Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Tacno, za pravu diktaturu je to potrebno. Hitler, Staljin, pa i Putin prihvatali su odredjene rizike u svom zivotu.
Svakako nisu bili ili nisu kukavice.
Ali ova diktatiura je uspostavljena medju stanovnistvom kojem u proseku ne treba ponos, cast, ideali itd.
Samo lova.

Npr, postoji velika grupa prosvetnih radnika koja je uzela bolovanje preko veze, pocetkom protesta.
Oni se nisu eskponirali na strani Hulje, a nisu se ni usprotivili, ali dobice 75% plate jer su bili na bolovanju.
Neki od njih su se prijavili i kod Kavcica za pomoc. Ovo se dogadja npr u 3. gimnaziji.
Oni sebe smatraju herojima ovog vremena jer su zah.ebali obe strane.

To je taj dominantni mentalni sklop... Ljudima Hulja odgovara, ali mnogi su shvatili da su i oni mogli da se nadju pod nadstresnicom.

Ili ovaj junak, humanista i strucnjak.
Novi premijer Srbije Đuro Macut sa suprugom je pre dve nedelje kupio vilu vrednu više od milion evra na Zvezdari od Tomislava Bogetića, nekadšnjeg direktora javnog preduzeća Beograd put, otkriva KRIK. Osim ove nekretnine, Macut je odranije vlasnik još četiri stana u Beogradu.

Cacilend se siri. Mi Beogardjani im nista ne smemo. Mi nismo ljudi.
Huljina psiholoska igra sa nama je fantasticna, ako se moze govoriti o genijalnosti Zla.
Narod reaguje stihijski, samo na neku nepravdu. Bunt traje tri dana, već četvrti kreće "Ma nije on tako loš". Vučić se vodi tom taktikom, narod će zaboraviti, uspavaće se, shvatiće da ne može da me pomeri. Ipak, studenti neće odustati. Odustajanje znači osvetu režima prema svima koji su u ovome učestvovali. Tu spadaju izbacivanja sa fakulteta, pritvori, zabrana zaposlenja, maltene proterivanje iz zemlje. Tačno se vidi po njemu da bi se svima osvetio kada bi sve ovo propalo. Zato se ne sme odustati. Ako sada ne padne, vladaće 100 godina.

EU se pokazala da vodi kalkulantsku politiku. Znaju da im je hulja rešio Kosovo, rešiće i rudnik ako zatreba. Nisu sigurni kakvi su ovi drugi, ko su oni? Istim razmišljanjem se vodi i Rusija. Imajući u vidu da su studentski protesti spontani i nisu finansirani ni iz jednog svetskog centra, niko nema poverenje u nove mlade ljude. Osim nekoliko EU poslanika, ostali su rezervisani.

Videćemo šta će biti 9. maja. To može biti svojevrsna prekretnica za sve.

Јуче сам хтео да напишем један коментар, са панчлајном да су радикали дошли до самог краја, и да ће почети чак и да понекад говоре истину. Кад оно:

Владимир Ђукановић: Са оваквим правосуђем, за годину-две, неко тужилаштво ће наложити привођење самог Александра Вучића...

Cotra wrote :
Ali ova diktatiura je uspostavljena medju stanovnistvom kojem u proseku ne treba ponos, cast, ideali itd.
Samo lova.

Strašno je to tvoje zapažanje ....
Natero si me na razmišljanje žašto je to tako.

Ni meni se ne dopada odgovor a kamoli drugima, al mora pored kašike meda da bude i kašika pelina ...

Ali ova diktatiura je uspostavljena medju stanovnistvom koje je u proseku gastarbajterskog tipa a njih interesuje samo lova.
Gastabajteri ?
Naravno kad je polovini rodna kuca sa one priznate i ne priznate granice.
A to je oslonac ,,vrbov klin,, spreman na seobu pri kojoj ponos, cast, ideali čini smo balast a lova daje još veca krila , ako i kad zatreba...

