Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Južna Amerika je toliko daleko i naravno u americkoj sferi interesa. A gde smo mi 🙂

Bas ti je Ukrajina primer koliko je Eu mala i nevazna, nece biti ni deo mirovnih pregovora....

Koje smo to vozove imali?

Odrekli se pozamašnog parčeta zemlje i klekli pred Šiptarima a ovi u EU se čak nisu udostojili ni jedno poglavlje da zatvore ili da ubeleže trud.

A primali ciganiju oko nas po ubrzanom postupku pre 20 godina, na lepe oči.

I onda je ta ciganija napredovala i sad više nisu ciganija, a mi jesmo. Jer su oni 20 godina napredovali a mi cupkali i stagnirali.

Namerno sam izdvojio rečenice iznad da ne bude posle izvrtanja reči i "nisam video". Dakle ovi oko nas su BILI ciganija. Sad više nisu.

Eno i Ukrajini čak obećavaju ubrzani ulazak u klub, samo da još malo okruže Rusiju, pa makar i samo ekononski i kulturološki, ako ne i NATO teritorijom.

P.S.
Disclaimer, još jednom:
- Voleo bih da je Srbija u EU
i
- Ne želim da EU propadne, iz 100 razloga
ali
- Ne mislim da će Srbija ikad biti pozvana u EU

Poslednja izmena:
Bas ti je Ukrajina primer koliko je Eu mala i nevazna, nece biti ni deo mirovnih pregovora....

Primer mi je vezano za izraz koji si upotrebio "zabavljanje"...

Dakle imali bi čime da se zabavljaju i kad zatvore ovaj prostor, jer sve te zemlje žele u EU...

Ako ti je cilj bio da kažeš da EU opada značaj u međunarodnim odnosima. Mogao si da napišeš tako i to stoji.

Odrekli se pozamašnog parčeta zemlje i klekli pred Šiptarima a ovi u EU se čak nisu udostojili ni jedno poglavlje da zatvore ili da ubeleže trud.

Voz je krenuo mnogo ranije od 2008... Možda će sad morati i Ukrajina na pravdi boga da se odrekne Krima. Iako barem odatle nikakve hladnjače po Ukrajini nisu razvožene.

I to uprkos podršci celog sveta možda je realnost takva da kad rat izgubiš, priznaš poraz i pamet u glavu za dalje...

A primali ciganiju oko nas po ubrzanom postupku pre 20 godina, na lepe oči.

Ovo ne znam na koga misliš...

Primer mi je vezano za izraz koji si upotrebio "zabavljanje"...

Dakle imali bi čime da se zabavljaju i kad zatvore ovaj prostor, jer sve te zemlje žele u EU...

Ako ti je cilj bio da kažeš da EU opada značaj u međunarodnim odnosima. Mogao si da napišeš tako i to stoji.
Ali kad bi zatvorili ovaj prostor onda ne bi imali spoljnu politiku, manje vise, nisam se salio za Afriku, potrazi samo zatvaranje francuskih vojnih baza u podsaharskoj Africi, Francuska je izgubila vojne baze u skoro svim bisvim kolonijama, UK takodje, igrala je ping pong oko ljudskih prava mislim bas lgbt gde je ucenjivala Ugandu ili Keniju ne secam se, da promene neke zakone da bi dobili nekoliko stotina miliona ovi im rekli samo dovidjenja ne trebate nam....Rusija, Kina i SAD su neuporedivo globalno vidljiviji i bitniji igraci, Eu moze samo da sanja o tome.

Ah da, čuvena kuknjava i demagogija da su 90ih Srbi jedini činili ratne zločine i zbog toga ih treba je..ti još 100 godina a svi ostali okolo su bili anđeli i samo su se branili...

Ok brt... ok...
Ovo ne znam na koga misliš...
Na Rumuniju i Bugarsku, koje su nekad bile bede u odnosu na nas. A sad smo mi slepci u odnosu na njih. Jer su oni primljeni, pa su otišli na gore. A mi ostadosmo ker ispred kuće pa odosmo na dole.

