeh!!

Baš su profesionalci. Naši organi lažu čim zinu. Nijedan mi tačan podatak nisu dali prilikom jednog istraživanja. To sam saznao kada sam video koje su podatke dostavili Evropi, a koje su nama prikazali.

Ovi podaci govore da smo imali jednu od najnizih stopa emigracije u regionu, sto je jos jedna lepa vest. Komsije su izgubile mnogo mladih ljudi pa se smanjio bioloski potencijal, zato imamo toliko vise beba od Bugarske, iako imamo isti broj stanovnika. Kosovo ima skoro duplo manji natalitet nego pre 20 godina, ali to je moglo da se ocekuje zbog nagle urbanizacije kroz koju su prolazili tada, sada ih ceka drugi talas odlazaka sa viznom liberalizacijom, tako ce brojevi da idu mnogo nize u sledecim godinama. Bosna je takodje izgubljen slucaj.

Ne verujem nijednom organu republike Srbije. Oni se bave samo Huljinim rejtingom.

Ako, ako...

Besplatni noćni 401 vikendom je isto jako zabavan...

Jedne noći nije ni ostvario polazak pre par nedelja, sa Dorćola... U ostalima koje sam koristio ka Banovom Brdu je bila gužva al su barem svi polazili na vreme...

Zbog vrucine drzao sam novac u dzepovima kratkih pantalona.
Ispalo mi je 1000 din.
Jedna starija zena je dotrcala do mene i donela mi novac.

Da je zadržala bilo bi to sitno delo utaje, član 210 KZ

Mada ima i onih koji bi u takvoj situaciji smatrali da je ipak utaja, a ne sitna, jer je pokupila sve pa ne znamo da li joj je namera bila baš na 1000 tj. ispod 5000 ili bi pokupila šta bilo, koji god iznos da ti je ispao... a taj subjektivni element je važan kod sitne krađe ili utaje...

U svakom slučaju pohvalno da je vratila 🙂

A sta treba da radis ako vidis pare na ulici, a ne znas cije su? Jer ko bi mogao da utvrdi da je ona videla kome su ispale?

Znaci, ako nadjes pare, to je sitno delo utaje? Treba proci i pustiti da ih vetar nosi? Ako ih vlasnik nadje, super, a ako ne, nek lete po gradu?

Tako bi bilo kad bi se svi ponasali po zakonu?

Znaci, ako nadjes pare, to je sitno delo utaje? Treba proci i pustiti da ih vetar nosi?

Ne, mora da je svesna da mu je ispalo. Videla je da mu je ispalo.

Treba proci i pustiti da ih vetar nosi? Ako ih vlasnik nadje, super, a ako ne, nek lete po gradu?

Šta si se zaletao tako 😄

Ako nađeš a ne znaš čije su, sve ok, stavi ih u džep, ako je veliki iznos pokušaj da nađeš vlasnika.. i to je to..

Zdrav razum ti sve sam govori šta treba da radiš, tako da ne brini 🙂 krivično pravo samo prati...

Ma, ne pitam za sebe. Nisam nikad nista nasao. Nego mi glup taj deo, kako moze neko da dokaze da je neko video ili da nije video da nekome ispadaju pare?

Konkretno, eto ta zena sto je Emsiju vratila. Da je stavila u dzep, kako neko moze da dokaze da je ona videla da su Emsiju ispale i namerno nije htela da mu vrati?

😁

Nego mi glup taj deo, kako moze neko da dokaze da je neko video ili da nije video da nekome ispadaju pare?

Recimo ima još svedoka, video nadzor...

Ali ako ispravno postupaš Beki nemaš šta da brineš, nema razloga da mozgaš hiljadu varijanti u glavi, what if... to ja radim 😄

Ima tu istine Voks, suviše se on pere, kao ja ne, ja ovo ne, ja krađa ne, svaka krađa ista krađa...

Mnogo je on tu nešto ispravan da bi bilo istinito. 😄

Hm 🤔 Da li da nastavim da glumim pametnjakovica ili da stanemo 🤔

🤣

Ajde da nastavimo. Kako moze neko da dokaze da si ti video da nekome ispadaju pare? 🤣 Kamera i svedoci su mi tu nekako klimavi. Eto, ta gospodja je trcala za MC-om, znaci, bili su na odredjenoj udaljenosti kada je morala da potrci.

Ides ulicom, nekom ispadnu pare, ti vidis, nastavis da hodas, posle 5-10 metara dodjes do novcanice i stavis je u dzep, nema teorije da ni kamera, a ni svedoci dokazu da si ti video kome su ispale pare. Kazes da mozda izgleda kao da si gledao u pravcu coveka kome ispadaju pare, ali u stvari si bio zamisljen i nisi nista ni registrovao.

Zao mi uvek Igora sto mora ovo sve da cita kao administrator 🤣

Eto, ta gospodja je trcala za MC-om, znaci, bili su na odredjenoj udaljenosti kada je morala da potrci.

Pa kod nje je bila vidljiva namera da hoće da vrati. Nije pogledala levo, desno, stavila u džep i udaljila se... Vidi se (uglavnom) da li je neko u stanju da primeti ili iz okolnosti slučaja zaključi kome su pare ispale.

Ako je na 10 metara razdaljine naravno da može biti sumnje. Na kameri bi se videlo gde taj neko gleda i šta može da zaključi o poreklu novca. S druge strane na razdaljini od jednog metra može biti očiglednije da li je neko video kome pare ispadaju i pokupio bez namere da vrati...

Svedoci će često sprečiti da takvo delo bude svršeno.

Neki slučajevi su lakše, a neki teže dokazivi...

Inače pokušaj sitne krađe nije kažnjiv... Ako će ikom taj info nešto značiti, Bekiju sigurno ne! 😊 I da ne ulazimo sada dokle je pokušaj, a odakle svršeno delo. Tu ćeš se tek zbuniti 😋

Testiram te da vidim da li mogu da te angazujem ako bude nekad trebalo 🤣

Научни савет ЕПС
субота, 29. јул 2023.
Научни савет ЕПС изнео је данас примедбе на предлог Интегрисаног националног енергетског и климатског плана Републике Србије (ИНЕКП) до 2030. године са визијом до 2050. године и доставио га Министарству рударства и енергетике.

neko se usudio da iznese primedbe na kolonijalnu agendu

Научни савет ЕПС
субота, 29. јул 2023.
Научни савет ЕПС изнео је данас примедбе на предлог Интегрисаног националног енергетског и климатског плана Републике Србије (ИНЕКП) до 2030. године са визијом до 2050. године и доставио га Министарству рударства и енергетике.

neko se usudio da iznese primedbe na kolonijalnu agendu
Да, скретао сам раније пажњу да што се тиче енергетике постоји https://odborzaenergetiku.rs/ САНУ који износи ставове на стручним скуповима и јавним расправама које су у супротности са колонијалним наративом али приметићете да их нема ни на телевизијама "власти" ни "опозиције".

Ово је Научни савет ЕПС у којем су поред доктора наука из ЕПС-а чланови САНУ и професори факултета али ето, екипа у МРЕ која је од енергетских објеката укључила највише фен у струју је "паметнија".

Vrh