Domoroci su odavno u demografskoj spirali smrti . Ono nekadašnje stanovništvo i ovo osim zajedničkog imenitelja pripadnosti nemju druge ikakve veze.
Ono stanovništvo je znalo da probije Solunski front radi povratka kuci, ovo ne , Ovo se ne vraca , zato nema i ne treba ponos, cast, ideali itd. samo lova. 🤥

Pa ti vidi , ko bi mao milionce jevrica u djepu
Djura, Djuro ili mali Djurica ?
mene najvise zanima kako se doslo do.tog stanja.
verovatno niz losih odluka razlicitih vlasti, niz poraza uz laznu sliku o sebi

neobicna sposobnost za negiranje stvarnosti.

Evo, imate profil onog majmunolikog Đokovića koji postavlja fotografije ljude sa protesta i tu lupeta gluposti o njima. Neke stomatološkinje targetira da su k...ve i slično. To je ono što bismo dobili u slučaju propasti protesta. Narod mora da podrži ove ljude ili ćemo svi dožoveti sudbinu Severne Koreje. Studenti će biti oterani sa faksa, profesori će biti oterani iz države, a stomatolozima i lekarima će oduzeti licence. To nam sledi.

Narod reaguje stihijski, samo na neku nepravdu. Bunt traje tri dana, već četvrti kreće "Ma nije on tako loš". Vučić se vodi tom taktikom, narod će zaboraviti, uspavaće se, shvatiće da ne može da me pomeri. Ipak, studenti neće odustati. Odustajanje znači osvetu režima prema svima koji su u ovome učestvovali. Tu spadaju izbacivanja sa fakulteta, pritvori, zabrana zaposlenja, maltene proterivanje iz zemlje. Tačno se vidi po njemu da bi se svima osvetio kada bi sve ovo propalo. Zato se ne sme odustati. Ako sada ne padne, vladaće 100 godina.

EU se pokazala da vodi kalkulantsku politiku. Znaju da im je hulja rešio Kosovo, rešiće i rudnik ako zatreba. Nisu sigurni kakvi su ovi drugi, ko su oni? Istim razmišljanjem se vodi i Rusija. Imajući u vidu da su studentski protesti spontani i nisu finansirani ni iz jednog svetskog centra, niko nema poverenje u nove mlade ljude. Osim nekoliko EU poslanika, ostali su rezervisani.

Videćemo šta će biti 9. maja. To može biti svojevrsna prekretnica za sve.
Blaga kritika koju je uputila M Kos je verovatno prikriveno upozorenje EU vezano za 9. maj. Da ne ide u Moskvu. To je ono sto zanima EU, a ne pravda i studenti.

Medjutim, kao i svaki kriminalac Hulja je pozurio da plati reket kod big boss-a u SAD. Tu su dealovi, tu su hoteli. Moze se u diplomatskom prtljagu preneti ceo kofer novca ili dobre robe kao dobar poklon za neke dobre ljude.

Rusija je slaba i oni ne mogu nista Hulji.

Министар спољних послова Аустрије Беате Мајнл-Рајзингер у Бечу пожелела добродошлицу српским студентима маратонцима: Оно што ви хоћете је и оно што ЕУ хоће.

Izjave funkcionera drzava clanica EU su za Hulju i bandu daleko nezgodnije nego izjave funkcionera same EU (npr izjave Marte Kos).
Francuska i Nemacka su stubovi nakojima pociva ogromna podrska EU Hulji i organizovanom kriminalu u Srbiji.

Ko zna, možda i izbegne 9. maj ako proceni da je opasno zamerati se EU. Recimo, najbolje da iscenira neki napad na Ćacije isped zgrade skupštine i tako bude sprečen da dođe u Moskvu. Recimo, njegovi huligani zapale šatore ćacima, a onda optuži studente i građane koji ih podržavaju da su ih zapaliti. Gore šatori ispred skupštine, hteli da zapale studente... "Povređeni" ćaci otišli u bolnicu zbog pretrpljenog straha i gutanja dima... Naravno, niko nije povređen, ali kada Drid laže za koleno, mogu i oni za gušenje. Vučić odlaže sve svoje obaveze zbog situacije u zemlji. Šalje Julina ili Popovića. EU zadovoljna, divi se sposobnosti i lažima Vučića. Rusija nezadovoljna, ali nedovoljno da bude preneražena. Zadovoljiće se i svojim agentom iz Srbije.

