Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Hulja je smislio nacin da ne ide u Moskvu
Svi znaju da laze, a lazi podizu rejting.

Poslednja izmena:
Najgore od svega da se sadasnja tzv opozicija potpuno slaze sa SNS kada je u pitanju privatizacija.
Zato što je cilj svake vlasti od 2000. pa do danas da se sirotinji napravi pakao od života i da u dogledno vreme budu eliminisani. Broj primaoca socijalne pomoći svake godine opada zbog sistema socijalne karte koji je verovatno protivustavan.

Pored svega i dalje imamo gomilu sirotinje sa skupocenim stanovima u svom vlasništvu. To će se smanjiti gomilanjem troškova, poreza, itd.,, što će primorati vlasnike i naslednike da prodaju nekretninu i da se odsele iz grada.

Od prosečne penzije ne može da se preživi ni pola meseca. A sve manje i manje je ljudi koji mogu da računaju na decu da će im jednog dana pomoći kada bude potrebe.

Zato što je cilj svake vlasti od 2000. pa do danas da se sirotinji napravi pakao od života i da u dogledno vreme budu eliminisani. Broj primaoca socijalne pomoći svake godine opada zbog sistema socijalne karte koji je verovatno protivustavan.

Pored svega i dalje imamo gomilu sirotinje sa skupocenim stanovima u svom vlasništvu. To će se smanjiti gomilanjem troškova, poreza, itd.,, što će primorati vlasnike i naslednike da prodaju nekretninu i da se odsele iz grada.

Od prosečne penzije ne može da se preživi ni pola meseca. A sve manje i manje je ljudi koji mogu da računaju na decu da će im jednog dana pomoći kada bude potrebe.
bravo . zadivljen sam tvojim analizama. Slucajno znam neke soc slucajeve. Sada ako nekoliko puta propuste da uzmu obrok u narodnoj kuhinji gube pravo na istu. Tako se nas socijalni sistem brine da smanji svoje troskove. To znaci da onaj ko se eazboleo i ne moze da uzme hranu gubi pravo na istu i onda se povecavaju sanse da umre od gladi. A to je dobro za sistem.

bravo . zadivljen sam tvojim analizama. Slucajno znam neke soc slucajeve. Sada ako nekoliko puta propuste da uzmu obrok u narodnoj kuhinji gube pravo na istu. Tako se nas socijalni sistem brine da smanji svoje troskove. To znaci da onaj ko se eazboleo i ne moze da uzme hranu gubi pravo na istu i onda se povecavaju sanse da umre od gladi. A to je dobro za sistem.
To je oprobani neoliberalni recept, nije ova vlast izmislila toplu vodu. Nas će taj sistem desektovati jer smo potpuno nemoralan narod. Daš prosečnoj osobi neku značku ili uniformu i odmah krene da se ponaša kao čuvar u koncentracionom logoru. Korporativnu, partijsku i ostale lojalnosti treba iskoreniti što pre.

Recimo u Čileu običan narod pluta na površini tako što krade od bogatih (banke, osiguravajuća društva, itd.). Bankomati i automobili sa kasko osiguranjem misteriozno nestaju u sred noći.

Kod nas je to nezamislivo. Skoro sam saznao da običan poštar odrukava ljude kod murije. Primljen je partijski , na određeno, i radi za neku siću.

To je oprobani neoliberalni recept, nije ova vlast izmislila toplu vodu. Nas će taj sistem desektovati jer smo potpuno nemoralan narod. Daš prosečnoj osobi neku značku ili uniformu i odmah krene da se ponaša kao čuvar u koncentracionom logoru. Korporativnu, partijsku i ostale lojalnosti treba iskoreniti što pre.

Recimo u Čileu običan narod pluta na površini tako što krade od bogatih (banke, osiguravajuća društva, itd.). Bankomati i automobili sa kasko osiguranjem misteriozno nestaju u sred noći.

Kod nas je to nezamislivo. Skoro sam saznao da običan poštar odrukava ljude kod murije. Primljen je partijski , na određeno, i radi za neku siću.
Tako je. Narodi koji poseduju moral mogu da prezive cak i neoliberalizam.
Mi smo ovakvi meso na stolu za Kapital.

Stiže i izabrani lekar da pomogne...

Prilozi

• GqAjOC9WEAAPTgj.jpg
    GqAjOC9WEAAPTgj.jpg
    72,1 KB · Pregleda: 47
Ti se uhvatiš za jednu donekle nelogičnost Defke a to što sve drugo što je rekao ima smisla nikad ne pohvališ.

U principu previše je sirotinje da bi mogli sve da ih potamane a da to ne bude otvoreni nacizam, al može da im bude svejedno ako neki završe pre vremena. Nije sve crno-belo. Dobro je za neoliberalni kapitalistički koncept da dođe do povremenog 'društvenog pročišćenja' iako ne moramo baš otvoreno da podstičemo da svi treba da se naoružamo i potamanimo kao u Purge-u. Ali da, jači uspeva, slabiji biva eliminisan. Slabiji koji nije imao da plati zdravstveno osiguranje (domokratija) ili nema vezu (autokratija) propada, tj. ranije umire.

A ovo što grad slavi 3. maja to je tzv paratimija.

