Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

giphy (6).gif

Још једна јајара на списку.
1745331498008.png

“Некад имамо осећај да људи кажу ‘океј, биће протест, доћи ћу на протест као на вашар’. Нешто ћу да урадим, ја подржавам студенте, ја се дивим њиховој борби и то је то. Онда ћу ја да се вратим у своју зону комфора, а студенти ће да се боре за мене. Мислим да је сад дошло време да то стане”. Овим речима је студент Електротехничког факултета Виктор Ђорђиоски у емисији “Утисак недеље” поручио да после више од пет месеци студентских борби, жртве и одрицања, одбројавамо последње минуте да се грађани више ангажују у борби за бољу државу. По ко зна који пут, они од нас траже генерални штрајк, а саговорници Нове објашњавају зашто до тога и даље не долази и шта грађане спречава да устану и кажу “данас стаје све”.​

Dovoljan bii bio strajk u EPS-u i GSP-u i nekim javnim preduzecima.

Medjutim...
Studenti ce na tezak i tuzan nacin da shvate sa kim i gde zive.

Poslednja izmena:
Поглавар Поткровљије, познатији и као Моцартије, који безуспешно покушава читаву цркву да увуче у блуд, грех и материјални профит, дотакао је ново дно. Лицимур, пред својим стадом нема херца да буде информер, али поред грешног духовног оца Иринеја, кад оде код Владимировича Гитлера, просто прште његове ђаволске речи. Дабогда дошла цветнаја револуција и пред његове златне двери, као и пред двери оних његових бесправних коруптивних дорћолских стаклених милионских дуплекса, па да окајава грехе у својој кладионици - јебо га Моцарт да га не јебо.

Poslednja izmena:
Krivi smo samo mi što nam je bitno šta kaže vrhunski prskač vodicom po ljudima bez dana radnog staža. I zapad plače za svojim vrhovnim sviračem kurca, lud narod, 2025. godina je. Institucija ne sme biti jača od vere same.

Idemo dalje.

Kako sam besna zbog ovog popa, Prvoslava Perića, i cele crkve jer cute na ovo....
Ali visi interesi su tu, a nase se zna, pritisak, sada i da se smeni patrijarh i crkveni vrh, a do tad nek im se smanje prihodi, ono kad pomazete crkvu, to je njima u dzep.

Kako sam besna zbog ovog popa, Prvoslava Perića, i cele crkve jer cute na ovo....
Ali visi interesi su tu, a nase se zna, pritisak, sada i da se smeni patrijarh i crkveni vrh, a do tad nek im se smanje prihodi, ono kad pomazete crkvu, to je njima u dzep.
Treba bojkotovati kladionice, SPC i sve njihovo.
Oni su crkva zvalavog sotone.

Tek sada uvidjam razmere haosa....
Mislim da zakoni vezani za kladionice uopste nisu dobri jer je toliko mladih ljudi postalo zavisno, ja za svakog treceg, cetvrtog cujem.
Nisam znala da imaju tu i onaj rulet i tako to, nisu problem tiketi koliko ovo.
Katastrofa majke mi, a ovima na vrhu lepo, ima ovce za sisanje i batinase koji tako otplacuju dugove
Na to sve i popovi..... Ma MI SE PITAMO, nemaju narod da im veruje!

Nije profitije isto sto i SPC
Ima vladika koji su stali uz nas
Nije, ali mu je dozvoljeno sve i svasta. Ko je iz BG zna i zasto, mi samo imamo nagađanja.
Kome oni misle da sluze sluzbu....,kom ce bogu na istinu.... oni su bre jeretici.
A slazem se, prvi nas pop je ok, ali nista se on ne pita. Mada cemo pritisak morati da radimo sa dna jer ove glavne ne mozemo da pronađemo i obratimo se

Профитије и режимски медији су буквално у дилу да народу огаде праву веру, а подвале кладионице, и остале трице у кучине. Не знам да ли проваљујете колико се форсира материјализам и сујеверје. Данас је овај или онај светац, не ваља се ово или оно, никако сутра не ширите веш, на часне вериге обавезно прво левом ногом дотакните десни тикет... Сада су довели некакве надрисекташе правитеље братства, директно у владу.

Али, мало су се заиграли. И у цркви постоји здраво ткиво, и победиће, како другачије.