Vučić se obraća javnosti. Mnogo mu je teško što neće moći da prisustvuje paradi u Moskvi. Biračko telo zadovoljno, bitnije je obračunati se sa studentima. Svi siti i ovce na broju.

Ko zna, možda i izbegne 9. maj ako proceni da je opasno zamerati se EU. Recimo, najbolje da iscenira neki napad na Ćacije isped zgrade skupštine i tako bude sprečen da dođe u Moskvu. Recimo, njegovi huligani zapale šatore ćacima, a onda optuži studente i građane koji ih podržavaju da su ih zapaliti. Gore šatori ispred skupštine, hteli da zapale studente... "Povređeni" ćaci otišli u bolnicu zbog pretrpljenog straha i gutanja dima... Naravno, niko nije povređen, ali kada Drid laže za koleno, mogu i oni za gušenje. Vučić odlaže sve svoje obaveze zbog situacije u zemlji. Šalje Julina ili Popovića. EU zadovoljna, divi se sposobnosti i lažima Vučića. Rusija nezadovoljna, ali nedovoljno da bude preneražena. Zadovoljiće se i svojim agentom iz Srbije.

Vučić se obraća javnosti. Mnogo mu je teško što neće moći da prisustvuje paradi u Moskvi. Biračko telo zadovoljno, bitnije je obračunati se sa studentima. Svi siti i ovce na broju.

RT: У децембарском „нон-пејперу“ послатом Бриселу Србија изразила спремност за усклађивање са ЕУ по питању режима санкција и хвалила се „највећим пакетом помоћи“ Украјини

Rusija je slaba. Hulja je u potpunosti igrac EU/USA.

Koniljo wrote :
,, .... opasno zamerati se EU.... ,,
A što je opasno ?
EU je prisutna ovde samo zbog svog interesa
da ih je briga za nas mogli su nas primiti i kada su drugi režimi i stranke bile ovde na vlasti. Ne, nije ih briga gledaju samo svoj interes...
Da jako ce biti opasno ako ne ispunjavaju svoje interese.... ko ih j.

Neke drž. iz te EU simpatišem I cenim a neke ne, al ni u jednu nism zaljubljen
A što se tice EU opasne snage da im nijee Amera tj NATOa , u jednoj blagoj šetnji vecinu bi smo i h i osvohjili sami , uzvikujuci Buuu , koliko su opasne.

Da li znaš da 1918 g u rovovskoj borbi Srpski vojnici nisu hteli da koriste bajonete....
Zaglavljivali su se izmedju rebara te je gubljeno dragoceno vreme...
masovno ,,krcili rovovski put,,, naoštrenim vojnickim ašovcicima 😃

Poslednja izmena:
Koniljo wrote :
,, .... opasno zamerati se EU.... ,,
A što je opasno ?
EU je prisutna ovde samo zbog svog interesa
da ih je briga za nas mogli su nas primiti i kada su drugi režimi i stranke bile ovde na vlasti. Ne, nije ih briga gledaju samo svoj interes...
Da jako ce biti opasno ako ne ispunjavaju svoje interese.... ko ih j.

Neke drž. iz te EU simpatišem I cenim a neke ne, al ni u jednu nism zaljubljen
A što se tice EU opasne snage da im nijee Amera tj NATOa , u jednoj blagoj šetnji vecinu bi smo i h i osvohjili sami , uzvikujuci Buuu , koliko su opasne.
Odlazak u Rusiju na promociju iste i Putina jeste velika stvar. EU zanima samo rat sa Rusijom i ništa više. Mislim da mu šalju suptilnu poruku da ne ide tamo. Vučić bi otišao samo zbog biračkog tela, ali sa druge strane, ne valja se zameriti EU birokratama.