Evo i Mađarska izašla iz međunarodnog krivičnog suda... Prosto se radi razgradnja svetskog poretka kakvog znamo koji se barem formalno gradio na nekom globalizmu kako u ekonomiji tako i u pravu... Sad ćemo tek da vidimo šta će to kome doneti... Možda nam bude dobra uteha za Kosovo da nismo sami... Ne šalim se, stvarno mislim da neće više biti presedan nego pravilo i samim tim se barem nećemo osećati da je nepravda samo nas strefila. To smo čekali da ono što je nekad jedino smela Amerika danas radi više nekih centara moći i da im prolazi za rukom...

Nisu samo 90ih, palili su ambasade 2008. godine.
Palili i ovi na Kosovu mnogo, mnoooogo više 4 godine ranije pa nikom ništa.

Oni su borci za slobodu a mi smo genocidaši i teroristi.

I Hrvati su gospoda, istorijska. Uvek bili gospoda, čak i tokom 40ih prošlog veka.

A Srbi uvek bili koljači i ciganerija. Uvek.

Na Rumuniju i Bugarsku, koje su nekad bile bede u odnosu na nas. A sad smo mi slepci u odnosu na njih. Jer su oni primljeni, pa su otišli na gore. A mi ostadosmo ker ispred kuće pa odosmo na dole.

Opšte je poznato da je to bio potpuno drugačiji trenutak u svetskoj politici za te dve zemlje da preuranjeno uđu.. i Jugoslavija je imala svoj trenutak 1990.

Ma jasno.

Dupli standardi.

Sve kul.

Pa ko i sa Hrvatskom na kraju krajeva...
Gospoda bre. Bili i ostali. A ne ko srpska koljačka ciganerija...

Kakve to veze ima sa mnom?
Kakve veze ima sa ovime o čemu pričamo?

Ajde deder objasni, živo me zanima.

I ovi studenti idu tamo kod genocidaša... Ček ček ko je to juče pričao na tv... Aaaa da 😁

Mi smo imali dve godine Vlade Zorana Đinđića i 4 godine Vlade Deda Mraza, ostalo su bili radikali i lik koji pali ambasade, za ,,neutralnost" je, kaže da sve možemo plasirati u Rusiju i prekinuo je saradnju sa EU.

Ne pričam o njihovoj govnarskoj politici prema nama, pričam o nama, a mi samo nemojmo to - mi smo dali sve, a oni nas neće. Nismo.

Ne pričam o njihovoj govnarskoj politici prema nama, pričam o nama, a mi samo nemojmo to - mi smo dali sve, a oni nas neće. Nismo.
U pravu si, nismo im sve dali.

Ostalo je još 78.000 km2 Srbije.

I kako ono beše - Hrvatska hoće da granice na Dunavu budu po njegovom toku od pre 300 godina. Jer zašto ne dr..ti Srbiju još malo i po tom pitanju. Valja imati neki zamrznuti pogranični spor u rukavu za slučaj da se bedni Srbi ikad nađu pred vratima EU kluba.

Benderu ja sve što sam te zadnje citirao je mogao i vučić da ne trepne da izgovori koliko juče i ja ne bih imao dilemu da on to govori... tako da ne znam šta bih dalje dodao... Bukvalano je juče to spominjao oni su slobodan svet pa trče Severini u zagrljaj koja naš narod naziva genocidašima...

Znači nemaš pojma da objasniš kakve te nebuloze koje pričaš imaju veze sa duplim standardima EU i odnosom prema Srbiji. Okej.

I Hrvati su gospoda, istorijska. Uvek bili gospoda, čak i tokom 40ih prošlog veka.

A Srbi uvek bili koljači i ciganerija. Uvek.

Al šta na ovo da ti odgovorim?

Nas politicki zivot, da ne kazem diskurs se svodi na ad hominem napade, aka pljuvacinu tipa genocidasi, patrijote, caciji, drugosrbijanci....najnizi i najneproduktivniji vid rasprave, koji ne vodi nigde. Zato smo u blatu od 1990.

Vrh