Sledi jedan rant. Mislim tema je crna trana medalje...
Prolazim sad kroz grad i razmišljam malo, u kakvom društvu živimo. Sve što sam nabrojao desilo se u pola sata-sat.
- Na trotoaru koji vodi ka Kliničkom centru neke pandurčine parkirale Škodu posred trotoara, i to blago postrance, tako da zauzimaju više od širine nego što mora da su se poravnali. J'e se njima, spustili sedišta i zavalili se, bleje unutra. Mi kmetovi silazimo na kolovoz Pasterove da bismo zaobišli svinje
- Daske za sedenje na zidiću ispred Hrama propale i polomljene, super održavanje za nešto što treba da bude jedna od top destinacija i obeležja u Srbiji.

Nisam bio do samog platoa ali verujem da je st(r)anje tamo još gore, jer je postao poznat po rupetinama
- Na stajalištima divlji buvljaci, sedi čiča na gajbi piva i na "štandu" sklepanom od kutija prodaje rendaljke, noževe i slanike. Podsetilo me na 90te. Fali još samo kantica sa benzinom i "dvz dvz dvz" likovi
- Autobus koji je došao jeste nov i to je pohvalno, ali ceo užitak kvari vrućinčina u njemu jer GSP i DJP uključuju klime u vozilima samo kad temperatura na Košutnjaku pređe 40. Radnim danima će biti još gore, jer će biti i gužvi i još toplije
- U okolini Opštine Voždovac, gde je do skora bila lepa mala zelena padina, niče nekoliko novih zgradurina koje zbog svojih gabarita i pozicija izgledaju kao kanceri i zločin protiv zelenila i urbanizma
- Dalje niz trasu autobusa dolazimo u situaciju da neko bahato g..no sedi u automobilu zaustavljenom pola na kolovozu pola na trotoaru i onda dva autobusa ne mogu da se mimoiđu nego čekaju da prođe jedan pa onda ovaj drugi da zaobiđe bahato g..no
- Po izlasku iz autobusa vidim novi buvljak na trotoaru, koji se sastoji od opštinski odobrenih tezgi i od onih divljih. I jedne i druge izgledaju štrokavo, očajno i jadno, isto kao da su 90te
- Gde god da prođem, ako je trotoar/asfalt stariji od 2 meseca, sve je štrokavo, raspalo, propalo, ispucalo, umazano, ulepljeno žvakama... I naravno svuda je neko đubre, posebno u bašticama i žardinjerama, jer ovde ima baš mnogo svinja i neandertalaca
- Ulazim u poveći Maxi, malo više ljudi unutra, ne mnogo. Ali zbog imbecilnog rasporeda i dodatnih polica za s..nja sa akcijama i plaćenim promocijama (koje moraju da se NABIJU što bliže kasama), postaje klaustrofobično, zakrčeno i stresno, što se vidi i oseća i na ljudima. Izvijaju se, zaobilaze, gunđaju, cupkaju, pomeraju kutije i kolica... Prosto postaje stresno svima
- Dalje niz put u manjim ulicama ponovo vidim još nekoliko zgradurina kako niču tamo gde im mesto nije. I ulice gde su do skora bile porodične kuće sa dvorištima i pogledom na nebo (sram da ih bude!) pretvaraju se u nehumane betonske kanjončine sa automobilčinama na trotoarima i pešacima koji se lomataju po kolovozu
I gledam sve to i mislim se koliko mi zapravo živimo ovde kao poslednji skotovi.
I pre nego što se jave dežurni relativizeri, da kažem da jeste nešto bolje nego 90ih. I da, jesmo opet bolji i sređeniji nego Avganistan. Ali nakon svega što smo preturili preko leđa, istrpeli pa i uradili u prethodnih 20-30 godina, sramota je i tuga da i dalje živimo kao ovakvi skotovi. A i j'š zemlju kojoj se najveći uspeh i merila svode na to da li je bolje nego 90ih i da "ćuti, može i gore".
Mučno je živeti ovde. Pun mi je više stvarno.