Na žalost slabo Ruje mare za nas ,
Al o tome neki dr. put na dr. temi
Ono što mi se dopada je što još uvek umeju da se bore protiv neonacista i fašizma.
Zato treba otici i pokazati da ima na ovom svetu još ko da stane čizmom tim po vampiraima za vrat.
A to što ne vidite povampirene da su tu,
to je zato što oni nemaju odraz ni u comp ni u mobilnom ( staklo-ogledalo)

„Pljunuli su me kad sam prošla pored Ćacilenda, ja sam im rekla da na mojoj muci zarađuju 50 evra“: Majka Stefana Hrke otišla iz Srbije jer joj je bezbednost ugrožena​

Prilično me demoralisala ova vest.
Sve manje mislim da ovde može da bude bolje, odnosno sve manje i manje boljitke očekujem ako ikad i krene neka promena.

У повратку са данашњег врло солидног скупа, враћао сам се поред цркве св. Марка, да бих избегао паралелни универзум бивше власти. Међутим, сцена коју сам тамо видео је стварно била мучна. У сенци зграде уставног суда, Неколико десетина јадних људи, који стоје у реду за по 2,500 динара, и један као мало способнији цига који броји и прозива. Тај чемер на њиховим лицима нећу никад заборавити. Ћерка ме запиткивала, људи око мене сликали, а мени буквално мука. Још даље, иза, у жбуњу, прави пољски веце.

Сва срећа па се брзо орасположим. Држало ме око минут и по.

Kako ce gradjani da pomognu otpustenom radniku?
Moze li neku ziro racun?
Волео бих да знам да ли жиро рачун постоји.

Још један лудак узвраћа ударац.
1746111622617.png

Главоње.

Par mojih kolega sa studija radi u Poljskoj trenutno. OK je zemlja, ima odličan potencijal i na svega 1h 15min leta do Beograda. Zadovoljni su za sad. Jedina briga koju imaju je potencijalna eskalacija u dobro poznatom geopolitičkom kontekstu zbog blizine Belorusije/Ruske Federacije.

Ima dosta stranaca takođe, i to ne samo u Varšavi već i u Krakovu, Vroclavu i Poznanju.

Bivši kolega Irac, ima par svojih prijatelja sa faksa koji takođe žive i rade tamo. Kažu da su fascinirani državnom zdravstvenom zaštitom.
Centralna Evropa za Srbe mislim da je super: Poljska, Ceska, Slovacka - uredjene zemlje, relativno bogate (bogatije od PIGS-a bez obzira na lazirane BDP podatke juznoevropskih zemalja) i u principu nas gotive. Moja dva bratanca zive u Brnu i Bratislavi i zadovoljni su, ne pada im na pamet da idu dalje na zapad.
Koliko je bitno u Poljskoj znati jezik da bi čovek funkcionisao? Dok čovek ne nauči njihov jezik, jel može da koristi engleski? Jel ga razumeju i jel hoće da ga pričaju?

Koliko je bitno u Poljskoj znati jezik da bi čovek funkcionisao? Dok čovek ne nauči njihov jezik, jel može da koristi engleski? Jel ga razumeju i jel hoće da ga pričaju?
Pošto kolega radi u multinacionalnoj korporaciji, engleski je glavni jezik komunikacije.

On ne zna poljski.

Krenuo je skoro da ga uči jer posle 3 godine po zakonu o državljanstvu, možeš da postaneš naturalizovani Poljak, ali moraš da znaš poljski da li na nivou B1 ili B2. Nisam siguran. Pitaću ga, pa mogu da ti javim u pp.

Ono što sam negde pročitao da je Poljska prešla na Blue Card sistem.(kao Green Card u USA). Sa time, posle godinu dana provedenih u Poljskoj možeš da radiš bilo gde u EU (osim Irske).

