Bas ti je Ukrajina primer koliko je Eu mala i nevazna, nece biti ni deo mirovnih pregovora....
Odrekli se pozamašnog parčeta zemlje i klekli pred Šiptarima a ovi u EU se čak nisu udostojili ni jedno poglavlje da zatvore ili da ubeleže trud.
A primali ciganiju oko nas po ubrzanom postupku pre 20 godina, na lepe oči.
Ali kad bi zatvorili ovaj prostor onda ne bi imali spoljnu politiku, manje vise, nisam se salio za Afriku, potrazi samo zatvaranje francuskih vojnih baza u podsaharskoj Africi, Francuska je izgubila vojne baze u skoro svim bisvim kolonijama, UK takodje, igrala je ping pong oko ljudskih prava mislim bas lgbt gde je ucenjivala Ugandu ili Keniju ne secam se, da promene neke zakone da bi dobili nekoliko stotina miliona ovi im rekli samo dovidjenja ne trebate nam....Rusija, Kina i SAD su neuporedivo globalno vidljiviji i bitniji igraci, Eu moze samo da sanja o tome.Primer mi je vezano za izraz koji si upotrebio "zabavljanje"...
Dakle imali bi čime da se zabavljaju i kad zatvore ovaj prostor, jer sve te zemlje žele u EU...
Ako ti je cilj bio da kažeš da EU opada značaj u međunarodnim odnosima. Mogao si da napišeš tako i to stoji.
Na Rumuniju i Bugarsku, koje su nekad bile bede u odnosu na nas. A sad smo mi slepci u odnosu na njih. Jer su oni primljeni, pa su otišli na gore. A mi ostadosmo ker ispred kuće pa odosmo na dole.Ovo ne znam na koga misliš...
Ah da, čuvena kuknjava i demagogija da su 90ih Srbi jedini činili ratne zločine i zbog toga ih treba je..ti još 100 godina a svi ostali okolo su bili anđeli i samo su se branili...
Palili i ovi na Kosovu mnogo, mnoooogo više 4 godine ranije pa nikom ništa.Nisu samo 90ih, palili su ambasade 2008. godine.
I ja bih reko.Ja na rts-u ništa nisam čuo o tome. Izgleda da ne gledamo iste televizije.
Na Rumuniju i Bugarsku, koje su nekad bile bede u odnosu na nas. A sad smo mi slepci u odnosu na njih. Jer su oni primljeni, pa su otišli na gore. A mi ostadosmo ker ispred kuće pa odosmo na dole.
Oni su borci za slobodu a mi smo genocidaši i teroristi.
I Hrvati su gospoda, istorijska. Uvek bili gospoda, čak i tokom 40ih prošlog veka.
A Srbi uvek bili koljači i ciganerija. Uvek.
Pa ko i sa Hrvatskom na kraju krajeva...
Gospoda bre. Bili i ostali. A ne ko srpska koljačka ciganerija...
Opet neke stvari koje nemaju veze ni sa mnom a ni sa ovom temom o duplim standardima EU...I ovi studenti idu tamo kod genocidaša... Ček ček ko je to juče pričao na tv... Aaaa da
U pravu si, nismo im sve dali.Ne pričam o njihovoj govnarskoj politici prema nama, pričam o nama, a mi samo nemojmo to - mi smo dali sve, a oni nas neće. Nismo.