To ti je kad vradovic (ili ponekad ja) kažem nešto što će u principu unesrećiti druge a završim ovim smajlijem 🙂

Na individualnom nivou svako ima različit način za prevazilaženje neke traume, gubitka, može se manifestovati kao otupljenje, beg od realnosti, guranje dublje pod tepih, u nesvesno ili okretanje na vedriju stranu iako je realno nema...

Što kaže pesma Dina Merlina, smijehom strah pokrijem...

Mislim to je indvidualno tako, svakako ne organizovano obeležavanje dvogodišnjice masakra da se na veselje svede... Tu nema mesta psihičkim poremećajima al kakva nam je država, ne čudi da su psihički bolesnici ostvarili prodor do samog vrha... i sad gledamo posledice...

Ćaćistan najviše deluje kao psihijatrijska klinika na otvorenom.

IMG_20250503_140411.jpg

Individualno kažem može bit dozvoljen i legitiman beg. Ali društvena psihopatologija daleko više zabrinjava od individualne jer stvara posledice po sve.

Defke, kad udjes u neke pare i sredis svoj zivot, onda ne razumes kako je drugima. Valjda znas kako je kad si stanovao u malom stanu s roditeljima, bratom i babom. To isto sam ja prosao ali bez babe u malom stanu.
Vecina nas ima stan, nije pod kirijom, ali ne moze da se prezivi s ovim platama.
Ili moras u stranku da bi imao nesto vise za pristojan zivot, mada mnogi su obicni pesaci (sahovski receno) i rade za nesto vise od minimalca.
Elem, sutra je izvlacenje za US zelenu kartu, nadam se da sam izvucen :) Trudim se da emigriram, nema srece ovde i pod ovima.

Ne uvek, ali često kada čujem da neko ide iz Srbije, pogotovu ako kaže da ide jer ovde više ne može, osetim malo žalosti. Jer mu to dođe kao još jedna u dugom nizu potvrda da ovde za mnoge nema perspektive i radosti više.

Ako se ovako nastavi, SNS ološ s konopa i koca će na kraju oterati više Srba iz Srbije nego otac im Milošević.

Hulja je smislio nacin da ne ide u Moskvu
Svi znaju da laze, a lazi podizu rejting.
Težak folirant i lažov.

Da je stvarno bolestan, niko od medija ne bi smeo ni da zucne bilo šta o tome.

Ne uvek, ali često kada čujem da neko ide iz Srbije, pogotovu ako kaže da ide jer ovde više ne može, osetim malo žalosti. Jer mu to dođe kao još jedna u dugom nizu potvrda da ovde za mnoge nema perspektive i radosti više.

Ako se ovako nastavi, SNS ološ s konopa i koca će na kraju oterati više Srba iz Srbije nego otac im Milošević.
Gledaj s vedrije strane......spasili se. Ja zavidim svima koji su otisli, pogotovu onima koji su pre 20+ godina predvideli da nikad nece biti bolje. All the signs were there sto bi rekli.

Pa sad Cotra jel imaju dilove s njim ili nemaju.
Ja se plašim da uprkos što ga tretiraju kao đubre svi dilovi stoje, a to je najgori mogući znak

Znaci vlast eliminise sopstveno biracko telo? Zaista zadivljujica analiza.

Нисмо морални јер не крадемо довољно а успех би био да има све више људи који примају социјалну помоћ.
Defke, kad udjes u neke pare i sredis svoj zivot, onda ne razumes kako je drugima. Valjda znas kako je kad si stanovao u malom stanu s roditeljima, bratom i babom. To isto sam ja prosao ali bez babe u malom stanu.
Vecina nas ima stan, nije pod kirijom, ali ne moze da se prezivi s ovim platama.
Ili moras u stranku da bi imao nesto vise za pristojan zivot, mada mnogi su obicni pesaci (sahovski receno) i rade za nesto vise od minimalca.
Elem, sutra je izvlacenje za US zelenu kartu, nadam se da sam izvucen :) Trudim se da emigriram, nema srece ovde i pod ovima.

А што баш у САД ако је либерални капитализам толико лош? То је као да бежиш од нацизма у Немачку 1930-их

Елем социјална политика једне државе треба да буде таква да омогући друштвену мобилност и бег од сиромаштва кроз поштен рад и труд. Нико није дужан да финансира нераднике и професионалне просјаке који одбијају да поштено зараде за корицу хлеба, нити је морално друштво оно које је уређено тако да паре узима од поштених и даје таквима. Сиромаштво само по себи није врлина а посебно не ако је последица пасивности, саможивости и нерада.

Проблем нашег друштва је што новац који би требао да се улаже на друштвену мобилност и запошљавање радних људи који не могу да нађу посао троши на разне партијаше и (радно способне) нераднике кроз метастазирани јавни сектор и сумануте програме. Ако ја могу да радим да бих преживео и плаћао порезе зашто не би и свако други ко то може? И још важније, зашто би моје паре биле насилно одузете да би се њима дало? Онда ми је у новчаном интересу да ни ја не радим и не плаћам порезе од којих се финансира здравствени систем, социјална помоћ итд. Систем који је тако постављен суштински награђује саможивост, лењост и сендвичарење и као такав је морално изопачен.

Vrh