U Ceskoj i Slovackoj mora da se nauci jezik, to je njihovo iskustvo. Slabo znaju engleski. Ne znam za Poljsku ali pretpostavljam da je slicno.

U Poljskoj kao non-EU ćete zauvek biti stranac. Stalni boravak je praktično nemoguće dobiti, a za penziju je potrebno nešto nerealno, tipa 25 godina radnog staža. Imate na Google sve ove informacije.

Ne znam da li se nešto promenilo skoro, ranije se radna dozvola čekala po godinu dana, a nakon što dođete u Poljsku, privremena boravišna nakon predaje se čeka i više od jedne godine. Dobijete pečat u pasošu da ste predali zahtev, i možete samo avionom da putujete iz Poljske u Srbiju, i to je to. Dobijate deportaciju zbog prekoračenja boravka ako kročite negde drugde u Šengen ako vam je istekla D viza koju su vam dali u ambasadi (izdaje se max na godinu dana).

Engleski osrednje znaju, u državnim ustanovama nikako.

Nije sve crno, ne treba diploma fakulteta za radnu dozvolu i jezik može da se savlada relativno brzo. Firme se uglavnom ne cimaju da vam sređuju smeštaj i advokata za papire osim ako im niste baš toliko neophodni, to najčešće morate sami.

Feminizam je mnogo jači nego u Srbiji, npr. devojke uopšte ne žele da se sklone u stranu kada se susretnete u uskom prolazu. Mnogo je više tetovaža, pirsinga i sl. A i promiskuiteta.

Sve u svemu, super je zemlja ako imate ispod 30 i hoćete da isprobate nešto novo, ali za duže staze ne bih preporučio, osim ako se ne zaljubite, oženite, dobijete decu i sl.

Istinomerr wrote:
,,... Kako su ti obicni Ukrajinci koji brane svoju otadzbinu od invazije nacisti i fasisti? Takav stav je vrhunac licemerja i nepostovanja prema njihovom narodu.... ,,

Sad pitaš za obicne Ukrajince ?
Oni su bili i bice OK i imaju moje poštovanje.

Seti se pred ratnog stanja (tv prilozi) . Obicni su zanemeli a ,,elitno vodjstvo,,, zaslepljeno EU, podržavali i faforizovali devijante i razne devijacije i to javno se manifestovalo da bi im samo noge virile iz debelog EU mesa. Ne bih spominjao šta su sve loše radili u oblastima koje su sada izgubili
Čačkali su mečku , a kada ih medved razbucava očekuju da cemo svi pasti na to što brane otadjbinu i zaboraviti šta je sve predhodilo i kojim putem im je krenula ,,otadjbina,, i zašto su obični Ukrajinci zanemeli pred takvim neo-nistima tj povampirenim snagama.

Velika je razlika za običnog čoveka da bi bili isti. Nema razlike iz perspektive višljih slojeve-elita, njih obican čovek i u obicajene vrednosti ne zanimaju te tako nema razlike.

U ukrajinskoj vojsci (onoj na frontu a ne po kaficima) ima najvise prinudno mobilisanih stanovnika sa ruskih govornih podrucija, zatim stranih placenika raznih boja koze, i desetak hiljada vojnika rasporedjenih po krajnje desnicarskim da ne kazem nacistickim bataljonima koji zavode red. Mobilisu se rusi, i onaj ko nema da plati, izuzetak je zarkarpatska oblast gde su pokusali madjare da mobilisu pa je posle pretnje orbana i ubistva par komesara odustano od toga. Obican covek da ima snage najradije bi obesio celo rukovodstvo po sred kijeva i vratio se na stanje iz 2014. godine, iako ne mirisu ni ruse normalno, pogotovo ko je ostao bez nekoga u ratu a takvih je mnogo

,,... Obican covek da ima snage najradije bi... ,

Ma svima jasno, samo što se prave fff .... ili i sami naginju ka ,,onima,, pa eto daju svoj doprinos bockajuci... 😃

Vrh