Vidim da stalno potenciras ovo, pa aj da rascistimo tj. da demistifikujemo te odnose. Kad je bila ta ulica? Gej parada 2010, hapsenje Mladica i Karadzica i protest za Kosovo?
Jurnjava po gradu u rulji i sibanje sa murijom je za tebe neki drugi odnos? Stvorila se neka fama o tom vremenu, kao, mi izadjemo na ulicu i polomimo grad, najjaci smo bili. U stvarnosti, 100 puta vise su se 90ih studenti i narod sibali sa milosevicevom murijom nego sto smo se mi zamlacivali na tim protestima, uspeli smo da razlupamo autobus mamograf na kojem pise b92, svaka nam cast, al smo bili ludi!
Bas pre neki dan pricam s drugarom i covek je opravdano izneo sumnju u sve te "proteste" i poentu istih jer su se svi oni koji su nas tada cimali i organizovali, pre ili kasnije prodali za debele pare
Pritom je svaki taj protest bio jednodnevno izivljavanje i onda nazad u kolotecinu zivota. Sto bi se reklo, poente bez
Takodje, tada su na ulici vecinski bile navijacke grupe i "desnicarske" organizacije. Danas ne mozes lupom da ih nadjes, pojedinaca ima, ali grupa nigde. Trazim ih aktivno na svakom protestu ali ih n e m a. Time sto se navijaci ne pojavljuju na ovim protestima, mozemo slobodno proglasiti kraj navijacke scene u Srbiji, ona prakticno vise ne postoji!
Ako bih morao da pogadjam, rekao bih da si 88. godiste. U sustini si deo jedne prepotentne generacije koja se "penzionisala" s 25 godina i od tada samo filozofira i ne preduzima nista. Verovatno si i glasao za ovu sektu kad je dolazila na vlast, kao i mnogi. Iz neznanja ili inata, isto mu dodje. Bio sam prisutan na svakom od ovih sranja i u to vreme sam se sa ljudima starijim od sebe svadjao i objasnjavao im kakvo ce zlo da zavlada budu li ovi dosli na vlast i voila, zlo it is vec koliko godina...
Jedan mi je iz te ekipe skoro kukao pred Vidovdan, te nece pustiti ovu pesmu, te nece ovo, te nece ono, necu da izlazim na ulicu s tim i tim ljudima, od mene imaju glas na izborima i to im je, i bla bla bla, a onda skup bude i on bude odusevljen i celokupnim dogadjajem i govorima itd itd
I onda je potegao istu pricu o korisnosti blokada posle samo par dana. I on je sa Zvezdare, ko da ste braca rodjena
U "vase" vreme, vi biste uzeli kaldrmu i olupali panduru o glavu, al ko ce sad da se cima, omatorilo se, sljaka se, nije ovo nasa prica, itd itd
Ovo su neki novi klinci u nastajanju, pustimo ih neka teraju svoju pricu, vise su uradili od svih nas pametnih pa makar se sutra sve ovo raspalo i ugasilo. Najmanje sto mozemo da ucinimo je da za pocetak ne pisemo ova during the war palamudjenja poput ovog tvog posta, pozzz
Moram edit: post nije upucen iskljucivo licno tebi vec je poruka celoj "generaciji"