Uvek mi je bilo glupo da se glupiram na popisu, ono, stavi da si pravoslavni hriscanin ako su to i tvoji bili vekovima, ne glumi sad tu nesto, ali ozbiljno razmisljam da sledeci put lepo kazem da sam agnostik.

Kad zajase populisticka vlast, samo gledaju ko je vecina i onda guraju to na svoj bolestan nacin, postavljajuci najvece idiote da predstavljaju tu grupu ljudi i sireci mrznju i netoleranciju. Daju im odresene ruke i ovi mogu sta hoce. Kako oni kazu - to je volja naroda.

Nadam se ipak normalnijoj Srbiji do sledeceg popisa.

Tek sada uvidjam razmere haosa....
Mislim da zakoni vezani za kladionice uopste nisu dobri jer je toliko mladih ljudi postalo zavisno, ja za svakog treceg, cetvrtog cujem.
Nisam znala da imaju tu i onaj rulet i tako to, nisu problem tiketi koliko ovo.
Katastrofa majke mi, a ovima na vrhu lepo, ima ovce za sisanje i batinase koji tako otplacuju dugove
Na to sve i popovi..... Ma MI SE PITAMO, nemaju narod da im veruje!
Сад има и виртуелни рулет, моји неки познаници су ишли у кладионицу само да би уплатили паре на налог, а онда је из стана играо рулет на рачунару.

Профитије и режимски медији су буквално у дилу да народу огаде праву веру, а подвале кладионице, и остале трице у кучине. Не знам да ли проваљујете колико се форсира материјализам и сујеверје. Данас је овај или онај светац, не ваља се ово или оно, никако сутра не ширите веш, на часне вериге обавезно прво левом ногом дотакните десни тикет... Сада су довели некакве надрисекташе правитеље братства, директно у владу.

Али, мало су се заиграли. И у цркви постоји здраво ткиво, и победиће, како другачије.
Gde je to zdravo tkivo?
Oni su stroga hijerarhijska organizacija, pobune u tom okruzenju su nemoguce.

Сад има и виртуелни рулет, моји неки познаници су ишли у кладионицу само да би уплатили паре на налог, а онда је из стана играо рулет на рачунару.

To je najstrasniji oblik kocke.

Ruku na srce takvo sujeverje u nasoj crkvi nije uopšte nesto novo
Православна црква била је од Св. Саве стално више народна него верски духоборна установа. Од Немањине борбе против богумилске јереси ми никад у нашој цркви нисмо више имали неког јеретичког или шизматичког покрета. Оно што је одувек чинило главну снагу српског православља, оно што се у народу каже "српска вера", то није вера ортодоксије или уопште нека дубља религија, него је то оно што је спојено с вером као духовно наслеђе старине. То је фонд свих веровања пребојен доста танким слојем верске догматике. Као сви патриархални народи ми смо били пуни традиционализма, а за време дуге турске власти ми смо били поново враћени у такав живот. Наша црква била је изузетно либерална према народним обичајима, нешто што није хтела да изазива сукобе, а касније, што је свештенство, лишено могућности већег образовања, и само имало иста схватања о тим стварима као и широки народни редови.
V. Ćorović, Istorija srpskog naroda

Iz originala se vide dve stvari, prva je da se Vladimir Vladimirovič nije upecao na priču o obojenoj revoluciji u Srbiji, druga je da se pozitivno izrazio o ličnosti preminulog Pape Franciska.
Mislim da je Profitirije isao samo s jednim ciljem, da navede Putina da kaze nesto o "obojenoj revoluciji" da bi se to vrtelo na Informeru.
To bi bilo dovoljno, Srbima je lako vladati.
Posto se Putin nije upecao, poseta je bila neuspesna.

U stvari i ovo je dovoljno Informeru, mogu i da lazu. Strvarno je jako lako vladati ovde.

Inforemer: Vučić stiže u Moskvu! Kompletan razgovor Porfirija, Kirila i Putina: Obojena revolucija u Srbiji mora biti pobeđena​

Trebalo bi i studenti da posalju jednu delegaciju u Moskvu.

Јавно мњење код нас је прилично чврсто формирано и опредељено, и нереално је да ће неко сада, после свега променити страну, само се ради о држању мотивације и тајмингу. Нас (обојених :)) има више, и власт је у децембру изгубила легитимитет. То се не може променити, и на неки начин је јако добро то што су се сви издајници (необојени) и јавно аутовали.

Vrh